Kategori: Kogebøger

Aarstidernes guld & grønne sager

Aarstidernes guld & grønne sager 

Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel, skriver anmelder Nønne Lønne Votborg ..

Titel: Aarstidernes Guld & Grønne sager
Forfattere: Jacob Dietz, Søren Ejlersen
Forlag: Forlaget Olivia
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg




Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel - ja, indrømmet - en af mange, for hos os har vi flere! Dietz og Ejlersen lever desværre ikke helt op til forventningerne, men det må selvfølgelig også være svært, når niveauet er tårnhøjt. Her er tale om en slags A, B, C med 40 af deres yndlingsgrøntsager, og så hopper der pludselig også et par frugter ind. Hvad frugterne gør her er ulogisk, især fordi opskrifterne, der optræder i kølvandet, er på desserter, og så kommer frugtopskrifterne til at flagre for sig selv.
Aarstidernes Guld og Grønne sager er et pudsigt mix af opskrifter, fakta, tips om tilberedning og ideer til, hvordan man i øvrigt selv kan bruge de forskellige grøntsager i sin madlavning. Det hele er krydret med små sjove og hyggelige fortællinger præsenteret i en højst utraditionel collageform med knald på hele farvepaletten. Ideen er super, og ungerne kan også godt tåle at høre om, at da lakridskongen mødte frøken Blegselleri, kaldte de deres børn for fennikel, og andre skæve historier. De tips og ideer, der gives, er præcis som opskrifterne karakteriserede ved at være enkle. For børnefamilierne er det med garanti et plus!
Bogen er, som der helt rigtigt står skrevet bag på: en anderledes kogebog. Dertil vil jeg sige, at den er en flot fortælling om grøntsagernes kulturhistorie, botanik og deres egenskaber ernæringsmæssigt og i køkkenet. Det er fornøjelig læsning, hvor opskrifterne må anses som et krydderi: Velduftende og godt!
Min kritik er imidlertid, at jeg kan finde næsten identiske opskrifter på aarstidernes hjemmeside.


Bestil online

Tapas på dansk
Tapas på dansk

”Tapas på dansk” af Kamma Krølstrup viser hvordan vi kan arrangere det klassiske smørrebrød i små delikate bidder ...

Læs mere
Skøn sund salat
Skøn sund salat

I "Skøn sund salat" giver Lis Høg os sunde, fantasifulde og delikate madopskrifter på salater til enhver lejlighed ...

Læs mere
Kvinde kend dine kul
Kvinde kend dine kul

Tilgangen til grillmaden er vendt på hovedet, præcist som mange kvinder kan lide det: Mens kød og fisk er det lækre tilbehør, er det grøntsagerne i form af skønne, lette, fyldige og cremede salater, der er i fokus ...

Læs mere
Fyr og flamme
Fyr og flamme

Lene Hansson elsker at grille, og derfor har hun lavet en grillbog, der leder tankerne hen på lange lyse sommeraftener og hyggeligt samvær med familie og venner.

Læs mere
Matcha, omakase og sushi
Matcha, omakase og sushi

Matcha, omakase og sushi – for alle der værdsætter godt mad er en kogebog med fokus på rene linjer og råvarer af god kvalitet ...

Læs mere
Danskernes egne desserter
Danskernes egne desserter

Ny indbydende dessertbog præsenterer de dejligste dessertopskrifter ...

Læs mere
Smoothies og juicer
Smoothies og juicer

Opskriftsamling med mere end 200 lækre og sunde smoothies og juicer ...

Læs mere
Køkkendagbogen
Køkkendagbogen

Køkkendagbogen er en af den slags kogebøger, der bliver som en nær ven – én man vender tilbage til igen og igen, når man kar brug for gode råd, ideer og inspiration ...

Læs mere
A piece of cake
A piece of cake

Der er dømt hygge og nostalgi med Leila Lindholms bagebog A piece of cake - De allerbedste brød og kager ...

Læs mere
Heibergs grillhits
Heibergs grillhits

Familiemad så alle aldre i husstanden vil begejstres ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^