Kategori: Kogebøger

Brandgode bønneretter!

Brandgode bønneretter! 

”Vegetariske bønneretter” er dejlig lille kogebog udi det grønne med fokus på bønnernes fortræffeligheder og mange muligheder ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Vegetariske bønneretter
Forfatter: Anemette Olesen
Forlag: Forlaget Skarresøhus
tlf. 86 39 43 09

Erfaren forfatter
I en tid, hvor flere og flere mennesker får øjnene op for hvor vigtigt, det er for såvel dyr, mennesker og miljø, at vi skruer ned for indtaget af animalsk protein, rammer ”Vegetariske bønneretter” af Anemette Olesen lige i skabet! Anemette Olesen har efterhånden beskæftiget sig med det grønne køkken i årtier, og det kan læseren her benefitte fra, når hun byder på alskens traditionelle og utraditionelle bønneretter fra hele det store spektrum af bønner og bælgfrugter.

Billigt, sundt & nemt
”Vegetariske bønneretter” er dejlig lille kogebog udi det grønne med fokus på bønnernes fortræffeligheder og mange muligheder. Bønner kan nemlig bruges til meget mere end varm mad og en portion hummus. I ”Vegetariske bønneretter” er der opskrifter med bælgfrugter i mange ny og pudsige sammenhænge, men bestemt interessant! Vi møder bønnerne i retter hvor vi ikke tidligere har for vane at bruge dem og får gode råd til at få det bedste ud af dem.
Anemette Olesen serverer ikke kun farverige og sunde bønneretter, men sørger selvfølgelig også for at klæde læseren på med teoretisk viden om bønnernes ernæringsmæssige rigdomme. Det er klart for enhver, at bælgfrugterne tilbyder en lang række fordele og goder i forhold til den kødrige kost. Bønnerne er nemlig både nemme at arbejde med, billige og sunde ikke mindst!

Verdens naturlige spisekammer
Så hvorfor vælger de fleste hellere et stykke kød end en ret med bønner kunne man spørge?! Det giver Anemette Olesen og hendes fine lille bønnebog ikke et direkte svar på. Men ”Vegetariske bønneretter” er i sig selv et så godt og lækkert eksempel på, at bønneretter så let som ingenting overgår kødretterne smagsmæssigt med mange meter. ”Vegetariske bønneretter” beviser til fulde, at der ikke er nogen logisk grund til at tilvælge kødet, når bælgfrugternes imponerende mangfoldighed først har vist sig. Der findes i hundredevis af spændende bønnesorter, som hver især tilbyder forskellige smagsmæssige oplevelser.
Rundt om i verden lever millioner af mennesker af bælgfrugter – og ikke af kødrig kost. Tag blot folkerige lande som Indien, hvor kosten fortrinsvis består af linser, kikærter og bønner suppleret med ris eller brød samt grøntsager. Vender vi blikket mod Sydamerika finder vi en befolkning, der overvejende ernærer sig med bønner og ris. I store dele af Afrika er bælgfrugterne også en uundværlig ernæringskilde. Vi kender også alle sammen de skønneste vegetariske retter fra disse fjerne himmelstrøg, hvor man i århundreder har anerkendt og forstået at bruge bælgfrugterne rigtigt i det grønne køkken. For det handler nemlig om at vælge den rigtige bønnesort til det givne formål, koge sine bønner helt rigtigt og krydre rigeligt efter min opfattelse.

Godt alternativ til kødet
Anemette Olesens introduktion til bælgfrugter og bønner er en kærkommen anledning til at understrege, at danskerne for længst har rundet de 100 kg. kød pr. pers. pr. år. I takt med vi spiser mere kød forbruger vi mere og dét skader vores miljø. Bønner er derimod nemme at avle ligesom de er sunde for vores krop. Animalsk protein kan let forårsage for højt kolesteroltal og for højt blodtryk. Desværre er der flere kedelige myter knyttet til det at spise bønneretter. ”Vegetariske bønneretter” er en nem og ligetil kogebog med bønner og bælgfrugter som I let bliver forfaldne til. Forfatteren formidler fuldt ud, at bønner er brandgode for mange ting og dét er alle tiders!
Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^