Kategori: Kogebøger

Aarstidernes guld & grønne sager

Aarstidernes guld & grønne sager 

Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel, skriver anmelder Nønne Lønne Votborg ..

Titel: Aarstidernes Guld & Grønne sager
Forfattere: Jacob Dietz, Søren Ejlersen
Forlag: Forlaget Olivia
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg




Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel - ja, indrømmet - en af mange, for hos os har vi flere! Dietz og Ejlersen lever desværre ikke helt op til forventningerne, men det må selvfølgelig også være svært, når niveauet er tårnhøjt. Her er tale om en slags A, B, C med 40 af deres yndlingsgrøntsager, og så hopper der pludselig også et par frugter ind. Hvad frugterne gør her er ulogisk, især fordi opskrifterne, der optræder i kølvandet, er på desserter, og så kommer frugtopskrifterne til at flagre for sig selv.
Aarstidernes Guld og Grønne sager er et pudsigt mix af opskrifter, fakta, tips om tilberedning og ideer til, hvordan man i øvrigt selv kan bruge de forskellige grøntsager i sin madlavning. Det hele er krydret med små sjove og hyggelige fortællinger præsenteret i en højst utraditionel collageform med knald på hele farvepaletten. Ideen er super, og ungerne kan også godt tåle at høre om, at da lakridskongen mødte frøken Blegselleri, kaldte de deres børn for fennikel, og andre skæve historier. De tips og ideer, der gives, er præcis som opskrifterne karakteriserede ved at være enkle. For børnefamilierne er det med garanti et plus!
Bogen er, som der helt rigtigt står skrevet bag på: en anderledes kogebog. Dertil vil jeg sige, at den er en flot fortælling om grøntsagernes kulturhistorie, botanik og deres egenskaber ernæringsmæssigt og i køkkenet. Det er fornøjelig læsning, hvor opskrifterne må anses som et krydderi: Velduftende og godt!
Min kritik er imidlertid, at jeg kan finde næsten identiske opskrifter på aarstidernes hjemmeside.


Bestil online

Spis salat !
Spis salat !

Salaterne i denne bog er alle tilberedt efter ernæringsteorien om GI der hovedsageligt udelader sukker fra kosten, Også sukker i form af hurtigt omsættelige kulhydrater, som vi blandt andet finder dem i hvedebrød, pasta, ris ...

Læs mere
Mine bedste ingredienser
Mine bedste ingredienser

Skye Gyngell´s skønne inspirationsbog med mere end 100 alsidige og let tilgængelige opskrifter ...

Læs mere
365 hverdagsretter
365 hverdagsretter

I alt 365 opskrifter, der alle tager udgangspunkt i det danske hverdagskøkken, som Trine Hahnemann er en fornem eksponent for ...

Læs mere
Godt til grillen
Godt til grillen

Jan-Erik Hagboms skønne kogebog med et væld af ideer til lækkert tilbehør til grillmaden – spændende marinader, udsøgte saucer og dips og delikate salater ...

Læs mere
Køkkentid
Køkkentid

Nem mad - ugen ud ...

Læs mere
Grønne proteiner
Grønne proteiner

Spis skøn mad - styrk sundheden og miljøet ...

Læs mere
Kernesund økologisk mad
Kernesund økologisk mad

Økologiske idéer nok til resten af årets travle dage, fester, frokoster, lunch-boxes, mellemmåltider og desserter med god samvittighed ...

Læs mere
Aamans til frokost
Aamans til frokost

Dette er smørrebrød på absolut førsteklasse. Delikat !

Læs mere
Bordets glæder
Bordets glæder

Nyd farverne, årstiderne og ikke mindst maden i Susanne Engelstorp Rasmussens "Bordets glæder" ...

Læs mere
Pastaretter
Pastaretter

Fra fast food til gourmet, der er pasta til enhver lejlighed og smag - og så er pasta yderligere let at tilberede ..

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^