Kategori: Kogebøger

Smukt italiensk madeventyr

Smukt italiensk madeventyr 

"Cucina Italiana” er en kogebog, der bringer det italienske køkken hjem til dig, på en æstetisk, interessant og frydefuld måde", skriver vores anmelder ...

Anmeldelse af Nønne Lønne Votborg

Titel: Cucina Italiana
Forfatter: Andreas og Thomas Harder
Forlag: Gyldendal


Vi elsker italiensk!
Italiensk mad er populært på de danske spiseborde. Vi ynder om noget at gæste spisesteder, der serverer mad fra støvlelandet. ”Cucina Italiana” er endnu en kogebog, der bringer det italienske køkken hjem til dig, men vel at mærke på en æstetisk, interessant og frydefuld måde. Brødrene Andreas og Thomas Harder har et passioneret forhold til det italienske, hvor deres mors familie kommer fra. Netop den uspolerede kærlighed til det italienske køkken, gør deres ”Cucina Italiana” til lidt over det det sædvanlige.

Italiensk madlavning i mange farver
”Cucina Italiana” giver os det autentiske italienske køkken med hele opskriftsrepertoire. Her er opskrifter på alt fra antipasti til at indlede måltidet med til de kendte pasta- og pizzaretter. Hvad der er særligt for bogen, er imidlertid de mange charmerende retter fra de velkendte risotto, gnocchi til lidt mere ukendte retter af vildsvine-, hare-, okse-, lamme-, svine- og kalvekød i forskellige braiserede, grillede og langtidsstegte udgaver. Bogen byder selvsagt også på opskrifter med fjerkræ og grøntsager men ikke mange. Vi kan også glæde os over forskellige supper, bagværk og frugtdesserter. Ganske utraditionelt, byder brødrene Andreas og Thomas Harder tilmed på et par opskrifter på likør, som prikken over i´et.

En kulinarisk rundrejse i støvlelandet
Originaliteten er stor, og det samme er bogen i enhver henseende. Dens opskrifter har stor spændvidde men med hovedvægt på Toscana, Rom, Friuli og ikke mindst Sardinien, som er brødrenes hjemmebane. Maden er rustik, enkel og ligetil. Måske er det derfor at Andreas og Thomas Harder har valgt, at opskrifterne er vejledende, og at man selv må tilpasse mængderne, sådan som jeg oplevede at der var brug for. Flere af opskrifterne er bragt før af brødrene hver især, hvilket er hver at bemærke. ”Cucina Italiana” bliver til noget ekstraordinært qua sit omfang og de store smukke illustrationer. Den vil kandidere til at ligge fremme som coffee table book i mangen et køkken. En fryd for øjet og ganen ikke mindst! Historierne og anekdoterne deri fortæller om det italienske køkkens mangfoldighed og landets skønne madkultur. Bedst af alt er dog, at den vil blive brugt til at lave masser af mad med sjæl!


© Nønne Lønne Votborg 2011 for KvindeGuiden.dk.

Bestil online

Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^