Kategori: Kogebøger

Anne Hjernøe - Annemad

Anne Hjernøe - Annemad 

AnneMad er lige så sprudlende og ligetil, som Anne Hjernøe selv er, skriver Nønne Lønne Votborg, som her anmelder bogen ...

Titel: AnneMad : Små retter fra hele verden
Forfatter: Anne Hjernøe
Anmeldt af: Nønne Lønne Votborg
Forlag: Politiken




Det er som om noget mangler, efter at Anne Hjernøe og AnneMad ikke mere glider over skærmen søndag på DR2. Hvor savner jeg altså bare hendes umiddelbarhed og ægte glæde ved at lave mad! Derfor har jeg kastet mig over AnneMad : Små retter fra hele verden, der indeholder opskrifterne fra de 8 madprogrammer, der netop er blevet genudsendt.

Verden rundt i 8 stop
AnneMad er lige så sprudlende og ligetil, som Anne Hjernøe selv er. Her får vi præsenteret mad fra hele verden mere eller mindre. Hvert afsnit behandler en type køkken, f.eks. det franske, det nordiske, det spanske, det asiatiske, det arabiske og det latinamerikanske.

Mange små retter frem for én 3-retters menu
Som altid er konceptet, at der laves mange små retter i stedet for de traditionelle 3-retters menuer. Anne Hjernøe formår at give retterne de respektive landes autenticitet med enkle virkemidler og uden, det bliver alt for indviklet. AnneMad er verdensmad, alle kan tilberede og nyde. Og så er retterne selvfølgelig tilsat et lidt strejf ”Anne Hjernøe”, så de smager på en helt speciel måde og trods deres ægthed adskiller sig med et lille twist. Det er Anne Hjernøes specialitet. Prikken over i'et.

En dansk Nigella?!
Jeg beundrer Anne Hjernøes kogekunst og passion for mad. Mon ikke det inspirerer mange, når hun toner frem i programmer som Frilandshaven med sin glæde ved udekøkkenet. I AnneMad bliver størstedelen tilberedt hjemme i Anne Hjernøes hyggelige køkken. Med sit snakketøj, de raske bevægelser og trangen til at smage på maden minder det alt sammen meget om Nigella Lawson, der også har optaget mange populære madprogrammer i sit køkken.

Nej tak til fois grais
AnneMad er en letlæst kogebog med dejlige billeder og skøn mad. Desværre oplevede jeg, at det var helt umuligt at skaffe flere af bogens ingredienser. Eksempelvis de soltørrede jordbær og hindbær måtte jeg give op over for. Min familie og jeg var ellers meget fristet af opskriften på varm solbærsaft med soltørrede bær. Modsat er jeg dybt forundret og modstander af, at Anne Hjernøe vælger at bruge fois grais. Det klæder sig absolut ikke.

Forførende favoritter
De dejlige smagsoplevelser står i kø, vi tog hul på dem allerede i løbet af madprogrammerne på tv. Hyldebærsyltet rødbedesalat med frisk peberrod er en guds gave til vores køkken. Det smager så englene synger! Ganske lækkert og delikat var også pissaladière (fransk pizza/foccia minus tomat men med løg, timian og rosmarin). Min datter på 8 år har hygget sig med frisk krydret myntete, efter at hun så det på tv, og et par af veninderne er også blevet ”omvendt” til denne liflige varme drik med frisk mynte, stjerneanis og citron. Alt i alt har vi fået flere favoritter på kort tid. Fælles for dem alle er, at de er meget enkle, og så bruger Anne Hjernøe som altid masser af friske krydderurter samt gode krydderier.

Vellavet
AnneMad er en af de kogebøger, der både er hyggelig at læse, men også bliver en brugsbog. En hel igennem velduftende og appetitlig bog, der vil vække glæde.
Bestil online

Grønne godbidder
Grønne godbidder

Musikken spiller perfekt, og alting klapper, når vi kaster os udi at smage de grønne godbidder, skriver boganmelder Nønne Lønne Votborg ...

Læs mere
Picnic
Picnic

Så snart solstrålerne får rigtig fat, er det med at komme af sted på årets første picnic ...

Læs mere
Jamies Amerika
Jamies Amerika

Jamie Oliver har været en tur i Amerika og har opdaget, at amerikansk mad er meget andet end fastfood i kæmpeportioner. Det amerikanske køkken er nemlig originalt og fuld af variation ...

Læs mere
Raw food for livet
Raw food for livet

Raw food er en ny måde at tilberede mad på, en ny måde at leve på, som giver fornyet energi til både krop og sind ...

Læs mere
Provence: Kogebog med landskaber
Provence: Kogebog med landskaber

Er du glad for det franske køkken, så vil du elske Jacques Bergs Provence: kogebog med landskaber ...

Læs mere
High on juice - Drik dine grøntsager
High on juice - Drik dine grøntsager

En bog om juice, juiceopskrifter og om hvordan juicen renser dit system, forkæler dine celler og booster dit immunforsvar ...

Læs mere
Bitz din sundhed
Bitz din sundhed

Her får du sundhed på dine betingelser og vejen til en holdbar livsstil. Bitz din sundhed er fuld af anerkendt viden, gode råd og lækre retter – og så er der ingen løftede pegefingre ...

Læs mere
Et lykkeligt eventyr for smag og velbehag
Et lykkeligt eventyr for smag og velbehag

Oscar Umahro Cadogan viser i ”Mere Køkkenrevolution fra Umahro”, at der er masser af spræl, energi og idérigdom gemt bag den vitale, smagfulde og livgivende mad ...

Læs mere
Sæt forbrændingen i vejret
Sæt forbrændingen i vejret

Forudbestil til særpris !

Forudbestil Martin Haugaard Zielkes nye kogebog med opskrifter der sætter forbrændingen i vejret, optimerer din evne til at holde vægten, øger dit stofskifte og giver dig mere energi …

Læs mere
Slankekur for sultne mænd
Slankekur for sultne mænd

Send din husbond på skrump med Lene Hansson og nyd selv lækker mad !

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^