Oversigt over julemarkeder i Aarhus

Nyd juleoplevelser i Aarhus, hvor shopping og hygge går hånd i hånd. Fra lokale kunsthåndværkermarkeder til eventyrlige forlystelser for børnene, julen i Aarhus har det hele. Foto: VisitDenmark

Jul i Aarhus 2024 - Den store juleguide  

Julen i Aarhus er en tid, hvor byen forvandles til et fortryllende vinterlandskab fyldt med varme, hygge og magiske oplevelser. Når mørket sænker sig, tænder vi for julelysene, og byens gader og markeder stråler af julestemning. Du kan gå på opdagelse i de hyggelige julemarkeder, hvor duften af friskbagte æbleskiver og varm gløgg fylder luften, mens lyden af julemusik blander sig med latter og snak fra glade besøgende. Overalt lokker smukt dekorerede butikker med gode juletilbud, og der er masser af oplevelser for både store og små – fra stemningsfulde julekoncerter til sjove teaterforestillinger for børn.

Julemarkeder og små eventyr

Tag en tur gennem de oplyste gader og lad dig forføre af julens magi. Oplev de forskellige julemarkeder, hvor hvert eneste hjørne af byen emmer af stemning. I Den Gamle By kan du dykke ned i 400 års juletraditioner, mens Tivoli Friheden byder på en moderne juleoplevelse med tusindvis af glitrende lys, et imponerende 40 meter højt juletræ og sjove forlystelser. På Strøget bliver juleindkøbene til en oplevelse i sig selv, når butikkerne lyser op, og julepynten hænger overalt. Sørg for at afsætte tid til at gå gennem de små, hyggelige markeder og mærk varmen fra både julelysene og den festlige stemning, der fylder byen fra ende til anden.

Søde minder om en dejlig jul

Aarhus er stedet, hvor du kan skabe uforglemmelige juleminder med familien, fyldt med smukke lys, lækre julegodter og fantastiske oplevelser. Fra de magiske julebyer til børneteater og juleeventyr, byen har noget for enhver smag, og julestemningen spreder sig i hver en gade.
 


 

Guide til de 6 største julemarkeder
 

  • Julemarked i Ridehuset 2024

    I hjertet af Aarhus, i det smukke Ridehus, har Kunst- og Julemarkedet været et fast indslag i byens juletraditioner i over 20 år. Når du træder indenfor i november og december, mødes du af en hyggelig og livlig atmosfære, hvor boderne bugner af unikke, håndlavede julegaver og kunsthåndværk.

    Duften af hjemmelavet julebag spreder sig, mens du går på opdagelse blandt de over 80 stande, hvor kunstnere og designere præsenterer deres værker. Mange af dem fokuserer på bæredygtighed og genbrug, og her kan du finde både moderne kreationer og traditionelle juleartikler, som er blevet overleveret gennem generationer. Markedet byder også på hyggelige julede workshops, hvor du kan prøve kræfter med at lave dine egne smykker, koge slikkepinde eller lære at strikke.

    Efter en rundtur blandt de kreative boder kan du slå dig ned i caféen og nyde julens søde fristelser – her serveres friskbagte kager, lune æbleskiver og varm gløgg. Julemarkedet i Ridehuset er en oplevelse for hele familien, og med gratis adgang er det en oplagt destination for en hyggelig dag i julehyggen.
     
  • Juletræ på torvet i Den Gamle By 2024

    Tag på en magisk julerejse gennem 400 års juletraditioner i Den Gamle By, når du træder ind i julepyntede gader oplyst af lanterner og nyde duften af æbleskiver.

    Mød byens borgere og hør deres fortællinger om julens historie, mens du besøger butikker og hjem, der viser, hvordan julen er blevet fejret gennem tiden. Smag på julens lækkerier fra forskellige epoker, og lad børnene gå på opdagelse på det magiske Nisseloft eller tage en tur til Koglekjøbing, hvor nissernes verden bliver levende.

    Følg juleruten oplyst af lanterner, og bliv klogere på gamle juletraditioner som stigerne foran vinduerne i købstaden, og forkæl dig selv med flydende og runde æbleskiver, vilde vildsvinepølser og søde vaniljekranse, skyllet ned med Den Gamle Bys juleøl eller et glas lun, krydret luthendrank.

    Husk også at lægge vejen forbi julebutikken på Torvet, hvor du finder alt fra Brammings kravlenisser til smukt, håndlavet glaspynt fra Tyskland. Og for at fuldende oplevelsen, lad dig forføre af julens musik, når Musikkonservatoriets brassbands fylder gaderne med festlige toner.
     
  • Juletorvet på Ingerslevs Boulevard 2024

    Juletorvet på Ingerslevs Boulevard er en livlig og stemningsfuld markedsplads under åben himmel, hvor julestemningen summer, og boderne bugner af friske varer. Med omkring 60 boder er der rig mulighed for at finde hjemmelavede produkter fra både små og større producenter.

    Atmosfæren er sydlandsk med et bredt udvalg af økologiske produkter, fra friskhøstede frugter og grøntsager til smagfulde oste og honning fra lokale biavlere. 

