Kategori: Kogebøger

Kagedronningens nye sukkersøde fristelser

Kagedronningens nye sukkersøde fristelser  

Hvor er det morsomt at se, hvordan kager stadig tiltrækker os alle uanset alder, køn og andre skel. Den søde tand har vi alle tilfælles ! , skriver anmelderen om Mette Blomsterberg nye bog ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Kongerigets Kager
Forfatter: Mette Blomsterberg
Forlag: Lindhardt og Ringhof



Sødt
Tv-konditoren Mette Blomsterberg, der selv er lige så sød som en kage, tager i sin seneste kage- og dessertbog os med på en kulinarisk rundtur i det ganske land. Målet er at gæste en række kageentusiaster og sætte dem stævne for at smage deres bedste opskrift, der efterfølgende forfines og forædles i konditorkøkkenet af fagekspertisen selv. På den måde får vi det bedste fra begge verdener. Smagen af det ægte danske hyggelige kaffebord smagt til med konditorens raffinerede kunnen. Kærlighed og kyndighed!

Forkert fokus
Ideen er slet ikke dårlig, og det er da også ganske morsomt at gæste de mange engagerede kageentusiaster. Hvor er det flot og fint, når de disker op med deres bedste bud på gode kager, og hvor er historierne, minderne og alle anekdoterne dog i grunden udmærket formidlet. Problemet er ”bare” at udgangspunktet for hele bogen bliver væk i alt spotlightet på hvor smukt og lækkert Mette Blomsterberg kan lave kagerne. Jeg er skuffet og frustreret over, at der ikke levnes mere spalteplads til originalkagerne. Vi får ét enkelt lille bitte billede af hver af kongerites kager. Hvorfor må vi ikke nyde kageentusiasternes kunnen og se store flotte ”Før” og ”Efter” billeder? Jeg ærgrer mig over, at de gæve kageentusiaster bliver skubbet til side og vi end ikke får deres opskrifter med. Måske ville nogen foretrække at prøve deres version til en start.

Kagekultur
”Kongerigets Kager” er ført og fremmest et vidnesbyrd om, hvor stor en betydning kaffebordet spiller for familien Danmark mere end det er en fortælling om, hvilke kager der spises i de forskellige egne af landet. Men hvor er det morsomt at se, hvordan kager stadig tiltrækker os alle uanset alder, køn og andre skel. Den søde tand har vi alle tilfælles! Måske er det derfor at Mette Blomsterberg - trods alt - er blevet folkeeje i forbindelse med den populære programrække Det søde liv. Selv om vi kæmper med vægten og hver dag lytter til nye relevante sundhedsproblematikker, holder vi alligevel fast i en kagekultur. Derhjemme, på arbejdet, på jobbet og endda i skolen. Vi hygger os med kage og fejre os med kage.

Dejlig læsning!
I ”Kongerigets Kager” giver Mette Blomsterberg tip og ideer til, hvordan traditionelle opskrifter ved hjælp af konditorkompetencer kan gøres endnu mere raffinerede og elegante både i smag og udseende. Læseren kan glæde sig til en række lærerige bageråd og tip til præsentation af kager. Alt sammen brugbart og ligetil at gå til. For min skyld måtte vi gerne få flere tricks og råd. Jeg så gerne, at der var mere fokus på kageentusiasterne for, at bogen kunne leve op til sit flotte navn ”Kongerigets Kager”. I mine øjne er det snare Mette Blomsterbergs kager, end ”folkets”. I grunden nøjes jeg gerne med de originale – tilforladelige - opskrifter. Dem ville jeg snare komme til at bruge. Og dét er trods alt det kagekultur og tilfredsstillelse af den søde tand handler om - i min optik.


Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^