Kategori: Kogebøger

Camilla Plums æbletrifli

Camilla Plums æbletrifli  

Læs et uddrag fra Camilla Plums nye, skønne bog "Helt i kage", hvor hun anviser hvordan nu nemt og enkelt smækker en himmelsk æbletrifli sammen ...

Af Camilla Plum.
Uddrag fra bogen Helt i kage


En æbletrifli – eller en æble-skal-ikke-bage-kage – der er så indlysende, at man måske ikke lige har tænkt på det. Man kan selvfølgelig også lave den med andet end æblekompot, for eksempel en abrikoskompot, en kompot af de der poser med blandet tørret frugt, man kan få alle vegne, udblødt og let kogt, eller optøede sukkerrørte bær – dog ikke jordbær. Men æblerne, som man næsten altid har i huset, er måske mest indlysende.

Æbletriflien har fået et ordentlig tryk Maraschino, en sød brændevin/likør, jeg aldrig bliver træt af at anbefale, fordi den simpelthen får alt muligt med frugt og bær til at smage helt vildt interessant. Den fremhæver frugtens egen smag, uanset hvilken frugt der er tale om, og giver en skøn overjordisk mandel/ kirsebærstensmag oveni. Den er lavet på marascabær, en sort sure kirsebær, og den bliver fremstillet både i Kroatien og i Italien.

Hvis man nægter at investere i en flaske af den (som altså holder i årevis), kan man bestemt bruge andre slags sprut og hedvin. Kirsch, som er en usødet eau de vie på kirsebær, kan bruges i stedet, eller en lys portvin, sød sherry, en virkelig god brun rom, calvados, pærebrændevin, pommeau, Pineau de charentes, er alt sammen velegnet. Men Maraschino er klart bedst.

Hvis det er meningen, at mindre børn skal spise af triflien, skal man ikke bruge sprut, ikke så meget fordi de ikke kan tåle det, som fordi de ikke kan lide det. Her vil en ufortyndet hyldeblomstsaft være bedst.

Hvis man ikke orker at bage sine egne makroner, skal man købe de dyreste. Dem er der mandler i, og det er ligesom det, der er meningen, så de sammen med Maraschinoen kan forstærke æblernes fine smag.

Triflinavnet hænger ganske vist sammen med både makroner og kagecreme, men en ordentlig kagecreme tager tid, og jeg kan heller ikke li’ det i trifli, så den er røget til fordel for en creme chantilly, som simpelthen er sødet vanilleflødeskum. Den bliver mest cremet, hvis man pisker den med kniven på foodprocessoren.

BOG



Fotograf: Anne-Li EngströmBestil online

Når livet er en fest
Når livet er en fest

Festfyrværkeri af skønne opskrifter til næste fest ...

Læs mere
Over åben ild
Over åben ild

Opskrifter på lækre og supernemme retter, der egner sig til at blive tilberedt på bål eller grill. Lige fra stegt kød og grønsager til supper, brød og søde sager.

Læs mere
Madplaner med mangler!
Madplaner med mangler!

Det er mere end ærgerligt, at en bog med så gode intentioner og massevis af skøn, sund og sansemættet mad snubler allerede før den kommer fra start ...

Læs mere
Kartofler på bordet
Kartofler på bordet

Er der noget vi danskere kan blive rørende enige om, så er det at nyde de nye danske kartofler ...

Læs mere
Franske oste
Franske oste

anmeldelse: *****Her kommer man hele vejen rundt om produkterne fra verdens største og mest varierede osteland. Eneste minus er, at bogen ikke kommer inklusive smagsprøver fra de mange beskrevne oste ...

Læs mere
Grove løjer - Åbn døren til sunde vaner med anne ravn!
Grove løjer - Åbn døren til sunde vaner med anne ravn!

Praktisk håndbog, der hjælper travle familier til at få en sundere livsstil på en enkelt og overskuelig måde ...

Læs mere
Kendte top-madfolk laver restemad
Kendte top-madfolk laver restemad

Forbrugerbevægelsen lancerer i dag på forlaget Gyldendal bogen ”Stop spild af mad -

en kogebog med mere”, hvori top-kokke giver opskrifter på lækre reste-retter ...

Læs mere
Blomsterbergs søde sager
Blomsterbergs søde sager

Sødmefulde fristelser fra fru Blomsterberg ...

Læs mere
Noma - Tid og sted i det nordiske køkken
Noma - Tid og sted i det nordiske køkken

Bogen om verdens bedste restaurant – om gastronomien, historien og manden bag det hele, køkkenchefen René Redzepi ....

Læs mere
Nye funky favoritter
Nye funky favoritter

Glad mad til hverdag og gæst af Charlotte Guéniau og Carsten Kyster ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^