Julemarked på Gram Slot - åbningstider og adresse

Tag med til Hjerternes Fest på Gram Slot, hvor julen vender tilbage til dens rødder med fokus på natur, fællesskab og omtanke.

Julemarked på Gram Slot 2024 - Hjerternes Fest 

I år præsenterer Gram Slot ikke blot et traditionelt julemarked, men en helt særlig fejring af værdier, der står slottet nært: omsorg for hinanden, kærlighed til naturen og en mere bæredygtig fremtid. Med et nyt juleinitiativ sætter Gram Slot fokus på nærvær, genbrug og håndværk – alt sammen med respekt for miljøet.

'Hjerternes Fest' hylder den gode, gammeldags jul, hvor samværet og de enkle glæder er i centrum. Dette år handler julen på Gram Slot ikke kun om at skabe gode oplevelser, men også om at vise, hvordan vi alle kan gøre en forskel for planeten gennem bæredygtige valg.

Et juleeventyr i historiske rammer  

Når Gram Slot i slutningen af november og de to første weekender i december forvandles til et sandt juleeventyr, er det med en klar mission: at bringe julen tilbage til dens rødder med fokus på natur, fællesskab og omtanke.

Overalt på slottet vil smukt pyntede juletræer, duften af gran og de varme gløggkopper fylde luften, mens de omkringliggende skove og voldgrave skaber en magisk atmosfære. Slottets juleinitiativ går dog dybere end den æstetiske oplevelse – det handler om at skabe en mere ansvarlig og nærværende jul, hvor vi alle kan være med til at gøre en forskel for miljøet.

Hyggelige boder og fokus på bæredygtigt håndværk  

Julemarkedets mange boder spreder sig over slottet, herregårdsstalden og den Holstenske lade, og i år er der et særligt fokus på upcycling og håndværk. Gram Slot ønsker at fremhæve værdien af bæredygtige produkter og har gjort det til en kerneopgave at understøtte håndværkere, der skaber smukke og unikke julevarer af genbrugsmaterialer. Her kan du finde gaver, der både glæder modtageren og støtter en mere miljøvenlig jul.

Desuden har Gram Slot udarbejdet en særlig webside med inspiration til, hvordan børn i børnehave- og skolealderen kan lave deres egen julepynt og gaver af genbrugsmaterialer. Denne side er en del af slottets initiativ for at inddrage de yngste i tanken om en bæredygtig jul, der bringer kreativitet og omtanke i spil.

Se de fine idéer: Hjerternes fest

En dejlig juleudflugt for hele familien

For de mindste er der masser af sjove aktiviteter ved landbrugsmuseet, hvor de kan møde julemanden, klappe bondegårdsdyr og deltage i børnevenlige juleaktiviteter.

Hele familien kan se frem til en dag fyldt med glæde og magiske øjeblikke i slottets smukke, historiske omgivelser. Slottets juleinitiativ, med fokus på genbrug og nærvær, giver en juleoplevelse, der er både mindeværdig og bæredygtig, og som får os til at huske julens sande budskab: fællesskab, omtanke og ansvar for vores omgivelser.

 


 

Julemarked på Gram Slot 2024

Åbningstider

  • Lørdag den 23. november 10-18
  • Søndag den 24. november 10-16
     
  • Lørdag den 30. november 10-18
  • Søndag den 1. december 10-16
     
  • Lørdag den 7. december 10-18
  • Søndag den 8. december 10-16

Entré

Adresse

  • Slotsvej 54, 6510 Gram

Hjemmeside

Facebook

Instagram

 


 

Til udstillere

 


 

Gram Slot gennem historien

Gram Slot er et af Danmarks mest storslåede og velbevarede herregårde med en historie, der strækker sig over 600 år. Slottet, som ligger i Sønderjylland, blev oprindeligt opført i begyndelsen af 1400-tallet, og det har siden gennemgået mange ombygninger og renoveringer. Gennem århundrederne har Gram Slot været hjemsted for adelsfamilier, kongelige gæster og en lang række historiske begivenheder, der har præget både slottet og det omkringliggende område.

Tidlige ejere og kongelige forbindelser
 
De første skriftlige kilder om Gram Slot stammer fra 1470, hvor det nævnes som en befæstet herregård ejet af den indflydelsesrige Reventlow-familie. Gennem generationer har slottet været knyttet til adelsfamilier, der spillede en central rolle i dansk politik og samfund. I 1664 blev Gram Slot købt af kong Frederik III, og det blev herefter en del af det kongelige gods. I denne periode fungerede slottet som et centrum for administration af kronens jorder i Sønderjylland.

Arkitektur og udbygning
 
Slottets nuværende udseende er præget af en lang række ombygninger, hvoraf flere fandt sted i 1600- og 1700-tallet. Det imponerende hovedhus er opført i renæssancestil med en karakteristisk rød teglfacade og smukke tårne. De omkringliggende bygninger, herunder ladegården og de store staldbygninger, vidner om slottets rolle som et vigtigt landbrugsmæssigt og økonomisk knudepunkt i regionen. Voldgravene, der omkranser slottet, bidrager til den imponerende og historiske atmosfære, som kendetegner Gram Slot.

Fra adelens eje til moderne tid
 

I det 19. og 20. århundrede gennemgik Gram Slot flere ejerskifter og forfald, men i slutningen af 1900-tallet blev slottet og dets tilhørende jorder købt af en privat ejer, Svend Brodersen, som igangsatte en omfattende restaurering. I dag er slottet i privat eje, men det er åbent for offentligheden og fungerer som et kulturelt og turistmæssigt samlingspunkt. Der arrangeres året rundt events og markeder, herunder det populære julemarked, som trækker besøgende fra hele landet.

