Kategori: Kogebøger

Bistro - Pryd for øjet og fryd for maven

Bistro - Pryd for øjet og fryd for maven 

Den yderst lækre og rigt illustrerede kogebog giver opskriften på 299 franske specialiteter, som man ikke behøver et Michelin-stjernet gourmetkøkken for at udføre. Læs hele anmeldelsen ...

Titel: BISTRO
Forfatter: Stephane Reynaud
Omfang: 480 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof




Pryd for øjet og fryd for maven
Selv om Stéphane Reynaud er 3. generation i en familie af griseelskere og barnebarn af en landsbyslagter fra Ardechehøjsletten i Frankrig, så er hans seneste kogebog ”Bistro” (Lindhardt og Ringhof) ikke kun en hyldest til det øffende husdyr.
Den yderst lækre og rigt illustrerede kogebog giver opskriften på 299 franske specialiteter, som man ikke behøver et Michelin-stjernet gourmetkøkken for at udføre.

Her er alt fra dejlige omeletter, små toast-hapsere, lækre lammekasseroller, krebsesupper, oksekød i løgsauce, anderagout, frugtrige vandbakkelser og til 292 andre rustikke franske retter med danske mål og råvarer.

Indimellem kan der godt snige sig nogle typiske franske køkkengloser ind, som eksempelvis ”Bouquet Garni” og ”Piment d’Espelette”, men så er der henvisning andetsteds i bogen, som forklarer, at førstnævnte er en suppevisk bestående af bl.a. persille, timian og laurbærblade. Og sidstnævnte er et chilikrydderi fra det sydvestlige Frankrig, som i øvrigt kan erstattes af alm. stødt chili.

Finurlige indlæg og skæve illustrationer
Det som gør ”Bistro” til lidt mere end bare endnu en kogebog er Stéphane Reynauds små finurlige indlæg og persongallerier. Her er det ældre ægtepar Pierette og Claude, som elsker skovduer – og navnlig at tilberede og spise dem. Journalisten Jérôme, der egentligt burde have været kok i stedet, og som øser ud af sin lidenskab og erfaring med snegle. Og Salima, der laver Frankrigs bedste couscous.

Spredt ud med gavmild hånd er også et væld af gastronomiske såvel som vinøse informationer. Eksempelvis udskæringerne på gris, ko, får. Æggeredskaber. Loiredalens fyrsteslotte. Hvor mange flasker champagne er der i en Metusalem (8 flasker). Hvordan hjemmekonserverer man, og hvad er hemmeligheden bag en god confit de canard. Ovennævnte små tips og råd er illustreret med muntre tegninger af José Reis de Matos. Fotografierne af retter og personer er taget af mesterfotografen Marie-Pierre Morel, som formår - med sine smukke baggrunde – at gøre de enkle retter i gryderne til en nærmest illustrativ patos.

”Bistro” er en pryd for øjet på kogebogsreolen og en fryd for maven, når man kaster sig ud i de autentiske og uprætentiøse franske retter.

PS:
Stéhpane ejer Villa 9 Trois, en restaurant med speciale i gris, som ligger i forstadskvarteret Montreuil i det østlige Paris. Der er opskrifter på gris i ”Bistro”, men vil man have udelukkende gris på gaflen, har han begået endnu en bog, som også er udkommet på dansk tidligere i år: ”Gris & Søn”.



Bestil online

Slankekur for sultne mænd
Slankekur for sultne mænd

Send din husbond på skrump med Lene Hansson og nyd selv lækker mad !

Læs mere
Asiatiske drømme i dit køkken
Asiatiske drømme i dit køkken

Tom Kimes Asiatiske lækkerier byder på enestående smagsoplevelser fra Tyrkiet over Indien til Japan ...

Læs mere
Tænk før du spiser
Tænk før du spiser

Trine Hahnemanns nye kogebog er fuld af gode, fornuftige råd til dem der ønsker en sundere livsstil, uden at gå på kompromis med velsmag og glæden ved at spise ...

Læs mere
Philadelphia dronningen hitter igen!
Philadelphia dronningen hitter igen!

Med ”Sund på den fede måde” jonglerer madskribent Lone Kjær med de råvarer, der netop i disse år er in; perlespelt, perlebyg, tahin, rygeost og de ”glemte rødder” ...

Læs mere
Kernesund familiemad
Kernesund familiemad

Efterfølgeren til succesen Kernesund familie ? sådan !

Læs mere
Glæden ved mad
Glæden ved mad

Lækkermad - sund og stærk med 80/20.Princippet er ikke en ny vidunderdiæt, men betyder, at du 80 % af tiden glæder dig selv 20% forkæler dig selv ...

Læs mere
Mad til folket - Nikolaj Kirk
Mad til folket - Nikolaj Kirk

Enkel, hjemmelavet mad tilberedt af gode råvarer, der smager og dufter af noget. Det er mad for folket ...

Læs mere
Klimakogebogen
Klimakogebogen

Vores valg på supermarkedets hylder og i køkkenet har betydning for klimaet. Denne kogebog reflekterer over emnet ...

Læs mere
Verden rundt ved spisebordet
Verden rundt ved spisebordet

Tom Kimes Street food er spændende delikatesser og lækre snacks fra verdens gadekøkkener ...

Læs mere
Athos kuren
Athos kuren

- munkene, maden og det gode helbred

En smuk, ualmindelig velskreven og komplet bog om den græske halvø Athos, munkenes leve- og spisevaner samt pragtfulde opskrifter på sund og smagfuld mad ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^