Kategori: Kogebøger

Bistro - Pryd for øjet og fryd for maven

Bistro - Pryd for øjet og fryd for maven 

Den yderst lækre og rigt illustrerede kogebog giver opskriften på 299 franske specialiteter, som man ikke behøver et Michelin-stjernet gourmetkøkken for at udføre. Læs hele anmeldelsen ...

Titel: BISTRO
Forfatter: Stephane Reynaud
Omfang: 480 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof




Pryd for øjet og fryd for maven
Selv om Stéphane Reynaud er 3. generation i en familie af griseelskere og barnebarn af en landsbyslagter fra Ardechehøjsletten i Frankrig, så er hans seneste kogebog ”Bistro” (Lindhardt og Ringhof) ikke kun en hyldest til det øffende husdyr.
Den yderst lækre og rigt illustrerede kogebog giver opskriften på 299 franske specialiteter, som man ikke behøver et Michelin-stjernet gourmetkøkken for at udføre.

Her er alt fra dejlige omeletter, små toast-hapsere, lækre lammekasseroller, krebsesupper, oksekød i løgsauce, anderagout, frugtrige vandbakkelser og til 292 andre rustikke franske retter med danske mål og råvarer.

Indimellem kan der godt snige sig nogle typiske franske køkkengloser ind, som eksempelvis ”Bouquet Garni” og ”Piment d’Espelette”, men så er der henvisning andetsteds i bogen, som forklarer, at førstnævnte er en suppevisk bestående af bl.a. persille, timian og laurbærblade. Og sidstnævnte er et chilikrydderi fra det sydvestlige Frankrig, som i øvrigt kan erstattes af alm. stødt chili.

Finurlige indlæg og skæve illustrationer
Det som gør ”Bistro” til lidt mere end bare endnu en kogebog er Stéphane Reynauds små finurlige indlæg og persongallerier. Her er det ældre ægtepar Pierette og Claude, som elsker skovduer – og navnlig at tilberede og spise dem. Journalisten Jérôme, der egentligt burde have været kok i stedet, og som øser ud af sin lidenskab og erfaring med snegle. Og Salima, der laver Frankrigs bedste couscous.

Spredt ud med gavmild hånd er også et væld af gastronomiske såvel som vinøse informationer. Eksempelvis udskæringerne på gris, ko, får. Æggeredskaber. Loiredalens fyrsteslotte. Hvor mange flasker champagne er der i en Metusalem (8 flasker). Hvordan hjemmekonserverer man, og hvad er hemmeligheden bag en god confit de canard. Ovennævnte små tips og råd er illustreret med muntre tegninger af José Reis de Matos. Fotografierne af retter og personer er taget af mesterfotografen Marie-Pierre Morel, som formår - med sine smukke baggrunde – at gøre de enkle retter i gryderne til en nærmest illustrativ patos.

”Bistro” er en pryd for øjet på kogebogsreolen og en fryd for maven, når man kaster sig ud i de autentiske og uprætentiøse franske retter.

PS:
Stéhpane ejer Villa 9 Trois, en restaurant med speciale i gris, som ligger i forstadskvarteret Montreuil i det østlige Paris. Der er opskrifter på gris i ”Bistro”, men vil man have udelukkende gris på gaflen, har han begået endnu en bog, som også er udkommet på dansk tidligere i år: ”Gris & Søn”.



Bestil online

Danmarks første seriøse køkkenordbog
Danmarks første seriøse køkkenordbog

Her er hjælp at hente når du finder den længe eftersøgte opskrift - på engelsk !

Læs mere
Wagamama kogebog
Wagamama kogebog

192 sider spækket med sundhed, livsglæde og god og enkel gastronomi ...

Læs mere
Ølguide
Ølguide

Bliv klogere på øllets historie og lær, hvordan man finder frem til den rigtige øltype til enhver lejlighed og ethvert måltid ...

Læs mere
Dansk mad derhjemme
Dansk mad derhjemme

Dansk mad derhjemme er spækket med 129 lækre opskrifter på forretter, hovedretter, desserter, bagværk og andre lækkerier - alle inddelt efter årstidens skatkammer ...

Læs mere
Street food
Street food

Gademad fra hele verden. Gadens mad er fristende, eksotisk og frem for alt lækker ...

Læs mere
Vores indiske køkken
Vores indiske køkken

Spis indisk på danske.

Læs mere
På den nemme måde
På den nemme måde

Tre kogebøger med enkle og lettilgængelige opskrifter til madelskere på alle niveauer ...

Læs mere
God fisk let at lave
God fisk let at lave

God fisk let at lave er en helt ny grundkogebog i samme let tilgængelige stil som bestselleren God mad let at lave ...

Læs mere
Japanske kvinder er unge og slanke så længe de lever
Japanske kvinder er unge og slanke så længe de lever

Japanere ser både yngre og sundere ud end de fleste andre folkeslag. En af forklaringerne ligger i kosten, der består af fisk, tang, soja, magert kød, grøntsager og ris. Det er optimal ernæring, hvor kroppen får præcis det, den skal bruge for at holde sig sund og velfungerende.

Læs mere
Mad uden mor
Mad uden mor

En moderne kogebog til teenagere, der vil selv ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^