Kategori: Kogebøger

Gratis klimakogebog

Gratis klimakogebog 

Download den lille lækre klimakogebog med 12 velsmagende og sunde retter kreeret af kendte danske kokke bla. fra restaurant Noma ...

Af skribent Nønne Lønne Votborg

Kendte og ovenud dygtige kokke fra restaurant Noma, Meyers Madhus, det danske kokkelandshold samt Danmarks sølvvinder ved VM for kokke i 2007, Rasmus Kofoed, har været i køkkenet for at lave mad på den klimavenlige måde. Kogebogen, der er kommet ud af de klimarigtige anstrengelser, hedder ”Klima på bordet”, og udgivet af Fødevareministeriet.

Klimamad med kolorit og kærlighed
Kokkene har fået frit slag, og det er der da også kommet 12 spændende og fantasifulde retter ud af. Retterne i ”Klima på bordet” viser, at det er alt andet end kedeligt og trist at spise klimarigtigt. Her er dækket op til moderne, stilfuld og elegant mad lavet med årstidens grøntsager og skånsomt tilberedt. Sundt og godt! Idéen er, at opskrifterne påvirker jorden med en mindre udledning af CO2 end den mad, vi normalt tilbereder og spiser.
For at klæde os forbrugere godt på til selv at skrue ned for CO2 udledningen, når vi laver mad, indeholder ”Klima på bordet” ud over opskrifterne da også oplysninger om udledning af CO2 i fødevareproduktionen, oversigt over almindelige fødevarers såkaldte klimaaftryk og nogle nyttige tips om det at spise klimarigtigt.

”Klimaaftryk”
Det nye ord, vi nok kommer til at møde tit og ofte, er ”klimaaftryk”. Ordet er et mål for hvor lidt eller meget CO2 – altså drivhusgas, der bliver udledt i forbindelse med produktion af de forskellige fødevarer. Al produktion af mad indebærer udledning af drivhusgas. Vi kalder den udledning af drivhusgas, der sker, når maden produceres, for fødevarens klimaaftryk.
Der er meget stor forskel på de forskellige fødevarers klimaaftryk. Især kød, smør og ost har meget store klimaaftryk. Frilandsgrønsager, kartofler og kornprodukter har derimod de mindste klimaaftryk.

”Klima på bordet” er klar på nettet. Du skal bare klikke ind på: Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^