Kategori: Kogebøger

Hverdagsmad med udsøgte råvarer

Hverdagsmad med udsøgte råvarer 

Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt...

Terence Conran er nærmest en institution. Den afslappede ældre engelske herre har længe nærmest været et ikon indenfor boligindretning, hvor enkelt, men smagfuldt er kodeordet.

Derfor er det også oplagt, at når han kaster sig over madkulturen, bliver det indenfor de samme rammer. Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt.

Han tager os med på en rejse rundt i det engelske madunivers, som jo ikke ligefrem anses for at være det ypperste køkken, men der findes gode engelske egnsretter for ikke at snakke om deres fiskekultur, som byder på andet end fish & chips i et fedtet avispapir.

Terence Conran hopper også over kanalen (heldigvis) og præsenterer os for en vifte af rustikke franske retter med et stort afsæt i det provencalske køkken. En lille tur sydpå til det italienske bliver der også tid til.

Man har længe savnet en god hverdags-kogebog som alternativ til ”God mad – let at lave”, og selv om ”Conrans Klassiske Køkken” er noget mere avanceret og nok ikke i lige så høj grad bliver den studerendes madbibel på kollegieværelset, så er den i hvert fald et godt alternativ.
Eneste lille minus – hvis man da skal komme med et sådant – vinguiden i bogen er lige lovlig frankofil. Den gode Terence har helt set bort fra Italien, Spanien og oversøiske vinlande til fordel for de franske vindistrikter. Men så igen, skulle alle vinlande være nævnt vil overskuelig- og enkelheden ved kogebogen gå fløjten.

F a k t a
Sir Terence Conran er en af verdens førende og mest trendsættende designere. Derudover er han en passioneret kok og har adskillige restauranter og butikker i bl.a. London, New York, Stockholm og Tokyo. Hans kone Vicki Conran er en erfaren kok, uddannet i Dublin og Paris. De kommer begge til Danmark i forbindelse med bogmessen i Forum i november.

Udgivet på Aschehoug Forlag.


Bestil online

Krydderier

Tag på rejse i krydderiernes velsmagende verden med den franske journalist og madanmelder, Blandine Vié . Bliv introduceret til glæden ved at opdage deres duft, deres smag, og fornem begejstringen det volder. Lad dig trække gennem siderne i dette eventyrlige univers med varme farver, foranderlig og…

Læs mere
Knæk sukkertrangen
Knæk sukkertrangen

Hvorfor er det sådan en god ide at give sukkeret pedalen? Og skal det nødvendigvis forstå sådan, at man aldrig mere skal spise sukker?

Læs mere
Køkkenklassikere: God mad til alle tider
Køkkenklassikere: God mad til alle tider

Nostalgisk rejse til bedstemors kvalitetskøkken !

Læs mere
Køkkenkræs og kloge kalorier
Køkkenkræs og kloge kalorier

Kogebog med god køkkenøkonomi ! Spis bedre samtidig med, at du sparer penge. Det er det enkle grundprincip bag denne bog fra Birgitte Escherich …

Læs mere
Verdensmad
Verdensmad

Kulinarisk rundrejse i topklasse !

Læs mere
Mormors mad
Mormors mad

Munter madamme i DRs allerbedste madkøkken ! ...

Læs mere
Slip sukkervanen
Slip sukkervanen

- find balancen og få øget velvære !

Denne bog er til dig, der gerne vil udskifte dine sukkervaner med sunde, stabile kostvaner, der giver dig energi og holder dig slank og sund ...

Læs mere
Gode gedigne grønne godter
Gode gedigne grønne godter

Mere vegetar light: Flere fedtfattige vegetaropskrifter ...

Læs mere
Vegetariske perler
Vegetariske perler

Bliv inspireret af Ester Andersens livslange erfaring i vegetarisk madlavning ...

Læs mere
Skaldyr
Skaldyr

Nemme retter med rejer, muslinger, østers, hummere, jomfruhummere, krebs og krabber af Katrine Klinken ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^