Kategori: Kogebøger

Bistro - Pryd for øjet og fryd for maven

Bistro - Pryd for øjet og fryd for maven 

Den yderst lækre og rigt illustrerede kogebog giver opskriften på 299 franske specialiteter, som man ikke behøver et Michelin-stjernet gourmetkøkken for at udføre. Læs hele anmeldelsen ...

Titel: BISTRO
Forfatter: Stephane Reynaud
Omfang: 480 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof




Pryd for øjet og fryd for maven
Selv om Stéphane Reynaud er 3. generation i en familie af griseelskere og barnebarn af en landsbyslagter fra Ardechehøjsletten i Frankrig, så er hans seneste kogebog ”Bistro” (Lindhardt og Ringhof) ikke kun en hyldest til det øffende husdyr.
Den yderst lækre og rigt illustrerede kogebog giver opskriften på 299 franske specialiteter, som man ikke behøver et Michelin-stjernet gourmetkøkken for at udføre.

Her er alt fra dejlige omeletter, små toast-hapsere, lækre lammekasseroller, krebsesupper, oksekød i løgsauce, anderagout, frugtrige vandbakkelser og til 292 andre rustikke franske retter med danske mål og råvarer.

Indimellem kan der godt snige sig nogle typiske franske køkkengloser ind, som eksempelvis ”Bouquet Garni” og ”Piment d’Espelette”, men så er der henvisning andetsteds i bogen, som forklarer, at førstnævnte er en suppevisk bestående af bl.a. persille, timian og laurbærblade. Og sidstnævnte er et chilikrydderi fra det sydvestlige Frankrig, som i øvrigt kan erstattes af alm. stødt chili.

Finurlige indlæg og skæve illustrationer
Det som gør ”Bistro” til lidt mere end bare endnu en kogebog er Stéphane Reynauds små finurlige indlæg og persongallerier. Her er det ældre ægtepar Pierette og Claude, som elsker skovduer – og navnlig at tilberede og spise dem. Journalisten Jérôme, der egentligt burde have været kok i stedet, og som øser ud af sin lidenskab og erfaring med snegle. Og Salima, der laver Frankrigs bedste couscous.

Spredt ud med gavmild hånd er også et væld af gastronomiske såvel som vinøse informationer. Eksempelvis udskæringerne på gris, ko, får. Æggeredskaber. Loiredalens fyrsteslotte. Hvor mange flasker champagne er der i en Metusalem (8 flasker). Hvordan hjemmekonserverer man, og hvad er hemmeligheden bag en god confit de canard. Ovennævnte små tips og råd er illustreret med muntre tegninger af José Reis de Matos. Fotografierne af retter og personer er taget af mesterfotografen Marie-Pierre Morel, som formår - med sine smukke baggrunde – at gøre de enkle retter i gryderne til en nærmest illustrativ patos.

”Bistro” er en pryd for øjet på kogebogsreolen og en fryd for maven, når man kaster sig ud i de autentiske og uprætentiøse franske retter.

PS:
Stéhpane ejer Villa 9 Trois, en restaurant med speciale i gris, som ligger i forstadskvarteret Montreuil i det østlige Paris. Der er opskrifter på gris i ”Bistro”, men vil man have udelukkende gris på gaflen, har han begået endnu en bog, som også er udkommet på dansk tidligere i år: ”Gris & Søn”.



Bestil online

Superfood
Superfood

18 udvalgte fødevarer der fremmer kroppens egen evne til helbredelse, modvirke ældningen og holde vægten ...

Læs mere
Grønne godbidder
Grønne godbidder

Musikken spiller perfekt, og alting klapper, når vi kaster os udi at smage de grønne godbidder, skriver boganmelder Nønne Lønne Votborg ...

Læs mere
Picnic
Picnic

Så snart solstrålerne får rigtig fat, er det med at komme af sted på årets første picnic ...

Læs mere
Jamies Amerika
Jamies Amerika

Jamie Oliver har været en tur i Amerika og har opdaget, at amerikansk mad er meget andet end fastfood i kæmpeportioner. Det amerikanske køkken er nemlig originalt og fuld af variation ...

Læs mere
Raw food for livet
Raw food for livet

Raw food er en ny måde at tilberede mad på, en ny måde at leve på, som giver fornyet energi til både krop og sind ...

Læs mere
Provence: Kogebog med landskaber
Provence: Kogebog med landskaber

Er du glad for det franske køkken, så vil du elske Jacques Bergs Provence: kogebog med landskaber ...

Læs mere
High on juice - Drik dine grøntsager
High on juice - Drik dine grøntsager

En bog om juice, juiceopskrifter og om hvordan juicen renser dit system, forkæler dine celler og booster dit immunforsvar ...

Læs mere
Bitz din sundhed
Bitz din sundhed

Her får du sundhed på dine betingelser og vejen til en holdbar livsstil. Bitz din sundhed er fuld af anerkendt viden, gode råd og lækre retter – og så er der ingen løftede pegefingre ...

Læs mere
Et lykkeligt eventyr for smag og velbehag
Et lykkeligt eventyr for smag og velbehag

Oscar Umahro Cadogan viser i ”Mere Køkkenrevolution fra Umahro”, at der er masser af spræl, energi og idérigdom gemt bag den vitale, smagfulde og livgivende mad ...

Læs mere
Sæt forbrændingen i vejret
Sæt forbrændingen i vejret

Forudbestil til særpris !

Forudbestil Martin Haugaard Zielkes nye kogebog med opskrifter der sætter forbrændingen i vejret, optimerer din evne til at holde vægten, øger dit stofskifte og giver dig mere energi …

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^