Kategori: Kogebøger

Mormors mad

Mormors mad 

Munter madamme i DRs allerbedste madkøkken ! ...

Anmeldelse og Klumme af Nønne Lønne Votborg

Forfatter: Camilla Plum - 2.udgave
Forlag: Politiken


”Boller af stål”, ”Mad der holder”, ”I haven” og ”Den sorte gryde” – jeg har set dem alle. Ligesom så mange andre, lader jeg mig tryllebinde af Camilla Plum, når hun på DR2 disker op med gedigne retter, der smager af det, de skal smage af. Jeg er så vild med Fru Plum, at det tilmed hænder at der ryger et stykke natmad ned, i form af en ekstra udsendelse endskønt jeg ikke ser ret meget tv normalvis. Læg oveni at flere af programmerne har været vist før …

Madkvalitet i centrum
Camille Plum ér en stor succes. Hendes køkken anerkendes fordi det er så reelt og ærligt; fyldt med gode økologiske danske råvarer med masser af smag. Hos Plum skeles der ikke så meget til fedtprocenter, da tanken vel nok mere er, at vi må tænke os om og vælge med omtanke. Læser vi Camilla Plums kogebøger står det klart, at der er mange grønne dage og måltider med mindre kød, men hvor kødet er fra økologiske dyr. Og så laver hun selvfølgeligt sin mad helt fra bunden!
Igennem flere år har Camilla været aktiv i debatten om gode råvarer. Vi kender hende b. la. fra foreningen Oprør fra maven, der kæmper for en bedre madkvalitet ved fx at lave Farmerts Markets og afholde Koge-task–forces (kogedemonstrationer). Økologiske og biodynamiske varer er der allerflest af i hendes køkken. Men etniske butikker frekventeres selvfølgelig også.

Relancering af ”Mormors Mad”
Nu giver Politiken på ny mulighed for at erhverve kogebogen ”Mormors Mad: mad til dem der ved alt om wok og pasta, men savner mormors gryder”. Bogen er nu genoptrykt i 2. uændret udgave. Det er en oplagt chance for glade seerne af tv-programmerne til at sikre sig et eksemplar af Camilla Plums herlige bog om retro retter der rykker!

Barndommens livretter på print
”Mormors Mad” er selvfølgeligt delt op i de fire årstider, for hos Camilla Plum handler det om at spise det, der er i sæson og dermed nyde råvarerne mens de er bedst og billigst. Retterne er ikke bare klassiske, de er legendariske for det danske køkken! Camilla Plum er helt tilbage i min ”Glemmebog” og finde retter frem, jeg havde glemt eller måske blot hørt tale om. Hun forstår at præsenterer dem på en sådan måde, at de bliver præcis så uimodståelige at jeg fatter pen og papir for at skrive ingredienserne på min huskeseddel.

Formidling i top
En stor styrke i Camilla Plums formidling er, at selv vanskelige retter bliver viderebragt på en måde så tilgangen bliver knap så svær. Det giver et meget stort plus i karatkerbogen i forhold til andre kokke og kogerske. Formidling og layout går fornemt hånd i hånd igennem hele bogen. Måske kunne den uerfarne husmor eller husfader bruge angivelse af hvilke retter der evt. kan fryses (jeg ved udmærket at Fru Plum ikke er glad for fryseren, men i mange hjem er det et must). På samme vis kunne et par tips til brug af rester være til stor nytte i en tid, hvor vi heldigvis er flere der forsøger at blive bedre til at gøre bruge af overskydende mad. Og ikke alle har jo helt samme store kreativitet som Camilla Plum, så netop derfor …

Bogen du MÅ eje!
De små personlige anekdoter, interessante bidder fra madens og måltidets kulturhistorie samt utallige gode råd er med til at give ”Mormors Mad” en uimodståelig kraft og smag!

Links …:

• Fuglebjerggaard.dk

Se også …:

• Oprør fra maven
Foreningen "Oprør fra Maven" arbejder for:
• At få sat mere fokus på den daglige mad, både i private hjem og den mad, som serveres i kantiner, på plejehjem, i daginstitutioner osv.
• At få højnet madkvaliteten og få udbredt kendskabet til, hvad gode, sunde, velsmagende madvarer er.
• At øge mulighederne for den enkelte at skaffe sig gode, dejlige, velsmagende madvarer.
• At få stillet skarp på den forskel, der er på konventionelle og økologiske madvarer, og hvordan dyrkningsforholdene påvirker madens smag og øvrige kvaliteter.
• At sætte maden i et internationalt perspektiv, både hvad angår ressoucefordeling, medansvar, fair trade, samhandel, og ulandssproblematikken generelt.

Kilde : oproerframaven.dk
Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^