Kategori: Kogebøger

Camilla Plums æbletrifli

Camilla Plums æbletrifli  

Læs et uddrag fra Camilla Plums nye, skønne bog "Helt i kage", hvor hun anviser hvordan nu nemt og enkelt smækker en himmelsk æbletrifli sammen ...

Af Camilla Plum.
Uddrag fra bogen Helt i kage


En æbletrifli – eller en æble-skal-ikke-bage-kage – der er så indlysende, at man måske ikke lige har tænkt på det. Man kan selvfølgelig også lave den med andet end æblekompot, for eksempel en abrikoskompot, en kompot af de der poser med blandet tørret frugt, man kan få alle vegne, udblødt og let kogt, eller optøede sukkerrørte bær – dog ikke jordbær. Men æblerne, som man næsten altid har i huset, er måske mest indlysende.

Æbletriflien har fået et ordentlig tryk Maraschino, en sød brændevin/likør, jeg aldrig bliver træt af at anbefale, fordi den simpelthen får alt muligt med frugt og bær til at smage helt vildt interessant. Den fremhæver frugtens egen smag, uanset hvilken frugt der er tale om, og giver en skøn overjordisk mandel/ kirsebærstensmag oveni. Den er lavet på marascabær, en sort sure kirsebær, og den bliver fremstillet både i Kroatien og i Italien.

Hvis man nægter at investere i en flaske af den (som altså holder i årevis), kan man bestemt bruge andre slags sprut og hedvin. Kirsch, som er en usødet eau de vie på kirsebær, kan bruges i stedet, eller en lys portvin, sød sherry, en virkelig god brun rom, calvados, pærebrændevin, pommeau, Pineau de charentes, er alt sammen velegnet. Men Maraschino er klart bedst.

Hvis det er meningen, at mindre børn skal spise af triflien, skal man ikke bruge sprut, ikke så meget fordi de ikke kan tåle det, som fordi de ikke kan lide det. Her vil en ufortyndet hyldeblomstsaft være bedst.

Hvis man ikke orker at bage sine egne makroner, skal man købe de dyreste. Dem er der mandler i, og det er ligesom det, der er meningen, så de sammen med Maraschinoen kan forstærke æblernes fine smag.

Triflinavnet hænger ganske vist sammen med både makroner og kagecreme, men en ordentlig kagecreme tager tid, og jeg kan heller ikke li’ det i trifli, så den er røget til fordel for en creme chantilly, som simpelthen er sødet vanilleflødeskum. Den bliver mest cremet, hvis man pisker den med kniven på foodprocessoren.

BOG



Fotograf: Anne-Li EngströmBestil online

Kloge kvinder kræsne mænd
Kloge kvinder kræsne mænd

Birgitte Escherich´s bog er til kvinden, der desperat og uden den store succes, har prøvet at indføre mere sundhed til familiemåltiderne ...

Læs mere
Isabellas - Klassisk, konservativt - og lidt kedeligt!
Isabellas - Klassisk, konservativt - og lidt kedeligt!

Bag de appetitlige billeder og flotte opsætninger gemmer sig al for mange fejl, og al for mange valg der må vække undren ...

Læs mere
Sølvskeen
Sølvskeen

Sølvskeen er for italienerne, hvad Frøken

Jensens kogebog er for danskerne ...

Læs mere
Stabilt blodsukker
Stabilt blodsukker

Få viden og redskaber til et sundere liv med meget mere energi, klarhed og overskud. Alle opskrifterne i Stabilt Blodsukker er uden sukker, gluten o mælk ...

Læs mere
Rent vegetarisk
Rent vegetarisk

En fantastisk flot og fancy vegetarkogebog med trendy vegetarmad. Sprudler af fantasi og kreativitet ...

Læs mere
Raw delight
Raw delight

Raw Delight byder på vidunderligt slik og desserter lavet ud fra raw food-konceptet på lækre frugter, bær, nødder og frø ...

Læs mere
Brandgode bønneretter!
Brandgode bønneretter!

”Vegetariske bønneretter” er dejlig lille kogebog udi det grønne med fokus på bønnernes fortræffeligheder og mange muligheder ...

Læs mere
Claus Meyers almanak
Claus Meyers almanak

Så er den på lager igen ! Almanak er Claus Meyers drøm om det fuldendte madår. Med udgangspunkt i årets gang og sæsonernes skiftende råvarer tilbyder bogen mere end 1.000 opskrifter ...

Læs mere
Det helbredende køkken
Det helbredende køkken

Sund & rask med veganerkost. Læs anmeldelsen af bogen "Det helbredende køkken" ...

Læs mere
Naturens spisekammer

Der vokser sunde og spiselige lækkerier overalt, som giver et frisk pust til den daglige madlavning og som er helt gratis! For Anette Eckmann er det en passion at drage ud i naturen og indsamle spiselige planter, urter, bær, frugter, rødder, nødder, svampe, bark … og hjemme i køkkenet fremtryller…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^