Jul på Kronborg

Traditionen tro byder Kronborg julen velkommen med en vidunderlig blanding af julejazz, Christmas carols og stemningsfulde gospelkor. På slotspladsen finder du hyggelige juleboder, smukt opstillet i den historiske ramme, hvor der er masser af plads til at gå på opdagelse.

Julemarked på Kronborg 2024 

Denne jul danner Kronborg endnu en gang rammen om en magisk juleoplevelse. Du kan lade dig fortrylle af markedets mange juleboder, fyldt med kvalitetsvarer og unikke gaveidéer, samt hyggelige aktiviteter for hele familien. Børnene kan dykke ned i julens glæder med kreative værksteder og højtlæsning af juleeventyr, mens de voksne kan lade sig rive med af livemusik fra julejazz og gospelkor.

Som altid er de mange spændende juleboder placeret uden for slottet, så der er rigeligt med plads til at nyde den særlige julestemning. Her finder du alt, hvad hjertet begærer, fra designervarer og smykker til legetøj, boligartikler, delikatesser og juledekorationer. Kronborgs julemarked er det perfekte sted til at finde julehumøret, gøre alle dine juleindkøb på én gang og skabe dejlige minder, som du kan tage med hjem.

 


 

Fakta om Julemarked på Kronborg 2024

Periode

  • 30. november - 1. december 2024
  • 7. - 8. december 2024

Åbningstider

  •  

Entré

  • Voksne:
  • Børn 4 - 17 år: .
  • Børn under 4 år:

Adresse

  • Kronborg Slot, 3000 Helsingør

Hjemmeside

Facebook

Instagram

Til udstillere

  • Læs mere om, hvordan du bliver udstiller på 'Julemarked på Kronborg 2024'.

 


 

Kronborg Slot: Fra kongeligt forsvarsværk til kulturarv

Kronborg Slot, beliggende ved indsejlingen til Øresund, er en af Danmarks mest ikoniske og historiefyldte bygninger. Opført i sin nuværende form i slutningen af 1500-tallet af Kong Frederik II har slottet spillet en central rolle i Danmarks historie, ikke blot som et forsvarsværk, men også som et symbol på rigets magt og rigdom. Med sine imponerende volde, smukke renæssancearkitektur og udsmykkede sale har Kronborg været centrum for kongelige fester og betydningsfulde historiske begivenheder gennem århundreder.

Kronborg står som en påmindelse om Danmarks storhedstid og den nordiske renæssances pragt. I dag fejrer Kronborg sin historiske arv ved blandt andet at skabe magiske juleoplevelser inden for slottets mure, og her er det, som om slottet igen vågner op til liv og vækker den festlige stemning, der har præget det i århundreder.

Julen på Kronborg er derfor ikke bare en festlig begivenhed, men en hyldest til slottets rige historie. Når man besøger julemarkedet, vandrer man ikke blot mellem boder med gaver og delikatesser, men også gennem århundreders historie. Hver krog af slottet, fra de storslåede sale til de gamle kældre, fortæller historier om tidligere tiders julefester og kongelige gæstebud. I denne atmosfære bliver fortidens storhed en del af nutidens julefejring, og Kronborg står som en smuk påmindelse om, at traditioner og historie altid kan finde nyt liv, selv i den moderne verden.

Julemarked på Højbro Plads på Strøget i København
Livsstilsmesser
Julemarked på Højbro Plads 2024 

En tur ned ad Strøget i gamle København i julen er en særlig fornøjelse for hele familien, og når man når til Højbro Plads, kulminerer julestemningen i årets magiske julemarked, ’Jul på Højbro Plads’.

