Jul på Rosenholm Slot

Tag hele familien med til julemarked på Rosenholm Slot. Her kan børnene møde julemanden og køre med modeltog, og de voksne kan nyde julestemning og nostalgi, og kigge finde julegaveidéer og julelækkerier hos udstillerne.

Julemarked på Rosenholm Slot 2024 

Når Rosenholm Slot åbner portene til julemarkedet i 2024, træder man ind i en verden af ægte julestemning, hvor historien, magien og traditionerne smelter sammen i smukke, gamle rammer. I slottets storslåede omgivelser, indhyllet i efterårsvejret, venter et eventyrland af julelys, duften af gran og hyggelige boder, der frister med alt, hvad julens hjerte kan begære.

Med julemarkedet fordelt over to weekender får de besøgende rig mulighed for at opleve det hele i ro og mag. Over 80 udstillere står klar med alt fra traditionel julepynt og håndlavede dekorationer til kunsthåndværk, delikatesser og glaskunst. De historiske rammer løfter markedet til nye højder og skaber en uforglemmelig stemning af juleidyl, hvor hver detalje får julens magi til at føles endnu mere levende.

For både store og små er der underholdning i lange baner. Tag en tur med modeltoget, mød julemanden og hans kone, og lad børnene hilse på prinsesser og nissebørn. Med julelys i øjnene vil slottets besøgende kunne genopleve den magi, der gør julen så speciel – og for mange vil Rosenholm Slots rammer vække minder om den klassiske julekalender 'Jul på Slottet', der blev optaget netop her.

 


 

Fakta 

Periode

  •  

Åbningstider

  •  

Entré

  •  

Adresse

  •  

Hjemmeside

  •  

Facebook

  •  

Instagram


  •  

 

Til udstillere

  • Læs mere om, hvordan du bliver udstiller på julemarkedet

 


 

Historien om Rosenholm Slot

Rosenholm Slot, beliggende på det smukke Djursland, er en af Danmarks ældste og bedst bevarede privatejede herregårde. Opført af adelsfamilien Rosenkrantz, har slottet i århundreder fungeret som hjem for en af landets mest magtfulde slægter. Slottets imponerende renæssancearkitektur og med sin storslåede facade og historiske rødder står Rosenholm Slot som et stærkt vidnesbyrd om fortidens magt og indflydelse.

Slotsparken

Midt på Djursland, omgivet af maleriske marker og tætte skove, finder man Rosenholm Slot. Kun en kort køretur fra Aarhus har slottet været et kulturelt og politisk centrum i Danmark i flere århundreder. I dag tiltrækker slottet besøgende fra hele verden, der ønsker at opleve en af Danmarks mest ægte kulturperler og fordybe sig i fortidens fortællinger.

Rosenholm Slot er ikke kun kendt for sin storslåede arkitektur, men også for de idylliske omgivelser. Den tilhørende slotspark er anlagt i en klassisk barokstil med små stier, spejlblanke søer og frodige grønne områder. Parken indbyder til gåture og giver et indblik i, hvordan adelen i sin tid levede, hvilket fuldender oplevelsen af slottets majestætiske atmosfære.

Mystik og legender

Rosenholm Slot har ikke blot været centrum for politisk magt, men er også indhyllet i mystik og gamle legender. Stedet er kendt for sine mange spøgelseshistorier, blandt andet den om Den Hvide Dame, som efter sigende vandrer gennem slottets sale og vogter over dets hemmeligheder. 

Rosenholm slot i dag

I dag er Rosenholm Slot et levende stykke historie, der tiltrækker tusindvis af besøgende hvert år. Slottet tilbyder rundvisninger, hvor man kan udforske det arkitektoniske bygningsværk og lære mere om familiens spændende historie. Derudover er Rosenholm Slot også hjemsted for en række kulturelle begivenheder, koncerter og de populære julemarkeder, som trækker besøgende fra nær og fjern. 

Kilde: Rosenholm Slot, Nationalmuseets Samlinger, Rigsarkivet

Julemarked på Højbro Plads på Strøget i København
Livsstilsmesser
Julemarked på Højbro Plads 2024 

En tur ned ad Strøget i gamle København i julen er en særlig fornøjelse for hele familien, og når man når til Højbro Plads, kulminerer julestemningen i årets magiske julemarked, ’Jul på Højbro Plads’.

