Kategori: Kogebøger

Aarstidernes guld & grønne sager

Aarstidernes guld & grønne sager 

Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel, skriver anmelder Nønne Lønne Votborg ..

Titel: Aarstidernes Guld & Grønne sager
Forfattere: Jacob Dietz, Søren Ejlersen
Forlag: Forlaget Olivia
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg




Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel - ja, indrømmet - en af mange, for hos os har vi flere! Dietz og Ejlersen lever desværre ikke helt op til forventningerne, men det må selvfølgelig også være svært, når niveauet er tårnhøjt. Her er tale om en slags A, B, C med 40 af deres yndlingsgrøntsager, og så hopper der pludselig også et par frugter ind. Hvad frugterne gør her er ulogisk, især fordi opskrifterne, der optræder i kølvandet, er på desserter, og så kommer frugtopskrifterne til at flagre for sig selv.
Aarstidernes Guld og Grønne sager er et pudsigt mix af opskrifter, fakta, tips om tilberedning og ideer til, hvordan man i øvrigt selv kan bruge de forskellige grøntsager i sin madlavning. Det hele er krydret med små sjove og hyggelige fortællinger præsenteret i en højst utraditionel collageform med knald på hele farvepaletten. Ideen er super, og ungerne kan også godt tåle at høre om, at da lakridskongen mødte frøken Blegselleri, kaldte de deres børn for fennikel, og andre skæve historier. De tips og ideer, der gives, er præcis som opskrifterne karakteriserede ved at være enkle. For børnefamilierne er det med garanti et plus!
Bogen er, som der helt rigtigt står skrevet bag på: en anderledes kogebog. Dertil vil jeg sige, at den er en flot fortælling om grøntsagernes kulturhistorie, botanik og deres egenskaber ernæringsmæssigt og i køkkenet. Det er fornøjelig læsning, hvor opskrifterne må anses som et krydderi: Velduftende og godt!
Min kritik er imidlertid, at jeg kan finde næsten identiske opskrifter på aarstidernes hjemmeside.


Bestil online

Krydderier

Tag på rejse i krydderiernes velsmagende verden med den franske journalist og madanmelder, Blandine Vié . Bliv introduceret til glæden ved at opdage deres duft, deres smag, og fornem begejstringen det volder. Lad dig trække gennem siderne i dette eventyrlige univers med varme farver, foranderlig og…

Læs mere
Knæk sukkertrangen
Knæk sukkertrangen

Hvorfor er det sådan en god ide at give sukkeret pedalen? Og skal det nødvendigvis forstå sådan, at man aldrig mere skal spise sukker?

Læs mere
Køkkenklassikere: God mad til alle tider
Køkkenklassikere: God mad til alle tider

Nostalgisk rejse til bedstemors kvalitetskøkken !

Læs mere
Køkkenkræs og kloge kalorier
Køkkenkræs og kloge kalorier

Kogebog med god køkkenøkonomi ! Spis bedre samtidig med, at du sparer penge. Det er det enkle grundprincip bag denne bog fra Birgitte Escherich …

Læs mere
Verdensmad
Verdensmad

Kulinarisk rundrejse i topklasse !

Læs mere
Mormors mad
Mormors mad

Munter madamme i DRs allerbedste madkøkken ! ...

Læs mere
Slip sukkervanen
Slip sukkervanen

- find balancen og få øget velvære !

Denne bog er til dig, der gerne vil udskifte dine sukkervaner med sunde, stabile kostvaner, der giver dig energi og holder dig slank og sund ...

Læs mere
Gode gedigne grønne godter
Gode gedigne grønne godter

Mere vegetar light: Flere fedtfattige vegetaropskrifter ...

Læs mere
Vegetariske perler
Vegetariske perler

Bliv inspireret af Ester Andersens livslange erfaring i vegetarisk madlavning ...

Læs mere
Skaldyr
Skaldyr

Nemme retter med rejer, muslinger, østers, hummere, jomfruhummere, krebs og krabber af Katrine Klinken ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^