Jul på Rosenholm Slot

Tag hele familien med til julemarked på Rosenholm Slot. Her kan børnene møde julemanden og køre med modeltog, og de voksne kan nyde julestemning og nostalgi, og kigge finde julegaveidéer og julelækkerier hos udstillerne.

Julemarked på Rosenholm Slot 2024 

Når Rosenholm Slot åbner portene til julemarkedet i 2024, træder man ind i en verden af ægte julestemning, hvor historien, magien og traditionerne smelter sammen i smukke, gamle rammer. I slottets storslåede omgivelser, indhyllet i efterårsvejret, venter et eventyrland af julelys, duften af gran og hyggelige boder, der frister med alt, hvad julens hjerte kan begære.

Med julemarkedet fordelt over to weekender får de besøgende rig mulighed for at opleve det hele i ro og mag. Over 80 udstillere står klar med alt fra traditionel julepynt og håndlavede dekorationer til kunsthåndværk, delikatesser og glaskunst. De historiske rammer løfter markedet til nye højder og skaber en uforglemmelig stemning af juleidyl, hvor hver detalje får julens magi til at føles endnu mere levende.

For både store og små er der underholdning i lange baner. Tag en tur med modeltoget, mød julemanden og hans kone, og lad børnene hilse på prinsesser og nissebørn. Med julelys i øjnene vil slottets besøgende kunne genopleve den magi, der gør julen så speciel – og for mange vil Rosenholm Slots rammer vække minder om den klassiske julekalender 'Jul på Slottet', der blev optaget netop her.

 


 

Fakta 

Periode

  •  

Åbningstider

  •  

Entré

  •  

Adresse

  •  

Hjemmeside

  •  

Facebook

  •  

Instagram


  •  

 

Til udstillere

  • Læs mere om, hvordan du bliver udstiller på julemarkedet

 


 

Historien om Rosenholm Slot

Rosenholm Slot, beliggende på det smukke Djursland, er en af Danmarks ældste og bedst bevarede privatejede herregårde. Opført af adelsfamilien Rosenkrantz, har slottet i århundreder fungeret som hjem for en af landets mest magtfulde slægter. Slottets imponerende renæssancearkitektur og med sin storslåede facade og historiske rødder står Rosenholm Slot som et stærkt vidnesbyrd om fortidens magt og indflydelse.

Slotsparken

Midt på Djursland, omgivet af maleriske marker og tætte skove, finder man Rosenholm Slot. Kun en kort køretur fra Aarhus har slottet været et kulturelt og politisk centrum i Danmark i flere århundreder. I dag tiltrækker slottet besøgende fra hele verden, der ønsker at opleve en af Danmarks mest ægte kulturperler og fordybe sig i fortidens fortællinger.

Rosenholm Slot er ikke kun kendt for sin storslåede arkitektur, men også for de idylliske omgivelser. Den tilhørende slotspark er anlagt i en klassisk barokstil med små stier, spejlblanke søer og frodige grønne områder. Parken indbyder til gåture og giver et indblik i, hvordan adelen i sin tid levede, hvilket fuldender oplevelsen af slottets majestætiske atmosfære.

Mystik og legender

Rosenholm Slot har ikke blot været centrum for politisk magt, men er også indhyllet i mystik og gamle legender. Stedet er kendt for sine mange spøgelseshistorier, blandt andet den om Den Hvide Dame, som efter sigende vandrer gennem slottets sale og vogter over dets hemmeligheder. 

Rosenholm slot i dag

I dag er Rosenholm Slot et levende stykke historie, der tiltrækker tusindvis af besøgende hvert år. Slottet tilbyder rundvisninger, hvor man kan udforske det arkitektoniske bygningsværk og lære mere om familiens spændende historie. Derudover er Rosenholm Slot også hjemsted for en række kulturelle begivenheder, koncerter og de populære julemarkeder, som trækker besøgende fra nær og fjern. 

Kilde: Rosenholm Slot, Nationalmuseets Samlinger, Rigsarkivet

Livsstilsmesser
Ålbæk Julemarked 2024 

Traditionen tro byder Ålbæk Julemarked igen i år velkommen til et stemningsfuldt marked med et imponerende program, der med garanti vækker julehumøret.

Læs mere
Livsstilsmesser 2024 - Sjælland, Jylland og Fyn
Livsstilsmesser
Livsstilsmesser 2024 

Årets livsstilsmesser på landets godser, slotte, klostre og haver, er forårets og sommerens store trækplastre. De smukke messer oser af romantisk sommerstemning og er de perfekte udflugtsmål i weekenden.

På messerne står udstillerne klar i deres boder med alt fra brugskunst, boligtekstiler,…

Læs mere
Kreative messer og håndarbejdsmesser
Livsstilsmesser
Kreative Messer 2024 

Hvor afholdes der krea-messer, hvornår kan man besøge dem, og hvordan bliver man udstiller?

For alle der passioneret nyder kreative hobby-projekter, men også for alle dem, der drømmer om, at komme i gang med et håndarbejde, venter der store oplevelser og masser af inspiration på landets kreative…

Læs mere
Livsstilsmesser
Krimimessen 2024 

Krimimessen er en årlig festival der hylder og fejrer kriminallitteraturen og genren i alle dens afskygninger. Den bliver afholdt i FÆNGSLET i Horsens, og i år i weekenden den 16. – 17. marts.

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse 2025 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle ', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration og…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^