Her mellem de smukke, gamle bygninger, hvor prominente danskere residerede i gamle dage, er den…

Læs mere
Besøg Thorvaldsens Plads Julemarked og oplev klassisk julestemning midt i København.
Julemarkeder
Julemarked på Thorvaldsens Plads 2024 

I hjertet af København, på den historiske Thorvaldsens Plads, fejres julen med et af byens smukkeste og mest stemningsfulde julemarkeder. Omgivet af det imponerende Thorvaldsens Museum, Christiansborg Slots majestætiske ridehus og Slotsholmskanalen inviterer ’Julemarkedet på Thorvaldsens Plads’ til…

Læs mere
Julemarked på Gram Slot - åbningstider og adresse
Livsstilsmesser
Julemarked på Gram Slot 2024 - Hjerternes Fest 

I år præsenterer Gram Slot ikke blot et traditionelt julemarked, men en helt særlig fejring af værdier, der står slottet nært: omsorg for hinanden, kærlighed til naturen og en mere bæredygtig fremtid. Med et nyt juleinitiativ sætter Gram Slot fokus på nærvær, genbrug og håndværk – alt sammen med…

Læs mere
Oversigt over julemarkeder i Aarhus
Julemarkeder
Jul i Aarhus 2024 - Den store juleguide  

Julen i Aarhus er en tid, hvor byen forvandles til et fortryllende vinterlandskab fyldt med varme, hygge og magiske oplevelser. Når mørket sænker sig, tænder vi for julelysene, og byens gader og markeder stråler af julestemning. Du kan gå på opdagelse i de hyggelige julemarkeder, hvor duften af…

Læs mere
Jul på Rosenholm Slot
Livsstilsmesser
Julemarked på Rosenholm Slot 2024 

Når Rosenholm Slot åbner portene til julemarkedet i 2024, træder man ind i en verden af ægte julestemning, hvor historien, magien og traditionerne smelter sammen i smukke, gamle rammer. I slottets storslåede omgivelser, indhyllet i efterårsvejret, venter et eventyrland af julelys, duften af gran og…

Læs mere
Her er årets hyggeligste julemarkeder
Livsstilsmesser
Julemarkeder 2024 - Her er årets dejligste julemarkeder 

Kom med og oplev stemningen, når Danmarks fine, gamle slotte, godser, gårde, torve og pladser samt museer og forlystelsesparker fejrer julen med hyggelige julemarkeder.

Her venter ægte julestemning med masser af julelækkerier, gløgg og æbleskiver, hyggelige aktiviteter, boder med kunsthåndværk og…

Læs mere
Jul på Slottet, Vorgaard Slot
Livsstilsmesser
Voergaard Slot: Jul på Slottet 2024 

Træd ind i en magisk juleverden, når Voergaard Slot åbner dørene fredag til søndag den 22. til 24. november og 29. november til 1. december 2024. Tag familien med til en uforglemmelig juleoplevelse, hvor historie og hygge smelter sammen i en eventyrlig oplevelse.

Læs mere
Julemarked på Haughus Gods: Julegaveidéer, juledekorationer og vintage fund
Livsstilsmesser
Julemarked på Haughus Gods 2024 

Oplev ægte julestemning med duften af æbleskiver, brændte mandler og gran på Haughus Gods' stemningsfyldte julekræmmermarked. I år byder godset på masser af julehygge med juletræssalg på gårdspladsen og besøg af julemanden, som deler slikkepinde og nissehuer ud til de artige børn. 

Læs mere
Livsstilsmesser
Ålbæk Julemarked 2024 

Traditionen tro byder Ålbæk Julemarked igen i år velkommen til et stemningsfuldt marked med et imponerende program, der med garanti vækker julehumøret.

Læs mere
Guide to christmas markets in Copenhagen, Denmark
Julemarkeder
Danish Christmas Markets 2024 

During November and December danes celebrate Christmas with romance and nostalgia. If you want to experience true Nordic Christmas spirit you have to visit the local christmas markets, or 'Julemarkeder' as they are called in danish.

Here you will find the local region's most avid Christmas…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Skamfuld, af Christian Hjortkær

Med bogen ’Skamfuld’ lægger teolog Christian Hjortkjær op til en vigtig debat og samtale med vores børn og unge om den ydmygende, ubehagelige og oftest ufrugtbare følelse, vi får, når vi ikke lever op til vores egne eller andres forventninger.

Læs mere
I min tid – Erindringer, af Ulla Terkelsen

Ulla Terkelsen er en sand legende i dansk journalistik. Siden 1960'erne har hun som udenrigskorrespondent rejst verden rundt og dækket alt fra krige til royale bryllupper. Hendes unikke evne til at være til stede, hvor historien udfolder sig, og til at finde det særlige og vedkommende i de…

Læs mere
Shopping
^