Kategori: Kogebøger

Anne Hjernøe - Annemad

Anne Hjernøe - Annemad 

AnneMad er lige så sprudlende og ligetil, som Anne Hjernøe selv er, skriver Nønne Lønne Votborg, som her anmelder bogen ...

Titel: AnneMad : Små retter fra hele verden
Forfatter: Anne Hjernøe
Anmeldt af: Nønne Lønne Votborg
Forlag: Politiken




Det er som om noget mangler, efter at Anne Hjernøe og AnneMad ikke mere glider over skærmen søndag på DR2. Hvor savner jeg altså bare hendes umiddelbarhed og ægte glæde ved at lave mad! Derfor har jeg kastet mig over AnneMad : Små retter fra hele verden, der indeholder opskrifterne fra de 8 madprogrammer, der netop er blevet genudsendt.

Verden rundt i 8 stop
AnneMad er lige så sprudlende og ligetil, som Anne Hjernøe selv er. Her får vi præsenteret mad fra hele verden mere eller mindre. Hvert afsnit behandler en type køkken, f.eks. det franske, det nordiske, det spanske, det asiatiske, det arabiske og det latinamerikanske.

Mange små retter frem for én 3-retters menu
Som altid er konceptet, at der laves mange små retter i stedet for de traditionelle 3-retters menuer. Anne Hjernøe formår at give retterne de respektive landes autenticitet med enkle virkemidler og uden, det bliver alt for indviklet. AnneMad er verdensmad, alle kan tilberede og nyde. Og så er retterne selvfølgelig tilsat et lidt strejf ”Anne Hjernøe”, så de smager på en helt speciel måde og trods deres ægthed adskiller sig med et lille twist. Det er Anne Hjernøes specialitet. Prikken over i'et.

En dansk Nigella?!
Jeg beundrer Anne Hjernøes kogekunst og passion for mad. Mon ikke det inspirerer mange, når hun toner frem i programmer som Frilandshaven med sin glæde ved udekøkkenet. I AnneMad bliver størstedelen tilberedt hjemme i Anne Hjernøes hyggelige køkken. Med sit snakketøj, de raske bevægelser og trangen til at smage på maden minder det alt sammen meget om Nigella Lawson, der også har optaget mange populære madprogrammer i sit køkken.

Nej tak til fois grais
AnneMad er en letlæst kogebog med dejlige billeder og skøn mad. Desværre oplevede jeg, at det var helt umuligt at skaffe flere af bogens ingredienser. Eksempelvis de soltørrede jordbær og hindbær måtte jeg give op over for. Min familie og jeg var ellers meget fristet af opskriften på varm solbærsaft med soltørrede bær. Modsat er jeg dybt forundret og modstander af, at Anne Hjernøe vælger at bruge fois grais. Det klæder sig absolut ikke.

Forførende favoritter
De dejlige smagsoplevelser står i kø, vi tog hul på dem allerede i løbet af madprogrammerne på tv. Hyldebærsyltet rødbedesalat med frisk peberrod er en guds gave til vores køkken. Det smager så englene synger! Ganske lækkert og delikat var også pissaladière (fransk pizza/foccia minus tomat men med løg, timian og rosmarin). Min datter på 8 år har hygget sig med frisk krydret myntete, efter at hun så det på tv, og et par af veninderne er også blevet ”omvendt” til denne liflige varme drik med frisk mynte, stjerneanis og citron. Alt i alt har vi fået flere favoritter på kort tid. Fælles for dem alle er, at de er meget enkle, og så bruger Anne Hjernøe som altid masser af friske krydderurter samt gode krydderier.

Vellavet
AnneMad er en af de kogebøger, der både er hyggelig at læse, men også bliver en brugsbog. En hel igennem velduftende og appetitlig bog, der vil vække glæde.
Bestil online

Gorms gryder
Gorms gryder

Kokken Gorm Wisweh, kendt fra Go Morgen Danmark, - og som står bag spisestederne Magstræde 16, Nyhavn 14 og Skotterup Spiseri & Enotek - byder i denne kogebog på sine bedste opskrifter og tips ...

Læs mere
Mit skandinaviske køkken
Mit skandinaviske køkken

Nordisk og skandinavisk mad har i de senere år vakt stor opsigt over hele verden. I "Mit skandinaviske køkken" deler Camilla Plum ud af sin store viden om skandinavisk mad ...

Læs mere
Herrerevolution
Herrerevolution

Umahro Cadogan giver med sin nye kogebog danske mænd en overskuelig vej til et sundere og bedre liv ...

Læs mere
Steg i stiletter
Steg i stiletter

Uanset om du er fashionista, karrierekvinde, hustru, mokke, sexkilling, kropumulig eller dronning, vil du med sikkerhed finde inspiration i Ravinder Bhogals fantastiske opskriftsamling !

Læs mere
Kagedronningens nye sukkersøde fristelser
Kagedronningens nye sukkersøde fristelser

Hvor er det morsomt at se, hvordan kager stadig tiltrækker os alle uanset alder, køn og andre skel. Den søde tand har vi alle tilfælles ! , skriver anmelderen om Mette Blomsterberg nye bog ...

Læs mere
Aldrig har Italiensk mad været så sexet
Aldrig har Italiensk mad været så sexet

For Gino D´Acampo er mad noget, der bringer folk sammen, og derfor er hans bog opdelt i fem kapitler, der dækker enhver lejlighed.

Læs mere
Bag med smag - Den lilla bagebibel
Bag med smag - Den lilla bagebibel

"Alene layoutet formår at sende en himmelsk duft af sted til læserens næse, og få listen af opskrifter der gerne skal prøves i en fart", skriver anmelderen ...

Læs mere
Mit lykkelige køkken
Mit lykkelige køkken

Et festfyrværkeri af madglæde med Nikolaj Kirk ! Igennem bogen oplever vi, hvordan madkultur binder bro mellem mennesker og kontinenter. Det hele er ledsaget af eventyrlige billeder af forfatteren selv, der matcher perfekt ...

Læs mere
Smukt italiensk madeventyr
Smukt italiensk madeventyr

"Cucina Italiana” er en kogebog, der bringer det italienske køkken hjem til dig, på en æstetisk, interessant og frydefuld måde", skriver vores anmelder ...

Læs mere
Umami: Videnskaben om velsmagen
Umami: Videnskaben om velsmagen

Der er smagen af sødt, surt, bittert og salt - og så er der smagen af umami ....

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^