Kategori: Kogebøger

Fedt nok

Fedt nok 

anmeldelseEn ny bog om lasagne giver spændende inspiration til den gamle italienske ret, men der skal lige spises salat til !

Forfatter: Laura Zavan
Omfang: 72 sider
Forlag: Rosenkilde



En ny bog om lasagne giver spændende inspiration til den gamle italienske ret, men der skal lige spises salat til! Forstået på den måde, at mange af retterne i Laura Zavans nye bog fra forlaget Rosenkilde ikke just er kalorievenlige.

Nu er lasagne i forvejen ikke det italienske svar på helsekost, men når man har lavet eksempelvis en crespelle-lasagne, så er der ikke plads til noget dessert, lige bortset fra et brev Samarin!

Crespelle er hjemmelavede pandekager i stakkevis med revet ost, fed bechamelsovs, diverse grøntsager og skinke mellem hvert lag og så ind i ovenen med smørklatter på toppen. Heldigvis er alle retter ikke lige så bombastiske. Der bydes også på safranlasagne med ingefær og laks, grøn lasage med ragu og vegetarlasagne med grillede grøntsager.

Italienske Laura Zavan vil gerne have, at danskerne skal komme lidt ud over rampen med deres "børnefødselsdags-lasagne", som for det meste består af Knorr's halvfærdige variant fra supermarkederne. Og både bechamel- og tomatsovs smager bedre fra grunden og er jo ikke spor svært at lave.

Forfatteren er som sagt fra lasagnens hjemland, men bor i Paris, hvorfor en del af opskrifterne også har et fransk pift som lasagne med forskellige svampe, lasagne med lam og artiskokker og kaninlasagne. Sidstnævnte skal dog nok ikke serveres til børnefødselsdagen. Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^