Kategori: Kogebøger

Økologiske fodspor på køkkenbordet

Økologiske fodspor på køkkenbordet 

Lise Faurschou Hastrup evner på fornemmeste vis, at gøre det enkelt og ligetil at leve og agere grønt, etisk og oven i købet lækkert ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Økologiske fodspor på køkkenbordet - sundhed, mijø og klima i én mundfuld
Forfatter: Lise Faurschou Hastrup
Forlag: Tritla


Grøn mad til glæde for dig og vor jord!
At købe ind og lave mad med tanke for hvad der er godt for klode, medmennesker, dyreliv og én selv kan være en stor mundfuld. Med ”Økologiske fodspor på køkkenbordet: Sundhed, miljø og klima i én mundfuld” er der imidlertid ingen grund til at få maden i den gale hals. Udfordringen kan synes stor og kompliceret, men Lise Faurschou Hastrup evner på fornemmeste vis, at gøre det enkelt og ligetil at leve og agere grønt, etisk og oven i købet lækkert med sin nye bog!

En udsøgt – klimavenlig –fornøjelse
Lad det være sagt med det samme: ”Økologiske fodspor på køkkenbordet” er en fuldstændig fremragende bog til alle, der gerne vil have et enkelt og håndgribeligt værktøj til hverdagens grønne indkøb og madlavning! Med bogen her i hånden bliver der ryddet op i myter og præsenteret fup og fakta omkring økologi og konventionel fødevareproduktion, så det bliver krystalklart for læseren, at det ér vigtigt at vælge grønt. Bogen her er først og fremmest en brugshåndbog, der hjælper med sin nemme indgang til kost og klima for til slut at overøse os med mere end 100 vidunderlige vegetariske opskrifter.

Mad med samvittighed og sanselighed
I det vegetariske køkken, hvor Lise Faurschou Hastrup står for bordenden, møder vi sæsonens grøntsager i det, der kunne minde om Det Nordiske Køkken goes total green. Opskrifterne er rige på ingredienser fra naturens spisekammer og kodeordet synes at være enkelhed. Less is more!
Vi møder mad der både smager, mætter og tilfredsstiller os æstetisk med sin smukke farver og tiltalende dufte. Med de gode råd Lise Faurschou Hastrup øser af, er det muligt at leve økologisk for samme pris som mange lever på en konventionel kost. Besparelserne opnås b. la. ved at holde sig til årstidens råvare, udnytte resterne kreativt og effektivt takket være ugeplaner og være mere nøjsom.

Vælg fødevare med lavest mulig klimaaftryk
Vegetarisk mad er som udgangspunk altid meget mere klimavenligt end almindelig kødrig kost. Især oksekød er en voldsom miljøbelastning og bidrager med masser af CO2. Blandt de vegetabilske fødevare er specielt kartoflen en fortrinlig ernæringskilde, der udleder ganske lidt CO2 samlet set fra jord til bord. Ris derimod belaster klimaet meget mere ved sin tilblivelse. Såvel kødspiserer som vegetarer kan mindske deres CO2udledning ved at vælge fødevare med et lavere klimaaftryk. Men vegetaren er altså milevidt foran kødspiseren i den mindst klimabelastende levevis, så her er god inspiration at få.

Usædvanlig og unik bog!
”Økologiske fodspor på køkkenbordet” handler om et essentielt emne, og bogen er en fin anledning til at stoppe op og reflektere over forbrug versus klima & miljø. Vores haltende madkultur kan vise sig at være nøglen til en bedre miljø- og klimapolitik. Som små brikker kan vi starte med hver især at tune ind på økologien og det vegetariske måltid, når vi beslutter os for at løfte overlæggeren for det, vi kalder madkultur. Herfra kan vi rejse videre til en øget bevidsthed om økologi og biodynamisk produktion. Lise Faurschou Hastrup gør en imponerende indsats for, at alt det kan blive virkelighed!


Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^