Kategori: Kogebøger

Aarstidernes guld & grønne sager

Aarstidernes guld & grønne sager 

Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel, skriver anmelder Nønne Lønne Votborg ..

Titel: Aarstidernes Guld & Grønne sager
Forfattere: Jacob Dietz, Søren Ejlersen
Forlag: Forlaget Olivia
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg




Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel - ja, indrømmet - en af mange, for hos os har vi flere! Dietz og Ejlersen lever desværre ikke helt op til forventningerne, men det må selvfølgelig også være svært, når niveauet er tårnhøjt. Her er tale om en slags A, B, C med 40 af deres yndlingsgrøntsager, og så hopper der pludselig også et par frugter ind. Hvad frugterne gør her er ulogisk, især fordi opskrifterne, der optræder i kølvandet, er på desserter, og så kommer frugtopskrifterne til at flagre for sig selv.
Aarstidernes Guld og Grønne sager er et pudsigt mix af opskrifter, fakta, tips om tilberedning og ideer til, hvordan man i øvrigt selv kan bruge de forskellige grøntsager i sin madlavning. Det hele er krydret med små sjove og hyggelige fortællinger præsenteret i en højst utraditionel collageform med knald på hele farvepaletten. Ideen er super, og ungerne kan også godt tåle at høre om, at da lakridskongen mødte frøken Blegselleri, kaldte de deres børn for fennikel, og andre skæve historier. De tips og ideer, der gives, er præcis som opskrifterne karakteriserede ved at være enkle. For børnefamilierne er det med garanti et plus!
Bogen er, som der helt rigtigt står skrevet bag på: en anderledes kogebog. Dertil vil jeg sige, at den er en flot fortælling om grøntsagernes kulturhistorie, botanik og deres egenskaber ernæringsmæssigt og i køkkenet. Det er fornøjelig læsning, hvor opskrifterne må anses som et krydderi: Velduftende og godt!
Min kritik er imidlertid, at jeg kan finde næsten identiske opskrifter på aarstidernes hjemmeside.


Bestil online

Spis dig yngre
Spis dig yngre

Spis dig yngre giver dig over 100 opskrifter på god mad, som sender energi til din organisme. Ved at spise de fødevarer, som kroppen forstår, vil den belønne dig med velvære, bedre udseende og masser af energi ...

Læs mere
Vegetarisk vellyst
Vegetarisk vellyst

Find dit grønne punkt - glem alt om kedelig 70’er vegetarmad ...

Læs mere
Grønne proteiner
Grønne proteiner

Lær at lave vellykket, skøn og sund mad med proteinrige bønner, linser, ærter og sojaprodukterne tofu og tempeh ...

Læs mere
Vild med vegetar
Vild med vegetar

Man kan godt være vild med vegetar og stadig spise kød ...

Læs mere
Funky hverdagsmad
Funky hverdagsmad

Superfin, superlækker og superfunky kogebog. Det er hverdagsmad for alle i familien ...

Læs mere
Samme grøntsag på 3 måder
Samme grøntsag på 3 måder

Rasmus Dalsgaard kommer med mange nye og ovenud lækre opskrifter, som vil falde i god jord hos både børn og voksne ...

Læs mere
Salater som hovedret
Salater som hovedret

Kvalitetsmad for den kostbevidste, der vil mere end bare spise sig mæt og for hvem salater ikke bare er iceberg, agurk og tomat - eller et stykke med hønsesalat ...

Læs mere
Vild med salater
Vild med salater

I Vild med salater findes salater af enhver tænkelig art ...

Læs mere
Det kærlige køkken
Det kærlige køkken

Det kærlige køkken, en kærlighedserklæring til hele vores grønne jord og alle dens skabninger ...

Læs mere
Meyers salatværksted
Meyers salatværksted

Kan man blande spinat og rodfrugter? Hvilken dressing passer til hvilke typer salater? Og hvornår er det fx en god ide at bruge croutoner? Få styr på salaterne, når Claus Meyer giver sine bedste tips, tricks og råd videre ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^