Kategorier: Samfund  -  Parforhold

Skamfuld, af Christian Hjortkær 

Med bogen ’Skamfuld’ lægger teolog Christian Hjortkjær op til en vigtig debat og samtale med vores børn og unge om den ydmygende, ubehagelige og oftest ufrugtbare følelse, vi får, når vi ikke lever op til vores egne eller andres forventninger.

En vigtig debat om skam

Mens der i slutningen af 60’erne var bred enighed om, at skam var noget, der burde udfases sammen med den ældre generation, så har skam, ifølge Hjortkjær, fundet vej tilbage i samfundet – især blandt ungdommen.

I 'Skamfuld' dykker Christian Hjortkjær ned i skammens komplekse følelser, fra klimaskam og fatshaming til den eksistentielle frygt for ikke at være værd at elske. Skam kan påvirke vores selvværd og få os til at tvivle på vores egen værdi og evner. Bogen belyser, hvordan skam påvirker både individet og samfundet som helhed. Forfatteren kigger også tilbage og belyser skammens rolle gennem tiden.

At tale om og dele følelsen af skam

Mange oplever skam som en hemmelig og isolerende følelse, men at dele sine oplevelser med andre kan bringe forståelse og støtte. Hjortkjær skriver, at at tale åbent om skam kan være en vigtig del af helingsprocessen, fordi følelsen af at blive hørt og forstået ofte mindsker skammens magt over os. 

Værktøjer til voksne

Med bogen giver forfatteren voksne værktøjer til bedre at forstå og håndtere den nye generations udfordringer. At pålægge andre skam kan være et skadeligt redskab til at kontrollere eller manipulere, hvilket ofte resulterer i dybe følelsesmæssige sår. Når vi bevidst eller ubevidst pålægger andre skam, kan det skabe en kultur af fordømmelse og frygt, der hæmmer ærlig kommunikation og ægte forbindelse.

'Skamfuld' er en tankevækkende bog, der belyser skammens mange facetter og tilbyder indsigt i, hvordan vi kan navigere i en verden, hvor skam spiller en stor rolle.

Titel: Skamfuld - Hvorfor det er godt at have skam i livet, men fatalt at have for meget
Forfatter: Christian Hjortkær
Forlag: Forlaget Klim
Bestilling: Skamfuld, af Christian Hjortkær kan bestilles online eller hos din lokale boghandel

Emma Holtens refleksioner om værdien af omsorg i 'Underskud'
Underskud - Om værdien af omsorg, af Emma Holten

Emma Holten er en dansk-svensk debattør og foredragsholder med en kandidatgrad i Moderne Kultur og Kulturformidling. I bogen 'Underskud', udforsker hun temaer som økonomisk magt, vores tendens til at prioritere arbejdslivet over privatlivet og betydningen af omsorg.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^