Kategori: Kogebøger

Bistro - Pryd for øjet og fryd for maven

Bistro - Pryd for øjet og fryd for maven 

Den yderst lækre og rigt illustrerede kogebog giver opskriften på 299 franske specialiteter, som man ikke behøver et Michelin-stjernet gourmetkøkken for at udføre. Læs hele anmeldelsen ...

Titel: BISTRO
Forfatter: Stephane Reynaud
Omfang: 480 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof




Pryd for øjet og fryd for maven
Selv om Stéphane Reynaud er 3. generation i en familie af griseelskere og barnebarn af en landsbyslagter fra Ardechehøjsletten i Frankrig, så er hans seneste kogebog ”Bistro” (Lindhardt og Ringhof) ikke kun en hyldest til det øffende husdyr.
Den yderst lækre og rigt illustrerede kogebog giver opskriften på 299 franske specialiteter, som man ikke behøver et Michelin-stjernet gourmetkøkken for at udføre.

Her er alt fra dejlige omeletter, små toast-hapsere, lækre lammekasseroller, krebsesupper, oksekød i løgsauce, anderagout, frugtrige vandbakkelser og til 292 andre rustikke franske retter med danske mål og råvarer.

Indimellem kan der godt snige sig nogle typiske franske køkkengloser ind, som eksempelvis ”Bouquet Garni” og ”Piment d’Espelette”, men så er der henvisning andetsteds i bogen, som forklarer, at førstnævnte er en suppevisk bestående af bl.a. persille, timian og laurbærblade. Og sidstnævnte er et chilikrydderi fra det sydvestlige Frankrig, som i øvrigt kan erstattes af alm. stødt chili.

Finurlige indlæg og skæve illustrationer
Det som gør ”Bistro” til lidt mere end bare endnu en kogebog er Stéphane Reynauds små finurlige indlæg og persongallerier. Her er det ældre ægtepar Pierette og Claude, som elsker skovduer – og navnlig at tilberede og spise dem. Journalisten Jérôme, der egentligt burde have været kok i stedet, og som øser ud af sin lidenskab og erfaring med snegle. Og Salima, der laver Frankrigs bedste couscous.

Spredt ud med gavmild hånd er også et væld af gastronomiske såvel som vinøse informationer. Eksempelvis udskæringerne på gris, ko, får. Æggeredskaber. Loiredalens fyrsteslotte. Hvor mange flasker champagne er der i en Metusalem (8 flasker). Hvordan hjemmekonserverer man, og hvad er hemmeligheden bag en god confit de canard. Ovennævnte små tips og råd er illustreret med muntre tegninger af José Reis de Matos. Fotografierne af retter og personer er taget af mesterfotografen Marie-Pierre Morel, som formår - med sine smukke baggrunde – at gøre de enkle retter i gryderne til en nærmest illustrativ patos.

”Bistro” er en pryd for øjet på kogebogsreolen og en fryd for maven, når man kaster sig ud i de autentiske og uprætentiøse franske retter.

PS:
Stéhpane ejer Villa 9 Trois, en restaurant med speciale i gris, som ligger i forstadskvarteret Montreuil i det østlige Paris. Der er opskrifter på gris i ”Bistro”, men vil man have udelukkende gris på gaflen, har han begået endnu en bog, som også er udkommet på dansk tidligere i år: ”Gris & Søn”.



Bestil online

Tapas på dansk
Tapas på dansk

”Tapas på dansk” af Kamma Krølstrup viser hvordan vi kan arrangere det klassiske smørrebrød i små delikate bidder ...

Læs mere
Skøn sund salat
Skøn sund salat

I "Skøn sund salat" giver Lis Høg os sunde, fantasifulde og delikate madopskrifter på salater til enhver lejlighed ...

Læs mere
Kvinde kend dine kul
Kvinde kend dine kul

Tilgangen til grillmaden er vendt på hovedet, præcist som mange kvinder kan lide det: Mens kød og fisk er det lækre tilbehør, er det grøntsagerne i form af skønne, lette, fyldige og cremede salater, der er i fokus ...

Læs mere
Fyr og flamme
Fyr og flamme

Lene Hansson elsker at grille, og derfor har hun lavet en grillbog, der leder tankerne hen på lange lyse sommeraftener og hyggeligt samvær med familie og venner.

Læs mere
Matcha, omakase og sushi
Matcha, omakase og sushi

Matcha, omakase og sushi – for alle der værdsætter godt mad er en kogebog med fokus på rene linjer og råvarer af god kvalitet ...

Læs mere
Danskernes egne desserter
Danskernes egne desserter

Ny indbydende dessertbog præsenterer de dejligste dessertopskrifter ...

Læs mere
Smoothies og juicer
Smoothies og juicer

Opskriftsamling med mere end 200 lækre og sunde smoothies og juicer ...

Læs mere
Køkkendagbogen
Køkkendagbogen

Køkkendagbogen er en af den slags kogebøger, der bliver som en nær ven – én man vender tilbage til igen og igen, når man kar brug for gode råd, ideer og inspiration ...

Læs mere
A piece of cake
A piece of cake

Der er dømt hygge og nostalgi med Leila Lindholms bagebog A piece of cake - De allerbedste brød og kager ...

Læs mere
Heibergs grillhits
Heibergs grillhits

Familiemad så alle aldre i husstanden vil begejstres ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^