Kategori: Kogebøger

Vidunderlig vegetar

Vidunderlig vegetar 

"Her er et vidnesbyrd om, hvor elegant og pikant det vegetariske køkken kan præstere med forholdsvis enkle råvarer.", skriver vores anmelder om Susanne Engelstoft Rasmussens nye bog ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Vidunderlig vegetar: en grøn kogebog
Forfatter: Susanne Engelstoft Rasmussen


”Vidunderlig Vegetar” vækker velbehag!
Susanne Engelstoft Rasmussen blomstrer i det vegetariske køkken blandt frugter, bær og grønt! ”Vidunderlig vegetar” er som en gave for alle os, der foretrækker det grønne. Bogen er i allerhøjeste grad flot og farverig håndsrækning til de mange, der gerne vil spise mindre kød. Her er et vidnesbyrd om, hvor elegant og pikant det vegetariske køkken kan præstere med forholdsvis enkle råvarer, der naturligvis er sæsonbaserede. Jo, Susanne Engelstoft Rasmussen lever op til bogens titel: ”Vidunderlig vegetar”!

Vellyst
”Vidunderlig vegetar” er en læse- og smagsoplevelse helt ud over det sædvanlige i denne grønne kategori. Vi ser her en ny Kirsten Skaarup – den kyndigste kogebogsskribent i vegetarverden – tage form og vise sine særkender. Susanne Engelstoft Rasmussen skriver poetisk og interessant, så vi får vækket vores lyst til at samle af naturens vilde skatkammer, læse visdomsord eller blot stå i køkkenet og henkoge. Det er med andre ord appetitten – livsappetitten og madlysten – der vækkes af Susanne Engelstoft Rasmussen igennem ord og billeder. Udsøgt skrevet og fornøjeligt at nyde!

Grønne glæder for alle
I vegetarkøkkenet byder Susanne Engelstoft Rasmussen os på vegetarklassikere og flere dejlige madoplevelser, vi sjældent finder: vegetarmoussaka, fuldkornstærte med limecreme, aspargessalat & urter, tofudeller, stegt polenta med ristet courgettesalat, gryderet med cornbread og så selvfølgelig den legendariske svampepostej i en ny version med bulgur, squash & filodej. Her er en flot blanding af lette retter og mere fyldige middagsretter, der mætter den sultne kødspiser godt! Jeg savner dog forslag til menu-sammensætninger og idéer til anvendelse af rester dagen derpå, ligesom mærkning af fryseegnede retter ville være fornuftigt. De veltilrettelagte smukke billeder gør, at læseren får svært ved at vælge. Det hele ser fuldstændig fantastisk ud!

Fejende flot
Umiddelbart kan retterne forekomme lidt fancy og smarte, men det er kun godt at vi ser en lækker rødbedecarpaccio og fyldte løg med kold sauce, der gør sig godt på billederne ligesom de smager fantastisk. I praktisk er opskrifterne ikke vanskelige at gå til, og det er en fornøjelse at kunne servere grønne glæder, der også tiltaler øjet. Vegetarmad har tidligere haft et kedeligt ry for at være tungt og trist. Her får vi demonstreret hvordan det både kan være liflige gryderetter, farverige salater, skønne supper og altså også lidt mere avancerede retter, der ligner noget fra et bedre spisested. Alt i alt en vidunderlig lille grøn genistreg!

Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^