    For familien er der masser at gå på opdagelse i. Lad jer friste af duften af nybagt brød fra bagervognen og nyd en kop friskbrygget kaffe fra Torvecafeen, mens I lader jer lokke af de mange lækkerier. Prøv hjemmelavet is eller tag et kig på det imponerende udvalg af friske fisk, lam, fjerkræ og blomster. Juletorvet byder på en helhedsoplevelse, hvor både smagsløgene og julehumøret forkæles, og hvor der altid er en god handel at gøre.
     
  • Jul i Tivoli Friheden 2024

    I julen forvandles Tivoli Friheden til et eventyrligt landskab med nisser, julemænd og hyggelige boder. Parken stråler og indbyder til en hyggelig gåtur, hvor du kan nyde synet af over 50.000 glitrende lys i den 70 meter lange lystunnel. Rundt omkring i parken lyser 3.000 julekugler og 16 kilometer juleranker op, mens du nyder gløgg og julegodter, og æbleskiver til sprøde churros.

    I boderne fristes man af alt fra gourmet hotdogs og spændende julepynt til kunst, keramik og julegaveidéer. Og ikke mindst kan du besøge Julemandens By, hvor selveste Julemanden står klar til at høre dine største juleønsker.

    Jul i Friheden byder naturligvis også på masser af sjove forlystelser, hvor du kan opleve parken oppefra i Pariserhjulet eller suse rundt i de fleste af parkens klassiske rutsjebaner. Med en uforglemmelig blanding af lys, lyd, smag og aktiviteter er Jul i Friheden den perfekte juleoplevelse for hele familien.
     
  • Aarhus Kunst- og Julemarked 2024

    Aarhus Kunst- og Julemarked i Ridehuset har i over to årtier været et fast indslag i byens juletraditioner, hvor november og december fyldes med liv og julehygge. Her venter mere end 80 boder, der bugner af unikt kunsthåndværk, design, julepynt og særlige julegaver, alt sammen præsenteret af dedikerede kunsthåndværkere. Mange af disse kunstnere arbejder med bæredygtighed og genbrug, hvilket gør det muligt at finde både moderne kreationer og traditionelt håndværk, der går flere generationer tilbage.

    Markedet ligger centralt i Aarhus, omgivet af ikoniske bygninger som Aarhus Rådhus, ARoS og Musikhuset Aarhus, og et besøg kan således nemt kombineres med en tur på strøget eller i byens stormagasiner.

    For at gøre oplevelsen endnu bedre, kan du også deltage i kreative workshops, hvor du kan prøve kræfter med at lave dine egne julegaver, som for eksempel smykker eller strikkede kreationer. Når sulten melder sig, kan du nyde caféens mange lækkerier som friskbagte kager, lune æbleskiver og varm gløgg – perfekt til at fuldende en dag fyldt med julestemning.
     
  • Jul på Strøget i Aarhus 2024

    Jul på Strøget i Aarhus er en magisk tid, hvor den centrale shoppinggade forvandles til et festligt julelandskab. Strøget, der strækker sig over 850 meter gennem byens centrum, er hjemsted for en imponerende samling af butikker på begge sider af gaden, hvilket gør det til et oplagt sted for juleindkøb.

    De to sammenhængende gader, Ryesgade og Søndergade, udgør hoveddelen af Strøget, og de omkringliggende torve som Store Torv og Lille Torv samt gader som Frederiksgade og Sct. Clemens Stræde tilføjer endnu flere spændende shoppingmuligheder.

    I juletiden er Strøget dekoreret med smukke lys og julepynt, hvilket skaber en hyggelig atmosfære, der indbyder til en dag med julehandel.


Find julehumøret på de mange mindre julemarkeder

Hvis du elsker jul og julemarkeder, så er du heldig - Aarhus har nemlig et væld af små, lokale julemarkeder, hvor du er garanteret julehygge og masser af julestemning.

I år kan du blandt andet besøge;  Julemarkedet i Elværket, Topkær Julestue, Julemarked i Møllestien, Hørslev Julemarked, Julemarked Kirkens Korshær, Julemarked i Beboernes Hus, Julebasar på Rudolf-Steiner-Skolen og Juleweekend på Folkestedet.
 

Flere dejlige juleoplevelser

Hele december emmer af jul i Aarhusregionen. Her kan du opleve både den historiske og moderne jul med koncerter, teater, gløgg og æbleskiver. For børnene er der hyggelige julebyer, børneteater, cirkus og magiske juleeventyr at gå på opdagelse i.

I Aarhusregionen er december fyldt med julestemning, og overalt kan du mærke hyggen sprede sig. Her er alt fra historiske juletraditioner til moderne julemagier med koncerter, teater og lækkerier som gløgg og æbleskiver. For børnene venter en verden af juleeventyr med hyggelige julebyer, sjovt børneteater og magiske cirkusoplevelser.

