Kategori: Kogebøger

Viva España 

Spis spansk året rundt med Simone og Inés Ortega ...

Boganmeldelse af skribent Nønne Lønne Votborg

Forfattere: Simone og Ines Ortega


Med "1080 opskrifter" fordelt på alt lige fra forretter, det kolde bord, sauce, gryderetter, grønsagsretter, retter med æg, fisk og skaldyr, kød, fjerkræ, vildt, indmad og desserter m.m., bliver læseren budt på et væld af lækkerier fra det spanske køkken. Vi er med garanti mange feriegæster fra det dejlige spanske klima og kultur, der vil elske "1080 opskrifter", der her bringer det autentiske spanske køkken helt hjem i vores egne potter og pander. Den kærlighed og passion, som vi, der har rejst i det spanske, har oplevet spaniolerne nære overfor deres madlavning, går igen i "1080 opskrifter".

Spansk Frk. Jensen i mega-size
Forfatteren Inés Ortega nyder stor respekt i Spanien for sin kunnen og det, at hun holder fast ved den traditionelle spanske madlavning. "1080 opskrifter" er i dag madbibelen over dem alle i Spanien. Bogen kunne også kaldes det spanske svar på Frk. Jensens kogebog.
"1080 opskrifter" så dagens lys for mere end 30 år siden. Siden da har Inés Ortega sammen med sin datter, Inés, løbende moderniseret opskrifterne med varsom hånd, så den klassiske kogebog altid har passet til moderne madlavning trods alt. Og det har været vejen til den forsatte succes, fortæller spanske bekendte mig.

Stemningsfulde tegninger
De glade streger i oliekridt af den anerkendte spanske illustrator Javier Mariscal gør "1080 opskrifter" til en kogebog, der tiltaler læseren og vækker appetitten, selvom der kun er få billeder af retterne på små stykker papir, der er sat ind mellem de almindelige sider.

Klassisk og dog moderne
Hver opskrift har sit nummer, deraf vel nok titlen. Lige så vel som bogens retter er klassiske, er bogen meget klassisk og korrekt, når det drejer sig om opbygning m.m. Det gør, at bogen er let at anvende og slå op i vha. det gode register og de logiske inddelte afsnit.
Til slut i bogen kan du glæde dig til en række spændende menuer skabt af de nye stjernekokke i Spanien, der netop nu tegner toppen af den spanske gastronomi og løber med priser og stjerner i internationale restaurantguides.

Mad i en kontekst
Jeg kunne godt have ønsket mig, at der ved opskrifterne stod, hvor opskriften havde sin oprindelse fra - det være sig en bestemt region i det spanske, eller måske retten kan spores tilbage til dengang, Spanien var besat af andre folkeslag. Eller læseren kunne have glæde af at få fortalt i hvilke traditionelle sammenhænge en given ret typisk nydes.
Det forhøjer i mine øjne madoplevelsen, hvis maden sættes ind i en kontekst, og vi får dens historie med. Men da bogen jo er en oversættelse fra spansk, kan det selvfølgelig hænge sammen med, at forfatteren har udeladt at skrive en kommentar til opskrifterne.

Mad alle vil elske
"1080 opskrifter" giver masser af nye idéer til at bruge ingredienser, som vi har mange af i det danske køkken, på nye spændende og fantasifulde måder. Der er lette retter med sødme og smag, der passer perfekt til vores billede af Spanien med evig sommer og sol. Men mange vil også blive glædeligt overraskede over alle de skønne rustikke retter med kant, kraft og karakter. Her er så meget, der frister, at I kan spise spansk hele året rundt!

Så glæd dig til at lære det originale spanske køkken at kende. Her er meget mere end den mad, de typiske turiststeder kan diske op med. "1080 opskrifter" giver dig opskriften på de retter, du har smagt ude i bjerglandsbyer og de små fiskerlejer. Velgjort og godt.

Gracia!


Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^