Kategori: Kogebøger

Bistro - Pryd for øjet og fryd for maven

Bistro - Pryd for øjet og fryd for maven 

Den yderst lækre og rigt illustrerede kogebog giver opskriften på 299 franske specialiteter, som man ikke behøver et Michelin-stjernet gourmetkøkken for at udføre. Læs hele anmeldelsen ...

Titel: BISTRO
Forfatter: Stephane Reynaud
Omfang: 480 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof




Pryd for øjet og fryd for maven
Selv om Stéphane Reynaud er 3. generation i en familie af griseelskere og barnebarn af en landsbyslagter fra Ardechehøjsletten i Frankrig, så er hans seneste kogebog ”Bistro” (Lindhardt og Ringhof) ikke kun en hyldest til det øffende husdyr.
Den yderst lækre og rigt illustrerede kogebog giver opskriften på 299 franske specialiteter, som man ikke behøver et Michelin-stjernet gourmetkøkken for at udføre.

Her er alt fra dejlige omeletter, små toast-hapsere, lækre lammekasseroller, krebsesupper, oksekød i løgsauce, anderagout, frugtrige vandbakkelser og til 292 andre rustikke franske retter med danske mål og råvarer.

Indimellem kan der godt snige sig nogle typiske franske køkkengloser ind, som eksempelvis ”Bouquet Garni” og ”Piment d’Espelette”, men så er der henvisning andetsteds i bogen, som forklarer, at førstnævnte er en suppevisk bestående af bl.a. persille, timian og laurbærblade. Og sidstnævnte er et chilikrydderi fra det sydvestlige Frankrig, som i øvrigt kan erstattes af alm. stødt chili.

Finurlige indlæg og skæve illustrationer
Det som gør ”Bistro” til lidt mere end bare endnu en kogebog er Stéphane Reynauds små finurlige indlæg og persongallerier. Her er det ældre ægtepar Pierette og Claude, som elsker skovduer – og navnlig at tilberede og spise dem. Journalisten Jérôme, der egentligt burde have været kok i stedet, og som øser ud af sin lidenskab og erfaring med snegle. Og Salima, der laver Frankrigs bedste couscous.

Spredt ud med gavmild hånd er også et væld af gastronomiske såvel som vinøse informationer. Eksempelvis udskæringerne på gris, ko, får. Æggeredskaber. Loiredalens fyrsteslotte. Hvor mange flasker champagne er der i en Metusalem (8 flasker). Hvordan hjemmekonserverer man, og hvad er hemmeligheden bag en god confit de canard. Ovennævnte små tips og råd er illustreret med muntre tegninger af José Reis de Matos. Fotografierne af retter og personer er taget af mesterfotografen Marie-Pierre Morel, som formår - med sine smukke baggrunde – at gøre de enkle retter i gryderne til en nærmest illustrativ patos.

”Bistro” er en pryd for øjet på kogebogsreolen og en fryd for maven, når man kaster sig ud i de autentiske og uprætentiøse franske retter.

PS:
Stéhpane ejer Villa 9 Trois, en restaurant med speciale i gris, som ligger i forstadskvarteret Montreuil i det østlige Paris. Der er opskrifter på gris i ”Bistro”, men vil man have udelukkende gris på gaflen, har han begået endnu en bog, som også er udkommet på dansk tidligere i år: ”Gris & Søn”.



Bestil online

Brug låget når du griller
Brug låget når du griller

Jan og Miriam Glæsel bruger stadigvæk låget, når de griller, og det er der kommet en række nye gennemprøvede og brugbare opskrifter ud af ...

Læs mere
Smag - En økologisk køkkenkalender
Smag - En økologisk køkkenkalender

Med en sødme, friskhed og lethed gennemgår Kille Enna hvad de økologiske råvarer kan bruges til, i form af 90 nemme opskrifter på måltider og søde sager ...

Læs mere
Mit første køkken
Mit første køkken

Madmanual for unge amatører med hang til lette løsninger ...

Læs mere
Moderne italienske retter
Moderne italienske retter

Italienske Sandra Pugliese, der bor i Danmark og har firmaet ”da Sandra”, inviterer i sin nye kogebog ”Moderne italienske retter” på udsøgt italiensk mad ...

Læs mere
Anne Hjernøe - Annemad
Anne Hjernøe - Annemad

AnneMad er lige så sprudlende og ligetil, som Anne Hjernøe selv er, skriver Nønne Lønne Votborg, som her anmelder bogen ...

Læs mere
Det sicilianske køkken
Det sicilianske køkken

Det kendte dansk-italienske par giver os med "Det sicilianske køkken" endnu en flot og yderst delikat kogebog ...

Læs mere
Gode råd til dig og din husholdning
Gode råd til dig og din husholdning

Få madbudgettet til at strække lidt længere med Rolf Lund og Nønne Lønne Votborg ...

Læs mere
Gratis klimakogebog
Gratis klimakogebog

Download den lille lækre klimakogebog med 12 velsmagende og sunde retter kreeret af kendte danske kokke bla. fra restaurant Noma ...

Læs mere
Aarstidernes guld & grønne sager
Aarstidernes guld & grønne sager

Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel, skriver anmelder Nønne Lønne Votborg ..

Læs mere
Aarstidernes nye livretter
Aarstidernes nye livretter

Aarstidernes nye kogebog ”Aarstidernes nye livretter” er et fantastisk fint værktøj, når familien savner inspiration til hvordan kendte og ukendte råvarer tilberedes ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^