Kategori: Kogebøger

Hverdagsmad med udsøgte råvarer

Hverdagsmad med udsøgte råvarer 

Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt...

Terence Conran er nærmest en institution. Den afslappede ældre engelske herre har længe nærmest været et ikon indenfor boligindretning, hvor enkelt, men smagfuldt er kodeordet.

Derfor er det også oplagt, at når han kaster sig over madkulturen, bliver det indenfor de samme rammer. Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt.

Han tager os med på en rejse rundt i det engelske madunivers, som jo ikke ligefrem anses for at være det ypperste køkken, men der findes gode engelske egnsretter for ikke at snakke om deres fiskekultur, som byder på andet end fish & chips i et fedtet avispapir.

Terence Conran hopper også over kanalen (heldigvis) og præsenterer os for en vifte af rustikke franske retter med et stort afsæt i det provencalske køkken. En lille tur sydpå til det italienske bliver der også tid til.

Man har længe savnet en god hverdags-kogebog som alternativ til ”God mad – let at lave”, og selv om ”Conrans Klassiske Køkken” er noget mere avanceret og nok ikke i lige så høj grad bliver den studerendes madbibel på kollegieværelset, så er den i hvert fald et godt alternativ.
Eneste lille minus – hvis man da skal komme med et sådant – vinguiden i bogen er lige lovlig frankofil. Den gode Terence har helt set bort fra Italien, Spanien og oversøiske vinlande til fordel for de franske vindistrikter. Men så igen, skulle alle vinlande være nævnt vil overskuelig- og enkelheden ved kogebogen gå fløjten.

F a k t a
Sir Terence Conran er en af verdens førende og mest trendsættende designere. Derudover er han en passioneret kok og har adskillige restauranter og butikker i bl.a. London, New York, Stockholm og Tokyo. Hans kone Vicki Conran er en erfaren kok, uddannet i Dublin og Paris. De kommer begge til Danmark i forbindelse med bogmessen i Forum i november.

Udgivet på Aschehoug Forlag.


Bestil online

Brug låget når du griller
Brug låget når du griller

Jan og Miriam Glæsel bruger stadigvæk låget, når de griller, og det er der kommet en række nye gennemprøvede og brugbare opskrifter ud af ...

Læs mere
Smag - En økologisk køkkenkalender
Smag - En økologisk køkkenkalender

Med en sødme, friskhed og lethed gennemgår Kille Enna hvad de økologiske råvarer kan bruges til, i form af 90 nemme opskrifter på måltider og søde sager ...

Læs mere
Mit første køkken
Mit første køkken

Madmanual for unge amatører med hang til lette løsninger ...

Læs mere
Moderne italienske retter
Moderne italienske retter

Italienske Sandra Pugliese, der bor i Danmark og har firmaet ”da Sandra”, inviterer i sin nye kogebog ”Moderne italienske retter” på udsøgt italiensk mad ...

Læs mere
Anne Hjernøe - Annemad
Anne Hjernøe - Annemad

AnneMad er lige så sprudlende og ligetil, som Anne Hjernøe selv er, skriver Nønne Lønne Votborg, som her anmelder bogen ...

Læs mere
Det sicilianske køkken
Det sicilianske køkken

Det kendte dansk-italienske par giver os med "Det sicilianske køkken" endnu en flot og yderst delikat kogebog ...

Læs mere
Gode råd til dig og din husholdning
Gode råd til dig og din husholdning

Få madbudgettet til at strække lidt længere med Rolf Lund og Nønne Lønne Votborg ...

Læs mere
Gratis klimakogebog
Gratis klimakogebog

Download den lille lækre klimakogebog med 12 velsmagende og sunde retter kreeret af kendte danske kokke bla. fra restaurant Noma ...

Læs mere
Aarstidernes guld & grønne sager
Aarstidernes guld & grønne sager

Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel, skriver anmelder Nønne Lønne Votborg ..

Læs mere
Aarstidernes nye livretter
Aarstidernes nye livretter

Aarstidernes nye kogebog ”Aarstidernes nye livretter” er et fantastisk fint værktøj, når familien savner inspiration til hvordan kendte og ukendte råvarer tilberedes ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^