Kategori: Kogebøger

Aarstidernes guld & grønne sager

Aarstidernes guld & grønne sager 

Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel, skriver anmelder Nønne Lønne Votborg ..

Titel: Aarstidernes Guld & Grønne sager
Forfattere: Jacob Dietz, Søren Ejlersen
Forlag: Forlaget Olivia
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg




Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel - ja, indrømmet - en af mange, for hos os har vi flere! Dietz og Ejlersen lever desværre ikke helt op til forventningerne, men det må selvfølgelig også være svært, når niveauet er tårnhøjt. Her er tale om en slags A, B, C med 40 af deres yndlingsgrøntsager, og så hopper der pludselig også et par frugter ind. Hvad frugterne gør her er ulogisk, især fordi opskrifterne, der optræder i kølvandet, er på desserter, og så kommer frugtopskrifterne til at flagre for sig selv.
Aarstidernes Guld og Grønne sager er et pudsigt mix af opskrifter, fakta, tips om tilberedning og ideer til, hvordan man i øvrigt selv kan bruge de forskellige grøntsager i sin madlavning. Det hele er krydret med små sjove og hyggelige fortællinger præsenteret i en højst utraditionel collageform med knald på hele farvepaletten. Ideen er super, og ungerne kan også godt tåle at høre om, at da lakridskongen mødte frøken Blegselleri, kaldte de deres børn for fennikel, og andre skæve historier. De tips og ideer, der gives, er præcis som opskrifterne karakteriserede ved at være enkle. For børnefamilierne er det med garanti et plus!
Bogen er, som der helt rigtigt står skrevet bag på: en anderledes kogebog. Dertil vil jeg sige, at den er en flot fortælling om grøntsagernes kulturhistorie, botanik og deres egenskaber ernæringsmæssigt og i køkkenet. Det er fornøjelig læsning, hvor opskrifterne må anses som et krydderi: Velduftende og godt!
Min kritik er imidlertid, at jeg kan finde næsten identiske opskrifter på aarstidernes hjemmeside.


Bestil online

Brug låget når du griller
Brug låget når du griller

Jan og Miriam Glæsel bruger stadigvæk låget, når de griller, og det er der kommet en række nye gennemprøvede og brugbare opskrifter ud af ...

Læs mere
Smag - En økologisk køkkenkalender
Smag - En økologisk køkkenkalender

Med en sødme, friskhed og lethed gennemgår Kille Enna hvad de økologiske råvarer kan bruges til, i form af 90 nemme opskrifter på måltider og søde sager ...

Læs mere
Mit første køkken
Mit første køkken

Madmanual for unge amatører med hang til lette løsninger ...

Læs mere
Moderne italienske retter
Moderne italienske retter

Italienske Sandra Pugliese, der bor i Danmark og har firmaet ”da Sandra”, inviterer i sin nye kogebog ”Moderne italienske retter” på udsøgt italiensk mad ...

Læs mere
Anne Hjernøe - Annemad
Anne Hjernøe - Annemad

AnneMad er lige så sprudlende og ligetil, som Anne Hjernøe selv er, skriver Nønne Lønne Votborg, som her anmelder bogen ...

Læs mere
Det sicilianske køkken
Det sicilianske køkken

Det kendte dansk-italienske par giver os med "Det sicilianske køkken" endnu en flot og yderst delikat kogebog ...

Læs mere
Gode råd til dig og din husholdning
Gode råd til dig og din husholdning

Få madbudgettet til at strække lidt længere med Rolf Lund og Nønne Lønne Votborg ...

Læs mere
Gratis klimakogebog
Gratis klimakogebog

Download den lille lækre klimakogebog med 12 velsmagende og sunde retter kreeret af kendte danske kokke bla. fra restaurant Noma ...

Læs mere
Aarstidernes guld & grønne sager
Aarstidernes guld & grønne sager

Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel, skriver anmelder Nønne Lønne Votborg ..

Læs mere
Aarstidernes nye livretter
Aarstidernes nye livretter

Aarstidernes nye kogebog ”Aarstidernes nye livretter” er et fantastisk fint værktøj, når familien savner inspiration til hvordan kendte og ukendte råvarer tilberedes ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^