Kategori: Kogebøger

Viva España 

Spis spansk året rundt med Simone og Inés Ortega ...

Boganmeldelse af skribent Nønne Lønne Votborg

Forfattere: Simone og Ines Ortega


Med "1080 opskrifter" fordelt på alt lige fra forretter, det kolde bord, sauce, gryderetter, grønsagsretter, retter med æg, fisk og skaldyr, kød, fjerkræ, vildt, indmad og desserter m.m., bliver læseren budt på et væld af lækkerier fra det spanske køkken. Vi er med garanti mange feriegæster fra det dejlige spanske klima og kultur, der vil elske "1080 opskrifter", der her bringer det autentiske spanske køkken helt hjem i vores egne potter og pander. Den kærlighed og passion, som vi, der har rejst i det spanske, har oplevet spaniolerne nære overfor deres madlavning, går igen i "1080 opskrifter".

Spansk Frk. Jensen i mega-size
Forfatteren Inés Ortega nyder stor respekt i Spanien for sin kunnen og det, at hun holder fast ved den traditionelle spanske madlavning. "1080 opskrifter" er i dag madbibelen over dem alle i Spanien. Bogen kunne også kaldes det spanske svar på Frk. Jensens kogebog.
"1080 opskrifter" så dagens lys for mere end 30 år siden. Siden da har Inés Ortega sammen med sin datter, Inés, løbende moderniseret opskrifterne med varsom hånd, så den klassiske kogebog altid har passet til moderne madlavning trods alt. Og det har været vejen til den forsatte succes, fortæller spanske bekendte mig.

Stemningsfulde tegninger
De glade streger i oliekridt af den anerkendte spanske illustrator Javier Mariscal gør "1080 opskrifter" til en kogebog, der tiltaler læseren og vækker appetitten, selvom der kun er få billeder af retterne på små stykker papir, der er sat ind mellem de almindelige sider.

Klassisk og dog moderne
Hver opskrift har sit nummer, deraf vel nok titlen. Lige så vel som bogens retter er klassiske, er bogen meget klassisk og korrekt, når det drejer sig om opbygning m.m. Det gør, at bogen er let at anvende og slå op i vha. det gode register og de logiske inddelte afsnit.
Til slut i bogen kan du glæde dig til en række spændende menuer skabt af de nye stjernekokke i Spanien, der netop nu tegner toppen af den spanske gastronomi og løber med priser og stjerner i internationale restaurantguides.

Mad i en kontekst
Jeg kunne godt have ønsket mig, at der ved opskrifterne stod, hvor opskriften havde sin oprindelse fra - det være sig en bestemt region i det spanske, eller måske retten kan spores tilbage til dengang, Spanien var besat af andre folkeslag. Eller læseren kunne have glæde af at få fortalt i hvilke traditionelle sammenhænge en given ret typisk nydes.
Det forhøjer i mine øjne madoplevelsen, hvis maden sættes ind i en kontekst, og vi får dens historie med. Men da bogen jo er en oversættelse fra spansk, kan det selvfølgelig hænge sammen med, at forfatteren har udeladt at skrive en kommentar til opskrifterne.

Mad alle vil elske
"1080 opskrifter" giver masser af nye idéer til at bruge ingredienser, som vi har mange af i det danske køkken, på nye spændende og fantasifulde måder. Der er lette retter med sødme og smag, der passer perfekt til vores billede af Spanien med evig sommer og sol. Men mange vil også blive glædeligt overraskede over alle de skønne rustikke retter med kant, kraft og karakter. Her er så meget, der frister, at I kan spise spansk hele året rundt!

Så glæd dig til at lære det originale spanske køkken at kende. Her er meget mere end den mad, de typiske turiststeder kan diske op med. "1080 opskrifter" giver dig opskriften på de retter, du har smagt ude i bjerglandsbyer og de små fiskerlejer. Velgjort og godt.

Gracia!


Bestil online

Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der…

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller…

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin…

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^