Gram Slot i dag  

I dag er Gram Slot et levende kulturcenter, der kombinerer sin rige historie med moderne oplevelser. Slottet er omgivet af frodige skove og marker, og der er stadig landbrugsdrift på ejendommen, hvilket er en del af stedets charme og autenticitet. Ud over de smukke omgivelser og den imponerende slotsbygning tilbyder Gram Slot også arrangementer som koncerter, udstillinger og guidede ture, hvor besøgende kan få et indblik i stedets fascinerende historie. Gram Slot står i dag som et symbol på dansk kulturarv, hvor fortid og nutid mødes i smukke omgivelser.

Kilder: Nationalmuseet og Gram Slot

Julemarked på Højbro Plads på Strøget i København
Livsstilsmesser
Julemarked på Højbro Plads 2024 

En tur ned ad Strøget i gamle København i julen er en særlig fornøjelse for hele familien, og når man når til Højbro Plads, kulminerer julestemningen i årets magiske julemarked, ’Jul på Højbro Plads’.

Her mellem de smukke, gamle bygninger, hvor prominente danskere residerede i gamle dage, er den…

Læs mere
Helsemesse: Krop-Sind-Ånd i Århus
Livsstilsmesser
Krop-Sind-Ånd Helsemesse Århus 2024 

'Krop-Sind-Ånd Helsemesse' i Aarhus er den store, tilbagevendende holistiske helsemesse, som i år samler 120 udstillere, eksperter og foredragsholdere inden for alternativ behandling, holistisk livsstil, personlig udvikling og spiritualitet.

Læs mere
Spirituel messe: Mystikkens Univers
Livsstilsmesser
Mystikkens Univers 2024 

Forestil dig at træde ind i et univers fyldt med mystik, indsigt og åndelig fordybelse – *Mystikkens Univers* er præcis dette magiske sted. I begyndelsen af november byder København velkommen til en messe, hvor sjæle finder ro, og nysgerrighed vækkes. Her kan du opleve den dybe forbindelse mellem…

Læs mere
Jul på Rosenholm Slot
Livsstilsmesser
Julemarked på Rosenholm Slot 2024 

Når Rosenholm Slot åbner portene til julemarkedet i 2024, træder man ind i en verden af ægte julestemning, hvor historien, magien og traditionerne smelter sammen i smukke, gamle rammer. I slottets storslåede omgivelser, indhyllet i efterårsvejret, venter et eventyrland af julelys, duften af gran og…

Læs mere
Her er årets hyggeligste julemarkeder
Livsstilsmesser
Julemarkeder 2024 - Her er årets dejligste julemarkeder 

Kom med og oplev stemningen, når Danmarks fine, gamle slotte, godser, gårde, torve og pladser samt museer og forlystelsesparker fejrer julen med hyggelige julemarkeder.

Her venter ægte julestemning med masser af julelækkerier, gløgg og æbleskiver, hyggelige aktiviteter, boder med kunsthåndværk og…

Læs mere
Livsstilsmesser
Krop-Sind-Ånd Helsemesse i Brøndby Hallen 2025 

Den 31. januar 2025 åbnes dørene til tre dages eventyrligt oplevelsesmekka for alle, der ønsker at vide mere om alternativ medicin, naturterapeutiske behandlingsmetoder samt personlig og spirituel udvikling. Brøndby Hallen danner rammen om det store arrangement, som præsenterer det største og mest…

Læs mere
Helsemesse: Krop-Sind-Ånd i Aalborg
Livsstilsmesser
Krop-Sind-Ånd Helsemesse i Aalborg 2025 

Fra den 28. februar og tre dage frem forvandles Europahallen i Aalborg Kongres & Kultur Center til et inspirerende univers af alternativ behandling, holistisk livsstil og personlig udvikling. I en atmosfære præget af ro og nysgerrighed kan du gå på opdagelse blandt spændende stande og få nye…

Læs mere
Jul på Slottet, Vorgaard Slot
Livsstilsmesser
Voergaard Slot: Jul på Slottet 2024 

Træd ind i en magisk juleverden, når Voergaard Slot åbner dørene fredag til søndag den 22. til 24. november og 29. november til 1. december 2024. Tag familien med til en uforglemmelig juleoplevelse, hvor historie og hygge smelter sammen i en eventyrlig oplevelse.

Læs mere
Julemarked på Haughus Gods: Julegaveidéer, juledekorationer og vintage fund
Livsstilsmesser
Julemarked på Haughus Gods 2024 

Oplev ægte julestemning med duften af æbleskiver, brændte mandler og gran på Haughus Gods' stemningsfyldte julekræmmermarked. I år byder godset på masser af julehygge med juletræssalg på gårdspladsen og besøg af julemanden, som deler slikkepinde og nissehuer ud til de artige børn. 

Læs mere
Jul på Kronborg
Livsstilsmesser
Julemarked på Kronborg 2024 

Denne jul danner Kronborg endnu en gang rammen om en magisk juleoplevelse. Du kan lade dig fortrylle af markedets mange juleboder, fyldt med kvalitetsvarer og unikke gaveidéer, samt hyggelige aktiviteter for hele familien. Børnene kan dykke ned i julens glæder med kreative værksteder og højtlæsning…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^