Kategori: Kogebøger

Verdensmad

Verdensmad 

Kulinarisk rundrejse i topklasse !

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg


Titel: Verdensmad fra din lokale etniske købmand
Forfattere: Carsten Kyster og Hèlène Wagn
Bogen

Guide til de etniske købmænd
Måske nøjes du med at lade tænderne løbe i vand, når de fremmedartede dufte møder dig, idet du passere den lokale etniske købmand. Måske er du allerede stamkunde, men higer efter at vide mere om hvad, det er der gemmer sig på hylderne og vide hvem disse flittige købmænd er. Under alle omstændigheder er »Verdensmad fra din lokale etniske købmand« en eminent bog, fordi den præsenterer det bedste af bedste fra verden omkring os, som er kommet tættere på takket være de etniske købmænd og nu også Carsten Kyster og Hèlène Wagn!

Igennem mange år har vi haft etniske købmandsbutikker i de allerstørste danske byer. I takt med rejselysten er blevet større, har flere af os også søgt at genskabe eksotiske måltider takket være netop den lille lokale grønthandler, der i så rigt mål fladbyder alverdens fremmedartede krydderier, saucer og søde sager.

Dus med ingredienser fra en anden verden
»Verdensmad fra din lokale etniske købmand« fører læseren rundt på hylderne i de fremmede købmændsbutikker. Vi handler ind hos de kinesiske købmænd, shopper arabisk, handler thailandsk, køber indiske/pakistanske fødevarer, fylder op med vietnamesiske madvarer og slutter i den tyrkiske købmandsbutik.
Her får vi forklaret hvad der er karakteristisk for det enkelte land og madkulturen, ligesom den købmand vi besøger får fortalt sin historie. Bogens forfatterpar hiver en række varer ned fra de tætpakkede hylder og fortæller om dem, deres anvendelse og siden følger opskrifter fra hver ”køkken”.
Mange af opskrifterne tager afsæt i hvordan man bruger halv- og helfabrikata, der blot skal lunes. Så også den mindre erfarne kok kan være med her. Mest spændende er det dog, når de mange krydderier får lov at fylde køkkenet og sende tankerne af sted til fjerne himmelstrøg efter endt tilberedning.

Udvid din horisont med smagsløgene
Carsten Kyster og Hèlène Wagn sørger med deres »Verdensmad fra din lokale etniske købmand« for at minde os om, at vi ikke behøver rejse jorden rundt for at møde andre kulturer og blive dus med deres kulinariske særkende, ligesom bogen også er et fint bidrag til en positiv kulturel sameksisten. Første skridt på vejen kunne være at bladre op på en af fortegnelserne over, hvor du finder lettest finder en etnisk købmand fra det verdenshjørne, du gerne vil dufte til i dag!
Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^