Kategori: Kogebøger

Tapas på dansk

Tapas på dansk  

”Tapas på dansk” af Kamma Krølstrup viser hvordan vi kan arrangere det klassiske smørrebrød i små delikate bidder ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Vi har god grund til at være stolte af de danske råvarer og madtraditoner, når blot vi sørger for at holde det enkelt og godt med friske råvarer. Dansk smørrebrød har desværre tabt terræn de seneste år. Måske er det druknet i for meget præfabrikeret snask og syntetisk pynt med e-numre. Måske er det kalorietabellerne, der har givet smørrebrødet det røde kort. Eller måske har vi søgt fremmedartede smagsoplevelser fordi ”græsset er grønnere på den anden side”.

God til mange lejligheder
Jovist er der mange lækre mundfulde at hente i den spanske tapasbar, omkring den italienske antipasto eller den græske mezze. Men dansk er også dejligt! ”Tapas på dansk” af Kamma Krølstrup viser hvordan vi kan arrangere det klassiske smørrebrød i små delikate bidder. Den store frokost er blevet forfinet og raffineret, så også den kan snuppes i små smagfulde mundfulde. En hel igennem god idé!
”Tapas på dansk” er fortrinlig når de kommende studentergilder venter og der ikke er plads til al for meget på én gang. Nyd de dejlige småretter på sommerens skovture, når I inviterer indenfor på en regnfuld sensommerdag og kræser for jeres venner i weekends eller arrangerer en festlig reception. Mulighederne er mange …

Smag på Danmark
Det er med ”Tapas på dansk” præcis som et godt stykke dansk smørrebrød: der er altid plads til at byde på en lille mundret bid eller to med et glas velskænket øl eller vin. Ingen siger nej tak. Opskrifterne spænder vidt. Fisk & skaldyr i skikkelse af stenbiderrogn, røget torskelever fra dåse når det skal gå hurtigt og flere forskellige sildevarianter naturligvis. Æg og Grønt byder på klassikere og nye input: Æg med sennepscreme og karse, sprøde kartoffelkager og fynsk tzatziki rørt af rygeost!
Blandt kødretterne finder vi sprød ribbensteg med rødkål og skinke og hytteost der er en variant af den klassiske tunge mayonnaise-salat. Afsnittet Ost, snacks & frugt er en skøn afslutning. Her disker Kamma Krølstrup op med Ost med jordbærsalsa, rodfrugtchips og pragtfulde hyldeblomt-pandekager med nyslynget honning og ristede hasselnødder, som det netop nu er tid for!

Opskrifterne veksler mellem meget enkle og til tider mere komplicerede tilberedninger. Ligeledes er der et mix mellem de hapser, der tager afsæt i det danske køkken og de, der minder mere om godbidder fra andre lande i deres stil. Alle er de pæredanske og dejlige! Størst er fornøjelsen når det enkle spiller op og fremhæver hvordan gode danske råvarer er fuld af smag uden hel masse dikkedarer. Jeg nyder, at finde råvarer som fx. Høost, Vesterhavsost, gedeost fra Tebstrub mejeri nævnt. Der er i de senere år kommet en lang række skønne danske lokale specialiteter på markedet, som det vil være oplagt at bruge, når der bydes på danske tapas-bidder.

Skønne billeder vækker appetitten
”Tapas på dansk” er en dejlig lille mundfuld for enhver, der holder af det gode danske køkken. Billederne gør det til en glæde at bladre i den lille fine bog. Dog ville det unægtelig være en god idé, at Kamma Krølstrup havde suppleret opskrifterne med menuforslag til de forskellige årstider og forskellige lejligheder som fx buffet, barnedåb, picnic, gæstebud etc. Der er nemlig ikke tvivl om, at ”Tapas på dansk” vil komme i brug tit og ofte! Jeg tror liiige, jeg tar´ en bid til …

Titel: Tapas på dansk
Forfatter: Kamma Krølstrup


Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^