Kategori: Kogebøger

Grønne proteiner

Grønne proteiner 

Lær at lave vellykket, skøn og sund mad med proteinrige bønner, linser, ærter og sojaprodukterne tofu og tempeh ...

Titel: Grønne proteiner. Spis skøn mad - styrk sundheden og miljøet
Forfatter: Lisbeth Tordendahl
Sideantal: 183
Forlag: Olivia
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg




Spis skøn mad - styrk sundheden og miljøet
I en tid med fokus på miljø og sundhed rammer Lisbeth Tordendahl med Grønne Proteiner fuldstændigt plet! Bag ved de grønne proteiner gemmer sig de mest attraktive og vel nok også mest oversete fødevarer, der findes - nemlig bælgfrugter. At tilegne en hel bog på omkring 200 sider til bælgfrugterne er en god idé, for der findes næppe den fødevare, der er mere ernæringsrigtig, billig og god i et køkken.

Grønne proteiner giver dig svaret på, hvorfor bælgfrugterne er et sundt, sikkert og fornuftigt valg, når det gælder dine proteiner. Samtidigt øser Lisbeth Tordendahl ud af en perlerække af lækre, opfindsomme og spændende opskrifter, hvor du kan bruge bælgfrugter eller et af de to sojaprodukter, der i disse år vinder mere og mere frem: tofu og tempeh. Men allerførst får novicerne vejledning omkring tilberedning, anvendelse og opbevaring af de forskellige bælgfrugter og sojaprodukter, så forudsætningerne for en succes er tilstede. På den måde må bogen betegnes som værende en fin grundbog!

Opskriftsdelen fordeler sig på supper, varme retter, salater og kolde retter samt det afsluttende afsnit postejer, patéer, pirogger og tærter. Lisbeth Tordendahl har tydeligvis været hele verden rundt på sin kulinariske inspirations rundrejse, og det er der kommet et væld af liflige retter ud af. Styrken ved denne bog er imidlertid de mange fantastiske grønne retter, der på fantastisk vis viser, hvordan bælgfrugter og især sojaprodukterne kan erstatte kødet i velkendte retter, således at vegetarer og andre, der gerne vil vælge kødet fra, kan spise noget tilsvarende. Det er blandt mange vegetarer en akilleshæl, hvorvidt man skal lave pseudoretter, men det er på ingen måde det, Lisbeth Tordendahl gør sig til talsmand for eller bringer i spil. Blot er det som læser og ikke-kødspiser (spiser dog fisk) dejligt at se opskrifter som fx tempeh-kebab, tofu-bøffer med kapers og ris-linse-deller.

Grønne Proteiner er et flot bidrag til bestræbelserne på at skrue ned på kødforbruget på en fornuftig måde, hvor proteinbehovet bliver sikret af de bælgfrugter, som vegetarer verden over har ernæret sig ved i årtusinder.

Opskrifterne kan bruges som supplement til - eller erstatning for kød. Tiltrængt nyt til livsnydere og alle, der ønsker en sund og bæredygtig livsstil.
Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^