Kategori: Kogebøger

Anne Hjernøe - Annemad

Anne Hjernøe - Annemad 

AnneMad er lige så sprudlende og ligetil, som Anne Hjernøe selv er, skriver Nønne Lønne Votborg, som her anmelder bogen ...

Titel: AnneMad : Små retter fra hele verden
Forfatter: Anne Hjernøe
Anmeldt af: Nønne Lønne Votborg
Forlag: Politiken




Det er som om noget mangler, efter at Anne Hjernøe og AnneMad ikke mere glider over skærmen søndag på DR2. Hvor savner jeg altså bare hendes umiddelbarhed og ægte glæde ved at lave mad! Derfor har jeg kastet mig over AnneMad : Små retter fra hele verden, der indeholder opskrifterne fra de 8 madprogrammer, der netop er blevet genudsendt.

Verden rundt i 8 stop
AnneMad er lige så sprudlende og ligetil, som Anne Hjernøe selv er. Her får vi præsenteret mad fra hele verden mere eller mindre. Hvert afsnit behandler en type køkken, f.eks. det franske, det nordiske, det spanske, det asiatiske, det arabiske og det latinamerikanske.

Mange små retter frem for én 3-retters menu
Som altid er konceptet, at der laves mange små retter i stedet for de traditionelle 3-retters menuer. Anne Hjernøe formår at give retterne de respektive landes autenticitet med enkle virkemidler og uden, det bliver alt for indviklet. AnneMad er verdensmad, alle kan tilberede og nyde. Og så er retterne selvfølgelig tilsat et lidt strejf ”Anne Hjernøe”, så de smager på en helt speciel måde og trods deres ægthed adskiller sig med et lille twist. Det er Anne Hjernøes specialitet. Prikken over i'et.

En dansk Nigella?!
Jeg beundrer Anne Hjernøes kogekunst og passion for mad. Mon ikke det inspirerer mange, når hun toner frem i programmer som Frilandshaven med sin glæde ved udekøkkenet. I AnneMad bliver størstedelen tilberedt hjemme i Anne Hjernøes hyggelige køkken. Med sit snakketøj, de raske bevægelser og trangen til at smage på maden minder det alt sammen meget om Nigella Lawson, der også har optaget mange populære madprogrammer i sit køkken.

Nej tak til fois grais
AnneMad er en letlæst kogebog med dejlige billeder og skøn mad. Desværre oplevede jeg, at det var helt umuligt at skaffe flere af bogens ingredienser. Eksempelvis de soltørrede jordbær og hindbær måtte jeg give op over for. Min familie og jeg var ellers meget fristet af opskriften på varm solbærsaft med soltørrede bær. Modsat er jeg dybt forundret og modstander af, at Anne Hjernøe vælger at bruge fois grais. Det klæder sig absolut ikke.

Forførende favoritter
De dejlige smagsoplevelser står i kø, vi tog hul på dem allerede i løbet af madprogrammerne på tv. Hyldebærsyltet rødbedesalat med frisk peberrod er en guds gave til vores køkken. Det smager så englene synger! Ganske lækkert og delikat var også pissaladière (fransk pizza/foccia minus tomat men med løg, timian og rosmarin). Min datter på 8 år har hygget sig med frisk krydret myntete, efter at hun så det på tv, og et par af veninderne er også blevet ”omvendt” til denne liflige varme drik med frisk mynte, stjerneanis og citron. Alt i alt har vi fået flere favoritter på kort tid. Fælles for dem alle er, at de er meget enkle, og så bruger Anne Hjernøe som altid masser af friske krydderurter samt gode krydderier.

Vellavet
AnneMad er en af de kogebøger, der både er hyggelig at læse, men også bliver en brugsbog. En hel igennem velduftende og appetitlig bog, der vil vække glæde.
Bestil online

Vegetarisk vellyst
Vegetarisk vellyst

Find dit grønne punkt - glem alt om kedelig 70’er vegetarmad ...

Læs mere
Grønne proteiner
Grønne proteiner

Lær at lave vellykket, skøn og sund mad med proteinrige bønner, linser, ærter og sojaprodukterne tofu og tempeh ...

Læs mere
Vild med vegetar
Vild med vegetar

Man kan godt være vild med vegetar og stadig spise kød ...

Læs mere
Funky hverdagsmad
Funky hverdagsmad

Superfin, superlækker og superfunky kogebog. Det er hverdagsmad for alle i familien ...

Læs mere
Aarstidernes guld & grønne sager
Aarstidernes guld & grønne sager

Forventningerne til denne bog var store, eftersom Aarstidernes Livretter næsten er vores køkkenbibel, skriver anmelder Nønne Lønne Votborg ..

Læs mere
Samme grøntsag på 3 måder
Samme grøntsag på 3 måder

Rasmus Dalsgaard kommer med mange nye og ovenud lækre opskrifter, som vil falde i god jord hos både børn og voksne ...

Læs mere
Salater som hovedret
Salater som hovedret

Kvalitetsmad for den kostbevidste, der vil mere end bare spise sig mæt og for hvem salater ikke bare er iceberg, agurk og tomat - eller et stykke med hønsesalat ...

Læs mere
Vild med salater
Vild med salater

I Vild med salater findes salater af enhver tænkelig art ...

Læs mere
Det kærlige køkken
Det kærlige køkken

Det kærlige køkken, en kærlighedserklæring til hele vores grønne jord og alle dens skabninger ...

Læs mere
Meyers salatværksted
Meyers salatværksted

Kan man blande spinat og rodfrugter? Hvilken dressing passer til hvilke typer salater? Og hvornår er det fx en god ide at bruge croutoner? Få styr på salaterne, når Claus Meyer giver sine bedste tips, tricks og råd videre ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^