Her mellem de smukke, gamle bygninger, hvor prominente danskere residerede i gamle dage, er den…

Læs mere
Helsemesse: Krop-Sind-Ånd i Århus
Livsstilsmesser
Krop-Sind-Ånd Helsemesse Århus 2024 

'Krop-Sind-Ånd Helsemesse' i Aarhus er den store, tilbagevendende holistiske helsemesse, som i år samler 120 udstillere, eksperter og foredragsholdere inden for alternativ behandling, holistisk livsstil, personlig udvikling og spiritualitet.

Læs mere
Julemarked på Gram Slot - åbningstider og adresse
Livsstilsmesser
Julemarked på Gram Slot 2024 - Hjerternes Fest 

I år præsenterer Gram Slot ikke blot et traditionelt julemarked, men en helt særlig fejring af værdier, der står slottet nært: omsorg for hinanden, kærlighed til naturen og en mere bæredygtig fremtid. Med et nyt juleinitiativ sætter Gram Slot fokus på nærvær, genbrug og håndværk – alt sammen med…

Læs mere
Spirituel messe: Mystikkens Univers
Livsstilsmesser
Mystikkens Univers 2024 

Forestil dig at træde ind i et univers fyldt med mystik, indsigt og åndelig fordybelse – *Mystikkens Univers* er præcis dette magiske sted. I begyndelsen af november byder København velkommen til en messe, hvor sjæle finder ro, og nysgerrighed vækkes. Her kan du opleve den dybe forbindelse mellem…

Læs mere
Her er årets hyggeligste julemarkeder
Livsstilsmesser
Julemarkeder 2024 - Her er årets dejligste julemarkeder 

Kom med og oplev stemningen, når Danmarks fine, gamle slotte, godser, gårde, torve og pladser samt museer og forlystelsesparker fejrer julen med hyggelige julemarkeder.

Her venter ægte julestemning med masser af julelækkerier, gløgg og æbleskiver, hyggelige aktiviteter, boder med kunsthåndværk og…

Læs mere
Livsstilsmesser
Krop-Sind-Ånd Helsemesse i Brøndby Hallen 2025 

Den 31. januar 2025 åbnes dørene til tre dages eventyrligt oplevelsesmekka for alle, der ønsker at vide mere om alternativ medicin, naturterapeutiske behandlingsmetoder samt personlig og spirituel udvikling. Brøndby Hallen danner rammen om det store arrangement, som præsenterer det største og mest…

Læs mere
Helsemesse: Krop-Sind-Ånd i Aalborg
Livsstilsmesser
Krop-Sind-Ånd Helsemesse i Aalborg 2025 

Fra den 28. februar og tre dage frem forvandles Europahallen i Aalborg Kongres & Kultur Center til et inspirerende univers af alternativ behandling, holistisk livsstil og personlig udvikling. I en atmosfære præget af ro og nysgerrighed kan du gå på opdagelse blandt spændende stande og få nye…

Læs mere
Jul på Slottet, Vorgaard Slot
Livsstilsmesser
Voergaard Slot: Jul på Slottet 2024 

Træd ind i en magisk juleverden, når Voergaard Slot åbner dørene fredag til søndag den 22. til 24. november og 29. november til 1. december 2024. Tag familien med til en uforglemmelig juleoplevelse, hvor historie og hygge smelter sammen i en eventyrlig oplevelse.

Læs mere
Julemarked på Haughus Gods: Julegaveidéer, juledekorationer og vintage fund
Livsstilsmesser
Julemarked på Haughus Gods 2024 

Oplev ægte julestemning med duften af æbleskiver, brændte mandler og gran på Haughus Gods' stemningsfyldte julekræmmermarked. I år byder godset på masser af julehygge med juletræssalg på gårdspladsen og besøg af julemanden, som deler slikkepinde og nissehuer ud til de artige børn. 

Læs mere
Jul på Kronborg
Livsstilsmesser
Julemarked på Kronborg 2024 

Denne jul danner Kronborg endnu en gang rammen om en magisk juleoplevelse. Du kan lade dig fortrylle af markedets mange juleboder, fyldt med kvalitetsvarer og unikke gaveidéer, samt hyggelige aktiviteter for hele familien. Børnene kan dykke ned i julens glæder med kreative værksteder og højtlæsning…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^