Kategori: Kogebøger

Mit første køkken

Mit første køkken 

Madmanual for unge amatører med hang til lette løsninger ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Fin førstehjælp til den unge kok
Unge, uerfarne men sultne. ”Og hvad gør vi så lille du?”. Snupper en kogebog og finder på råd. Fx den ny ”Mit første køkken" af madskribenten Maria Meldgaard, der netop er tilegnet begynderne, som lige er flyttet hjemmefra.
Forældre og andre opmærksomme voksne med trang til at vise kærlighed for unge, der for første gang skal klare sig uden mor og fars gode mad, kan give en hjælpende hånd i form af bogen "Mit første køkken”, der vil være en fin start, når den unge novice står famlende og mangler velsmagende opskrifter.

Tyve ting vi alle ka´li´!
I "Mit første køkken" tager den erfarne madskribent Maria Meldgaard udgangspunkt i en serie helt almindelige fødevarer, der omfatter tyve forskellige produkter, vi alle sammen kender og nemt kan købe i de forskellige supermarkeder og lavprisbutikker. Der er tale om mestendels sunde sager, ting der holder sig godt på hylden eller på køl/frost ligesom prisen ikke er særlig høj. Blandt de tyve fødevarer finder vi fx mælk, havregryn, broccoli, frosne bønner, frosne jordbær og hvidkål. Jo, det er populære madvarer vi kan få hvor som helst og når som helst!

Tre gange tyve
Maria Meldgård giver tre forslag til, hvad der kan laves med hver af de tyve fødevarer bogen byder på. Opskrifterne rummer alt lige fra morgenmad, bagværk, søde sager til varme retter og en kop varm mælk med honning! Alsidigt og varieret, men også hyggeligt og rart, som var det hjemme hos ens forældre.
Opskrifterne i "Mit første køkken" er lette og nemme at kaste sig over for den sultne unge kok, men også tilpas spændende til at det er sjovt og udfordrende. Vi får serveret andet og mere end den evindelige pasta med kødsovs og på mange måder hæver bogen sig over kollegieniveauet. Alligevel savner jeg dog at Maria Meldgaard tør at præsentere sin læser for lidt mere, når det gælder tilsmagning. Jeg vil mene, at maden kunne få mere smag og karakter, hvis ikke forfatteren var så beskeden med brugen af krydderier og andre smagstilsætninger.
Jovist er jeg helt enig i, at der ikke er brug for at den unge kok skal introduceres for et stort arsenal af krydderier og alskens sager, vi er nogle der fylder skabe og skuffer med. Det koster og kan forvirre mere end det måske gavner. Men der er ikke nogen logik i at holde sig til én eller to ting i en opskrift, når bogen alligevel favner flere ingredienser. Det bliver for spartanske og den smagsmæssige dybde udebliver, når der ikke er noget til at fremhæve det valgte krydderi etc. Måske er Maria Meldgaard bange for at novicen skal tabe overblikket, men dertil er opskrifterne alligevel for simple og skulle det endelig være kunne hun jo anføre ”Med ekstra smag”, som den mere øvede kan vælge.

Ligetil og lige som den skal være!
"Mit første køkken" er en fornuftig begynderkogebog, der uden tvivl vil skærpe interessen for madlavning. Hertil kommer en række gode tips, der er rare at have når flyttebilen er kørt og familien ikke mere er nær. Det her er mad de unge gider og dermed et udmærket udgangspunkt for større madoplevelser! Maria Meldgaard sørger for sund og nem mad lavet fra bunden i sin nye kogebog. Måske ikke den helt store kogekunst, men godt nok til at de fleste unge vil være pænt tilfredse og forældrene vil sove sødt. Ikke helt dårligt!

Titel: Mit første køkken - En kogebog for Amanda, Viktor og alle andre unge, der flytter hjemmefra
Forfatter: Maria Meldgaard
Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^