Kategori: Kogebøger

Vild med vegetar

Vild med vegetar 

Man kan godt være vild med vegetar og stadig spise kød ...

Forfatter: Louisa Lorang
Omfang: 192 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg




Let, lækker og moderne vegetarmad, der siger spar to til det hele. Dét præsenterer Louisa Lorang i sin nye vegetarbog med den veloplagte titel Vild med vegetar. Forfatteren til Vild med vegetar er en erfaren kogebogsforfatter, der holder ganske meget af vegetarmad, men som selv spiser kød. Åben og ærligt fortæller Louisa Lorang om sin lyst til både grønt og kød i bogens indledning og giver et par tips til kød-elskerne.
Opskrifterne er delt op efter de fire årstider. Til hver årstid hører både forretter, hovedretter, dessert og tilmed en enkelt drink! Sidstnævnte er super, når du inviterer til en hyggelig lille middag og har lyst til at runde af på en enkel, raffineret måde, der samtidig samler måltidet.

Opskrifterne i Vild med vegetar spænder over en bred vifte af klassiske vegetariske retter fra hele verden, der her lanceres i en for mig at se mere let, enkel og smagfuld version. Louisa Lorang henter klassikere fra de kendte køkkener men twister dem med nye vinkler som fx et anderledes tilbehør, krydderi eller fyld. Eksempler på det kan være de skønne og vellykkede retter: samosas med mangodip, risotto med græskar og valnødder samt æggekage med feta og asparges.

Udover sin evne til at forny formår Louisa Lorang også at servere de velkendte retter på en sikker og succesfuld måde, når hun disker op med sprøde tempura-grøntsager, iskold gazpacho, cremet majssuppe, hot chili sin carne og en tæskelækker vege-burger, der nok skal overbevise den mest inkarnerede kødspiser om, at vegetarmad er værd at sætte tænderne i. Det er så englene synger af salighed, og mon ikke dyrene på marken også fryder sig, når de også kan stå i fred så længe Vild med vegetar ligger fremme!

Nye ingredienser og tendenser på det globale spisekort er også set, fanget og forstået af Louisa Lorang. Stilfuldt og lækkert fortolkes indtrykkene, og læseren fristes med quinoa-salat med pistacier og mynte, risotto med sojabønner samt smoothie m. jordbær og sojamælk. Med Louisa Lorangs nye glade opskrifter er der langt tilbage til 70´ernes triste brune bønnegryder, som var indbegrebet af vegetarmad.

På plussiden tæller også, at bogen oplyser hvilke opskrifter, der er veganske. Ønsker du at vide noget om vegetarisk levevis, kost og ernæring m.m., kan bogen ikke hjælpe dig. Bogen er først og fremmest en fremragende kogebog.
Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^