Kategori: Kogebøger

Det helbredende køkken

Det helbredende køkken 

Sund & rask med veganerkost. Læs anmeldelsen af bogen "Det helbredende køkken" ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Det helbredende køkken
Forfattere: Mikael Bitsch, Søren Lange,
Catharina Rosendahl og Kirsten Skaarup


Bliv rask via grøn mad!
Et lille team af en overlæge, en chefkok, en underviser i ernæring og en garvet vegetarforfatter har lavet et banebrydende forskningsprojekt på baggrund af et lignende fra Amerika, hvor behandlingen er grøn mad alene. Resultatet taler for sig selv! Testdeltagerne opnår et lavere BMI, lavere blodtryk og deres blodsukker falder ligeledes. Behovet for medicin reduceres af samme årsag. Vejen til det hele er en vegansk diæt og nu kan vi alle få del i denne fantastiske diæt i en ny bog. ”Det helbredende køkken” er en både inspirerende, vedkommende og appetitlig bog, der byder på nem og enkel grøn mad uden de store dikkedarer men med masser af smag og karakter.

Grønne frikadeller og vegetabilsk postej!
Opskrifterne i ”Det helbredende køkken” indbyder til at kødspiserne føler sig godt tilpas og hjemme i et grønt køkken, hvor frikadeller og postejer er en ligeså stor selvfølge som farverige salater og skønne retter fra fjerne himmelstrøg. ”Det helbredende køkken” kræver ikke indkøb i alverdens specialbutikker; et besøg i et velassorteret supermarked kan gøre det. Bogens 4 ugers kur vinder ved at være vidunderlig let at lave og ligeså let for kroppen at fordøje. Det giver alt andet lige en større trivsel og et øget velbehag, der hjælper på motivationen til at forsætte den grønne helbredende kur.

Grønt går bedre an end vegetar …
I ”Det helbredende køkken” går de fire forfattere bevidst udenom ord som vegetar og veganer. Det er slående i en tid hvor det bliver mere og mere almindeligt at spise vegetarisk for sin sundhed, dyrevelfærden og pt. især pga. miljøet, hvor fokus er, at kød forårsager en langt større CO2 belastning end vegetabilsk kost.

Uden æg og mælk
Uanset om vi kalder kosten grøn eller vegansk, så ér der nu engang tale om sidstnævnte i denne vigtige bog. Bogen går et skridt videre end de mange andre helsebøger vi har set, der serverer diæter med flere grøntsager og lidt kød. I ”Det helbredende køkken” opnås de imponerende resultater vha. veganerkost, som betyder at kosten er 100% vegetabilsk. Dvs. ingen æg og ingen ost som almindelig vegetarisk kost inkludere. Og for god ordens skyld præciserer vi også at vegetar betyder, at man ikke spiser hverken kylling eller fisk & skaldyr hvis nogen skulle være i tvivl om det.

Færre vegetarer i Danmark end nabolandene
Hvor er det ærgerligt, at Danmark endnu står så mange år bagud i forhold til vores nabolande som Sverige, England og Tyskland, hvor både vegetarisk og vegansk kost er det naturligste i verden og hvor forfattere og forlag med sindsro kunne skrive vegansk. Det ærgrer mig meget, at en eminent bog som denne ikke tør tage chancen og kalde tingene ved deres rette navn af frygt for at skræmme evt. læsere væk.

Vejen til sundhed går via veganermad
Bogen viser jo med al tydelighed, at vegansk kost ikke er asketisk, kedelig og trist. Derimod stråler retterne og appellerer i den grad med deres skønne farver og store variation! For det er jo først og fremmest maden, der er vejen til de imponerende resultater som lægen Mikael Bitsch og projektlederen Catharina Rosendahl kan fremlægge. Jovist ér det svært at begå sig socialt i forhold til mad som veganer, men det er udelukkende fordi Danmark er sagtnet agterud på det grønne område når vi kigger i butikker og spisesteder. Det er ikke kun et problem for vegetarer og veganer, men et alvorligt problem for alle der gerne vil forblive sunde og raske – eller finde tilbage til den tilstand. Grøn mad behøver ikke være kompliceret for at være lækker eller for at indeholde de ting, vi har behov for ernæringsmæssigt. Dét viser ”Det helbredende køkken” med al tydelighed, og bogen fortjener af samme grund stor, stor applaus!

Henvender sig til alle
”Det helbredende køkken” henvender sig til diabetespatienter, patienter med for højt blodtryk og overvægtige. En overordentlig stor del af Danmarks befolkning! Her kan bogen være en fantastisk inspiration, uanset om man hopper ud i den anbefalede 4 ugers kur og oplever hvor revolutionerende den veganske kost ér, eller om man alene bruger bogen som input til en mere grøn hverdag. Med sin nye tilgang til sundhed er bogen også værd at læse for enhver anden, der ønsker at leve mere sundt uanset om der lægger sygdom til grund eller et ønske om at forebygge.

Flot bog der forebygger og helbreder
I mine øjne er ”Det helbredende køkken” ikke blot gavnligt i behandlingsmæssigt øjemed. Jeg så lige så gerne at undertitlen hed ” – der forebygger”. Bogens fornemmeste opgave er måske netop, at gøre Hippokrates ord levende: ”Lad din mad være din medicin og din medicin være din mad”. Deri ligger forebyggelse også som en vigtig intention. Måske er det heller ikke tilfældigt, at store græske tænkere som Platon, Aristoteles og Pythagoras har været vegetarer. Og siden dem har vi haft mange andre ”store” tænkere der også ernærede sig vegetarisk: Leonardo da Vinci, Frans af Assisi, Buddha, Mahatma Gandhi, Martin Luther, Max Harvelar og Dalai Lama. Lad os endelig nyde denne eminente bog, der kan mere end mange andre tilsammen. ”Det helbredende køkken” præsenterer et fantastisk vegansk køkken med stor smagsrigdom. Hvor er det livgivende og godt!

Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^