Kategori: Kogebøger

Aarstidernes nye livretter

Aarstidernes nye livretter 

Aarstidernes nye kogebog ”Aarstidernes nye livretter” er et fantastisk fint værktøj, når familien savner inspiration til hvordan kendte og ukendte råvarer tilberedes ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Aarstidernes grønne goodies - advanced!
Præcis som i filmens verden, hvor alle store succeser får en opfølger, er det også tilfældet for Aarstidernes første kogebog ”Aarstidernes Livretter”. Forfatterteamet er udvidet betragteligt i denne ombæring. Folkene fra Aarstidernes - Søren Ejlersen (medstifter), Thomas Hess og Sanne Venlov – har fået bistand af hele tre gæstekokke i egenskab af Carsten Kyster, Umahro Cadogan og Pernille Skjødt. Vi kender allerede de tre, som dygtige kokke og erfarne kogebogsforfattere med interessante profiler.

Eksperimenterende gæster
De tre gæster får i bogen lov at sætte et markant aftryk i retning af et endnu mere eksperimenterende køkken, hvor de mange grøntsager Aarstiderne er kendt for, får lov at optræde endnu mere sprælsk og særpræget. ”Aarstidernes nye livretter” er da også kendetegnet ved det vovede og nytænkende køkken, hvor kokkene i den grad tør! Her er tale om nye og ukendte kombinationer på kryds og tværs, som ofte vil forekomme besynderligt ved første øjekast. Langt de fleste mix falder imidlertid heldigt ud og meget tyder da også på at ”Aarstidernes nye livretter” vil blive en populær kogebog.

Nyt og gammel – resultatet er godt!
Det kræver lidt mod og is i maven for en del af os at kaste os ud i nye påfund som fx jordbærsmoothie med ingefær, rosmarin og peanutbutter eller en frosne valnødde-delights med grøn te og timian. Bogen byder imidlertid også på et overflødighedshorn af den slags opskrifter, vi er mange der forbinder med den første version af Aarstidernes Livretter. Her er det især kærligheden til grøntsagerne og det typisk nordiske, der er fremherskende. Vi møder kapers, sennep, laurbær og peberroden, som jeg i den grad holder af!

Enkelt – forenklet virkelighed
De tre gæstekokke Carsten Kyster, Umahro Cadogan og Pernille Skjødt skruer op under blusset og udvalget af krydderier. Vi møder de typisk indiske krydderier og ditto fra Mellemøsten. Alligevel kan jeg indimellem være lidt i tvivl omkring enkelte af retterne, der næsten virker lidt for enkelte og simpelt sat sammen. Det stiller uhyre store krav til råvarer og tilberedningen, da det jo desværre er en utopi, at vi alle kan hive vores aftensmad op direkte fra jord til bord. Vi kan elske idéen og hylde princippet, men reelt er der endnu langt før muligheden forelægger – også selvom vi har Aarstiderne som en god leverandør af fine økologiske råvarer.

Skønne billeder og fornuftigt register
”Aarstidernes nye livretter” byder på flotte og fristende billeder, fanget af den altid fantastiske fotograf Columbus Leth. Bogen er forsynet med hel tre registre: dels et opskriftregister fordelt på type, et alfabetisk råvareregister og endelig et alfabetisk stikordsregister fra A-Å. På den måde er det nemt at finde en opskrift, der passer til det du har i dit køkken eller modtager via en abonnementsordning fra fx Aarstiderne eller en anden aktør på markedet. I dag er der som bekendt flere, der leverer frugt og grønt med mere direkte til din dør. Som en lille detalje kunne jeg ønske, at hver opskrift var forsynet med signatur, der angiver hvem af de 6 forfattere, der har leveret opskriften.

En to´er der duer!
De fleste af os har for vane at købe det samme frugt og grønt, men det er som bekendt en god idé at spise mest muligt varieret. Derfor kan det være fornuftigt indimellem at købe frugt og grønt pr. abonnement, så familien introduceres til flere slags og om muligt også får lyst til at spise endnu mere af det gode grønne. Aarstidernes nye kogebog ”Aarstidernes nye livretter” er et fantastisk fint værktøj, når familien savner inspiration til hvordan kendte og ukendte råvarer tilberedes. Her er masser af sund, lækker og alsidig mad, der giver familien en spand kul til at klare hverdagene på den rigtig gode måde!

Titel: Aarstidernes nye livretter
Forfatter: Søren Ejlersen med Thomas Hess, Sanne Venlov, Carsten Kyster, Umahro Cadogan og Pernille Skjødt.

Bestil online

Gorms gryder
Gorms gryder

Kokken Gorm Wisweh, kendt fra Go Morgen Danmark, - og som står bag spisestederne Magstræde 16, Nyhavn 14 og Skotterup Spiseri & Enotek - byder i denne kogebog på sine bedste opskrifter og tips ...

Læs mere
Mit skandinaviske køkken
Mit skandinaviske køkken

Nordisk og skandinavisk mad har i de senere år vakt stor opsigt over hele verden. I "Mit skandinaviske køkken" deler Camilla Plum ud af sin store viden om skandinavisk mad ...

Læs mere
Herrerevolution
Herrerevolution

Umahro Cadogan giver med sin nye kogebog danske mænd en overskuelig vej til et sundere og bedre liv ...

Læs mere
Steg i stiletter
Steg i stiletter

Uanset om du er fashionista, karrierekvinde, hustru, mokke, sexkilling, kropumulig eller dronning, vil du med sikkerhed finde inspiration i Ravinder Bhogals fantastiske opskriftsamling !

Læs mere
Kagedronningens nye sukkersøde fristelser
Kagedronningens nye sukkersøde fristelser

Hvor er det morsomt at se, hvordan kager stadig tiltrækker os alle uanset alder, køn og andre skel. Den søde tand har vi alle tilfælles ! , skriver anmelderen om Mette Blomsterberg nye bog ...

Læs mere
Aldrig har Italiensk mad været så sexet
Aldrig har Italiensk mad været så sexet

For Gino D´Acampo er mad noget, der bringer folk sammen, og derfor er hans bog opdelt i fem kapitler, der dækker enhver lejlighed.

Læs mere
Bag med smag - Den lilla bagebibel
Bag med smag - Den lilla bagebibel

"Alene layoutet formår at sende en himmelsk duft af sted til læserens næse, og få listen af opskrifter der gerne skal prøves i en fart", skriver anmelderen ...

Læs mere
Mit lykkelige køkken
Mit lykkelige køkken

Et festfyrværkeri af madglæde med Nikolaj Kirk ! Igennem bogen oplever vi, hvordan madkultur binder bro mellem mennesker og kontinenter. Det hele er ledsaget af eventyrlige billeder af forfatteren selv, der matcher perfekt ...

Læs mere
Smukt italiensk madeventyr
Smukt italiensk madeventyr

"Cucina Italiana” er en kogebog, der bringer det italienske køkken hjem til dig, på en æstetisk, interessant og frydefuld måde", skriver vores anmelder ...

Læs mere
Umami: Videnskaben om velsmagen
Umami: Videnskaben om velsmagen

Der er smagen af sødt, surt, bittert og salt - og så er der smagen af umami ....

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^