Kategori: Kogebøger

Vild med vegetar

Vild med vegetar 

Man kan godt være vild med vegetar og stadig spise kød ...

Forfatter: Louisa Lorang
Omfang: 192 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Anmeldt: Nønne Lønne Votborg




Let, lækker og moderne vegetarmad, der siger spar to til det hele. Dét præsenterer Louisa Lorang i sin nye vegetarbog med den veloplagte titel Vild med vegetar. Forfatteren til Vild med vegetar er en erfaren kogebogsforfatter, der holder ganske meget af vegetarmad, men som selv spiser kød. Åben og ærligt fortæller Louisa Lorang om sin lyst til både grønt og kød i bogens indledning og giver et par tips til kød-elskerne.
Opskrifterne er delt op efter de fire årstider. Til hver årstid hører både forretter, hovedretter, dessert og tilmed en enkelt drink! Sidstnævnte er super, når du inviterer til en hyggelig lille middag og har lyst til at runde af på en enkel, raffineret måde, der samtidig samler måltidet.

Opskrifterne i Vild med vegetar spænder over en bred vifte af klassiske vegetariske retter fra hele verden, der her lanceres i en for mig at se mere let, enkel og smagfuld version. Louisa Lorang henter klassikere fra de kendte køkkener men twister dem med nye vinkler som fx et anderledes tilbehør, krydderi eller fyld. Eksempler på det kan være de skønne og vellykkede retter: samosas med mangodip, risotto med græskar og valnødder samt æggekage med feta og asparges.

Udover sin evne til at forny formår Louisa Lorang også at servere de velkendte retter på en sikker og succesfuld måde, når hun disker op med sprøde tempura-grøntsager, iskold gazpacho, cremet majssuppe, hot chili sin carne og en tæskelækker vege-burger, der nok skal overbevise den mest inkarnerede kødspiser om, at vegetarmad er værd at sætte tænderne i. Det er så englene synger af salighed, og mon ikke dyrene på marken også fryder sig, når de også kan stå i fred så længe Vild med vegetar ligger fremme!

Nye ingredienser og tendenser på det globale spisekort er også set, fanget og forstået af Louisa Lorang. Stilfuldt og lækkert fortolkes indtrykkene, og læseren fristes med quinoa-salat med pistacier og mynte, risotto med sojabønner samt smoothie m. jordbær og sojamælk. Med Louisa Lorangs nye glade opskrifter er der langt tilbage til 70´ernes triste brune bønnegryder, som var indbegrebet af vegetarmad.

På plussiden tæller også, at bogen oplyser hvilke opskrifter, der er veganske. Ønsker du at vide noget om vegetarisk levevis, kost og ernæring m.m., kan bogen ikke hjælpe dig. Bogen er først og fremmest en fremragende kogebog.
Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^