Kategori: Kogebøger

Anne Hjernøe - Annemad

Anne Hjernøe - Annemad 

AnneMad er lige så sprudlende og ligetil, som Anne Hjernøe selv er, skriver Nønne Lønne Votborg, som her anmelder bogen ...

Titel: AnneMad : Små retter fra hele verden
Forfatter: Anne Hjernøe
Anmeldt af: Nønne Lønne Votborg
Forlag: Politiken




Det er som om noget mangler, efter at Anne Hjernøe og AnneMad ikke mere glider over skærmen søndag på DR2. Hvor savner jeg altså bare hendes umiddelbarhed og ægte glæde ved at lave mad! Derfor har jeg kastet mig over AnneMad : Små retter fra hele verden, der indeholder opskrifterne fra de 8 madprogrammer, der netop er blevet genudsendt.

Verden rundt i 8 stop
AnneMad er lige så sprudlende og ligetil, som Anne Hjernøe selv er. Her får vi præsenteret mad fra hele verden mere eller mindre. Hvert afsnit behandler en type køkken, f.eks. det franske, det nordiske, det spanske, det asiatiske, det arabiske og det latinamerikanske.

Mange små retter frem for én 3-retters menu
Som altid er konceptet, at der laves mange små retter i stedet for de traditionelle 3-retters menuer. Anne Hjernøe formår at give retterne de respektive landes autenticitet med enkle virkemidler og uden, det bliver alt for indviklet. AnneMad er verdensmad, alle kan tilberede og nyde. Og så er retterne selvfølgelig tilsat et lidt strejf ”Anne Hjernøe”, så de smager på en helt speciel måde og trods deres ægthed adskiller sig med et lille twist. Det er Anne Hjernøes specialitet. Prikken over i'et.

En dansk Nigella?!
Jeg beundrer Anne Hjernøes kogekunst og passion for mad. Mon ikke det inspirerer mange, når hun toner frem i programmer som Frilandshaven med sin glæde ved udekøkkenet. I AnneMad bliver størstedelen tilberedt hjemme i Anne Hjernøes hyggelige køkken. Med sit snakketøj, de raske bevægelser og trangen til at smage på maden minder det alt sammen meget om Nigella Lawson, der også har optaget mange populære madprogrammer i sit køkken.

Nej tak til fois grais
AnneMad er en letlæst kogebog med dejlige billeder og skøn mad. Desværre oplevede jeg, at det var helt umuligt at skaffe flere af bogens ingredienser. Eksempelvis de soltørrede jordbær og hindbær måtte jeg give op over for. Min familie og jeg var ellers meget fristet af opskriften på varm solbærsaft med soltørrede bær. Modsat er jeg dybt forundret og modstander af, at Anne Hjernøe vælger at bruge fois grais. Det klæder sig absolut ikke.

Forførende favoritter
De dejlige smagsoplevelser står i kø, vi tog hul på dem allerede i løbet af madprogrammerne på tv. Hyldebærsyltet rødbedesalat med frisk peberrod er en guds gave til vores køkken. Det smager så englene synger! Ganske lækkert og delikat var også pissaladière (fransk pizza/foccia minus tomat men med løg, timian og rosmarin). Min datter på 8 år har hygget sig med frisk krydret myntete, efter at hun så det på tv, og et par af veninderne er også blevet ”omvendt” til denne liflige varme drik med frisk mynte, stjerneanis og citron. Alt i alt har vi fået flere favoritter på kort tid. Fælles for dem alle er, at de er meget enkle, og så bruger Anne Hjernøe som altid masser af friske krydderurter samt gode krydderier.

Vellavet
AnneMad er en af de kogebøger, der både er hyggelig at læse, men også bliver en brugsbog. En hel igennem velduftende og appetitlig bog, der vil vække glæde.
Bestil online

Hold maven flad
Hold maven flad

Næsten 20.000 kvinder har taget bogen SPIS MAVEN FLAD til sig med begejstring. Forfatterne følger nu bogen op med ”HOLD MAVEN FLAD - Spis bare videre ! ”, der er fyldt med inspiration, tips og gode råd til at holde fast i de gode vaner ...

Læs mere
Meyers bageri
Meyers bageri

Siden udgivelsen i 2009 har Meyers bageri ligget i toppen af de danske bestsellerlister ...

Læs mere
Økologiske fodspor på køkkenbordet
Økologiske fodspor på køkkenbordet

Lise Faurschou Hastrup evner på fornemmeste vis, at gøre det enkelt og ligetil at leve og agere grønt, etisk og oven i købet lækkert ...

Læs mere
Suveræn simremad
Suveræn simremad

I deres nye bog har Tina og Sonja koncentreret sig om mad, der kan tilberedes i én gryde eller én bradepande i ovnen ...

Læs mere
Geven, kammerjunken og den dragende citronmåne

'Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne' er den skønne titel på endnu en smuk livsstilsbog fra Sif Orellana, succesforfatteren bag bestsellerne 'Krudtugler & kanelsnegle' og 'Rollinger & roulader'.

Læs mere
Fedt nok
Fedt nok

anmeldelseEn ny bog om lasagne giver spændende inspiration til den gamle italienske ret, men der skal lige spises salat til !

Læs mere
Mellemøstlige køkkener på nørrebro
Mellemøstlige køkkener på nørrebro

Med ”Mellemøstlige køkkener på Nørrebro” kommer 1001 nats eventyr meget tættere på og bliver for en stund lidt mere levendegjort i mit lille hjem, skriver vores anmelder begejstret ...

Læs mere
Vidunderlig vegetar
Vidunderlig vegetar

"Her er et vidnesbyrd om, hvor elegant og pikant det vegetariske køkken kan præstere med forholdsvis enkle råvarer.", skriver vores anmelder om Susanne Engelstoft Rasmussens nye bog ...

Læs mere
Det skandinaviske køkken
Det skandinaviske køkken

Årets gang og de lækre madretter er på smukkeste vis illustreret af fotograf Lars Ranek, hvis stemningsfulde billeder gør denne bog til en nydelse for både øjet og ganen ...

Læs mere
Tøsekogeboge party edition
Tøsekogeboge party edition

”Tøsekogebogen – partyedition” er en frisk og fræk kogebog, med mange gode bud på en festlig aften ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^