Kategori: Kogebøger

Tøsekogeboge party edition

Tøsekogeboge party edition 

”Tøsekogebogen – partyedition” er en frisk og fræk kogebog, med mange gode bud på en festlig aften ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Tøsekogeboge party edition
Forfatter: Patrick Bachmann
Forlag: Politikens Forlag



Tøsekogebogen: Vi vil ha´ Girl power på menuen!
Tøsekogebogen af Patrick Bachmanns blev så stor en succes, at forfatteren nu har lavet “Tøsekogebogen – partyedition”, hvor vi slår os løs med nem og dejlig partymad. Lad det være sagt med det samme: den er bestemt lækker, men personligt kommer jeg aldrig helt i feststemning. Det er som om, der i mit pigeunivers serveres lidt lettere og sundere mad, end den Patrick Bachmanns byder på. Kort og godt: der mangler flere grønne retter og mere feminin energi!

Østrogenmangel
De tøser jeg kender, vil hellere have en eksotisk aften end en hel masse Afterparty og Dagen-efter-tømmer- mad med alskens tunge retter i form af frikadeller med kartoffelsalat og hotdogs. Vi er ikke til Oktoberfest med sauerkraut og pølser eller paneret wienersnitzel, som bogen også byder på. Come on: en tøsekogebog med den slags. Her dømmer vi østrogenmangel en masse!

Ærlig talt så ville jeg hellere se nogle flere temafester, og synes måske også at Patrick Bachmanns burde gøre meget mere ud af netop disse med drinks, forret, hovedret og dessert eller bygge en menu op på anden vis. Det halter her!

Lad os feste meget mere!
Idéen med ”Tøsekogebogen – partyedition” ér super fin, og vi er da også mange, der godt kan bruge en guide til hurtig gæste- og festmad. Lad os endelig feste meget mere og komme hinanden mere ved uden al for mange dikkedarer. Vi kan såmænd godt trænge til at geare forventningsniveauet ned og glæde os over at less is more! Der kan laves meget lækker mad på kort tid, og dét viser ”Tøsekogebogen – partyedition” mange steder. Så der er både grund til glæde og masser af undskyldninger for at invitere til party.

Aparte partys
Desværre virker det som om Patrick Bachmann hopper lidt hurtigt hen over flere emner og vælger den hurtige løsning. Jeg personligt ville hellere have et rigtigt teaparty end bogens version med et twist, hvor vi spiser grønne sandwich med guacamole i stedet for den klassiske agurkesandwich, får tunge scones uden flødeskum til syltetøjet og drikker de mest besynderlige thedrikke jeg længe har set. Det holder bare ikke!

Til gengæld elsker jeg Coktailparty, Pink Party, Dinner Party og Sommerfest! Her emmer det af energi og madglæde. Lutter flot og fristende mad. Et sammenskudsgilde er perfekt af at medtage, men så må forfatteren også komme med praktiske anvisninger omkring service, pakning, transport og opvarmning m.m. Og så havde jeg gerne set en dejlig picnic, hvor tøserne rigtig kunne få lov at løbe rundt med bare fødder i det friske grønne græs – eller måske en herlig strandfest med fantastisk mad og drikke!

Tjekket tøsekogebog
”Tøsekogebogen – partyedition” er en frisk og fræk kogebog, med mange gode bud på en festlig aften. Her er tjekket mad til dig, der gerne vil være moderne, men også kitschet mormor-mad, der lægger tungt i maven. Al maden er enkel at tilberede og ingredienserne er vist på et oversigtsbillede, der gør det let at få styr på. Hver ret har en kode og du kan sende en SMS for at modtage ingrediensliste, opskrift og instruktionsvideo på din mobil. Prisen er 4 kr. inkl. alm. sms-takst. Ganske sejt!
Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^