Læs mere om julen i Aarhus på VisitAarhus.dk

 

Julemarked på Højbro Plads på Strøget i København
Livsstilsmesser
Julemarked på Højbro Plads 2024 

En tur ned ad Strøget i gamle København i julen er en særlig fornøjelse for hele familien, og når man når til Højbro Plads, kulminerer julestemningen i årets magiske julemarked, ’Jul på Højbro Plads’.

Her mellem de smukke, gamle bygninger, hvor prominente danskere residerede i gamle dage, er den…

Læs mere
Besøg Thorvaldsens Plads Julemarked og oplev klassisk julestemning midt i København.
Julemarkeder
Julemarked på Thorvaldsens Plads 2024 

I hjertet af København, på den historiske Thorvaldsens Plads, fejres julen med et af byens smukkeste og mest stemningsfulde julemarkeder. Omgivet af det imponerende Thorvaldsens Museum, Christiansborg Slots majestætiske ridehus og Slotsholmskanalen inviterer ’Julemarkedet på Thorvaldsens Plads’ til…

Læs mere
Julemarked på Gram Slot - åbningstider og adresse
Livsstilsmesser
Julemarked på Gram Slot 2024 - Hjerternes Fest 

I år præsenterer Gram Slot ikke blot et traditionelt julemarked, men en helt særlig fejring af værdier, der står slottet nært: omsorg for hinanden, kærlighed til naturen og en mere bæredygtig fremtid. Med et nyt juleinitiativ sætter Gram Slot fokus på nærvær, genbrug og håndværk – alt sammen med…

Læs mere
Jul på Rosenholm Slot
Livsstilsmesser
Julemarked på Rosenholm Slot 2024 

Når Rosenholm Slot åbner portene til julemarkedet i 2024, træder man ind i en verden af ægte julestemning, hvor historien, magien og traditionerne smelter sammen i smukke, gamle rammer. I slottets storslåede omgivelser, indhyllet i efterårsvejret, venter et eventyrland af julelys, duften af gran og…

Læs mere
Her er årets hyggeligste julemarkeder
Livsstilsmesser
Julemarkeder 2024 - Her er årets dejligste julemarkeder 

Kom med og oplev stemningen, når Danmarks fine, gamle slotte, godser, gårde, torve og pladser samt museer og forlystelsesparker fejrer julen med hyggelige julemarkeder.

Her venter ægte julestemning med masser af julelækkerier, gløgg og æbleskiver, hyggelige aktiviteter, boder med kunsthåndværk og…

Læs mere
Jul på Slottet, Vorgaard Slot
Livsstilsmesser
Voergaard Slot: Jul på Slottet 2024 

Træd ind i en magisk juleverden, når Voergaard Slot åbner dørene fredag til søndag den 22. til 24. november og 29. november til 1. december 2024. Tag familien med til en uforglemmelig juleoplevelse, hvor historie og hygge smelter sammen i en eventyrlig oplevelse.

Læs mere
Julemarked på Haughus Gods: Julegaveidéer, juledekorationer og vintage fund
Livsstilsmesser
Julemarked på Haughus Gods 2024 

Oplev ægte julestemning med duften af æbleskiver, brændte mandler og gran på Haughus Gods' stemningsfyldte julekræmmermarked. I år byder godset på masser af julehygge med juletræssalg på gårdspladsen og besøg af julemanden, som deler slikkepinde og nissehuer ud til de artige børn. 

Læs mere
Jul på Kronborg
Livsstilsmesser
Julemarked på Kronborg 2024 

Denne jul danner Kronborg endnu en gang rammen om en magisk juleoplevelse. Du kan lade dig fortrylle af markedets mange juleboder, fyldt med kvalitetsvarer og unikke gaveidéer, samt hyggelige aktiviteter for hele familien. Børnene kan dykke ned i julens glæder med kreative værksteder og højtlæsning…

Læs mere
Livsstilsmesser
Ålbæk Julemarked 2024 

Traditionen tro byder Ålbæk Julemarked igen i år velkommen til et stemningsfuldt marked med et imponerende program, der med garanti vækker julehumøret.

Læs mere
Guide to christmas markets in Copenhagen, Denmark
Julemarkeder
Danish Christmas Markets 2024 

During November and December danes celebrate Christmas with romance and nostalgia. If you want to experience true Nordic Christmas spirit you have to visit the local christmas markets, or 'Julemarkeder' as they are called in danish.

Here you will find the local region's most avid Christmas…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Skamfuld, af Christian Hjortkær

Med bogen ’Skamfuld’ lægger teolog Christian Hjortkjær op til en vigtig debat og samtale med vores børn og unge om den ydmygende, ubehagelige og oftest ufrugtbare følelse, vi får, når vi ikke lever op til vores egne eller andres forventninger.

Læs mere
I min tid – Erindringer, af Ulla Terkelsen

Ulla Terkelsen er en sand legende i dansk journalistik. Siden 1960'erne har hun som udenrigskorrespondent rejst verden rundt og dækket alt fra krige til royale bryllupper. Hendes unikke evne til at være til stede, hvor historien udfolder sig, og til at finde det særlige og vedkommende i de…

Læs mere
Shopping
^