Kategori: Kogebøger

Hverdagsmad med udsøgte råvarer

Hverdagsmad med udsøgte råvarer 

Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt...

Terence Conran er nærmest en institution. Den afslappede ældre engelske herre har længe nærmest været et ikon indenfor boligindretning, hvor enkelt, men smagfuldt er kodeordet.

Derfor er det også oplagt, at når han kaster sig over madkulturen, bliver det indenfor de samme rammer. Kogebogen ”Conrans Klassiske Køkken” er ikke et højtravende gastronomisk værk ej heller et poppet fusions-ditto. Det er som titlen antyder klassisk og enkelt, men langtfra kedeligt.

Han tager os med på en rejse rundt i det engelske madunivers, som jo ikke ligefrem anses for at være det ypperste køkken, men der findes gode engelske egnsretter for ikke at snakke om deres fiskekultur, som byder på andet end fish & chips i et fedtet avispapir.

Terence Conran hopper også over kanalen (heldigvis) og præsenterer os for en vifte af rustikke franske retter med et stort afsæt i det provencalske køkken. En lille tur sydpå til det italienske bliver der også tid til.

Man har længe savnet en god hverdags-kogebog som alternativ til ”God mad – let at lave”, og selv om ”Conrans Klassiske Køkken” er noget mere avanceret og nok ikke i lige så høj grad bliver den studerendes madbibel på kollegieværelset, så er den i hvert fald et godt alternativ.
Eneste lille minus – hvis man da skal komme med et sådant – vinguiden i bogen er lige lovlig frankofil. Den gode Terence har helt set bort fra Italien, Spanien og oversøiske vinlande til fordel for de franske vindistrikter. Men så igen, skulle alle vinlande være nævnt vil overskuelig- og enkelheden ved kogebogen gå fløjten.

F a k t a
Sir Terence Conran er en af verdens førende og mest trendsættende designere. Derudover er han en passioneret kok og har adskillige restauranter og butikker i bl.a. London, New York, Stockholm og Tokyo. Hans kone Vicki Conran er en erfaren kok, uddannet i Dublin og Paris. De kommer begge til Danmark i forbindelse med bogmessen i Forum i november.

Udgivet på Aschehoug Forlag.


Bestil online

Tapas på dansk
Tapas på dansk

”Tapas på dansk” af Kamma Krølstrup viser hvordan vi kan arrangere det klassiske smørrebrød i små delikate bidder ...

Læs mere
Skøn sund salat
Skøn sund salat

I "Skøn sund salat" giver Lis Høg os sunde, fantasifulde og delikate madopskrifter på salater til enhver lejlighed ...

Læs mere
Kvinde kend dine kul
Kvinde kend dine kul

Tilgangen til grillmaden er vendt på hovedet, præcist som mange kvinder kan lide det: Mens kød og fisk er det lækre tilbehør, er det grøntsagerne i form af skønne, lette, fyldige og cremede salater, der er i fokus ...

Læs mere
Fyr og flamme
Fyr og flamme

Lene Hansson elsker at grille, og derfor har hun lavet en grillbog, der leder tankerne hen på lange lyse sommeraftener og hyggeligt samvær med familie og venner.

Læs mere
Matcha, omakase og sushi
Matcha, omakase og sushi

Matcha, omakase og sushi – for alle der værdsætter godt mad er en kogebog med fokus på rene linjer og råvarer af god kvalitet ...

Læs mere
Danskernes egne desserter
Danskernes egne desserter

Ny indbydende dessertbog præsenterer de dejligste dessertopskrifter ...

Læs mere
Smoothies og juicer
Smoothies og juicer

Opskriftsamling med mere end 200 lækre og sunde smoothies og juicer ...

Læs mere
Køkkendagbogen
Køkkendagbogen

Køkkendagbogen er en af den slags kogebøger, der bliver som en nær ven – én man vender tilbage til igen og igen, når man kar brug for gode råd, ideer og inspiration ...

Læs mere
A piece of cake
A piece of cake

Der er dømt hygge og nostalgi med Leila Lindholms bagebog A piece of cake - De allerbedste brød og kager ...

Læs mere
Heibergs grillhits
Heibergs grillhits

Familiemad så alle aldre i husstanden vil begejstres ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^