Kategori: Kogebøger

Vidunderlig vegetar

Vidunderlig vegetar 

"Her er et vidnesbyrd om, hvor elegant og pikant det vegetariske køkken kan præstere med forholdsvis enkle råvarer.", skriver vores anmelder om Susanne Engelstoft Rasmussens nye bog ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Vidunderlig vegetar: en grøn kogebog
Forfatter: Susanne Engelstoft Rasmussen


”Vidunderlig Vegetar” vækker velbehag!
Susanne Engelstoft Rasmussen blomstrer i det vegetariske køkken blandt frugter, bær og grønt! ”Vidunderlig vegetar” er som en gave for alle os, der foretrækker det grønne. Bogen er i allerhøjeste grad flot og farverig håndsrækning til de mange, der gerne vil spise mindre kød. Her er et vidnesbyrd om, hvor elegant og pikant det vegetariske køkken kan præstere med forholdsvis enkle råvarer, der naturligvis er sæsonbaserede. Jo, Susanne Engelstoft Rasmussen lever op til bogens titel: ”Vidunderlig vegetar”!

Vellyst
”Vidunderlig vegetar” er en læse- og smagsoplevelse helt ud over det sædvanlige i denne grønne kategori. Vi ser her en ny Kirsten Skaarup – den kyndigste kogebogsskribent i vegetarverden – tage form og vise sine særkender. Susanne Engelstoft Rasmussen skriver poetisk og interessant, så vi får vækket vores lyst til at samle af naturens vilde skatkammer, læse visdomsord eller blot stå i køkkenet og henkoge. Det er med andre ord appetitten – livsappetitten og madlysten – der vækkes af Susanne Engelstoft Rasmussen igennem ord og billeder. Udsøgt skrevet og fornøjeligt at nyde!

Grønne glæder for alle
I vegetarkøkkenet byder Susanne Engelstoft Rasmussen os på vegetarklassikere og flere dejlige madoplevelser, vi sjældent finder: vegetarmoussaka, fuldkornstærte med limecreme, aspargessalat & urter, tofudeller, stegt polenta med ristet courgettesalat, gryderet med cornbread og så selvfølgelig den legendariske svampepostej i en ny version med bulgur, squash & filodej. Her er en flot blanding af lette retter og mere fyldige middagsretter, der mætter den sultne kødspiser godt! Jeg savner dog forslag til menu-sammensætninger og idéer til anvendelse af rester dagen derpå, ligesom mærkning af fryseegnede retter ville være fornuftigt. De veltilrettelagte smukke billeder gør, at læseren får svært ved at vælge. Det hele ser fuldstændig fantastisk ud!

Fejende flot
Umiddelbart kan retterne forekomme lidt fancy og smarte, men det er kun godt at vi ser en lækker rødbedecarpaccio og fyldte løg med kold sauce, der gør sig godt på billederne ligesom de smager fantastisk. I praktisk er opskrifterne ikke vanskelige at gå til, og det er en fornøjelse at kunne servere grønne glæder, der også tiltaler øjet. Vegetarmad har tidligere haft et kedeligt ry for at være tungt og trist. Her får vi demonstreret hvordan det både kan være liflige gryderetter, farverige salater, skønne supper og altså også lidt mere avancerede retter, der ligner noget fra et bedre spisested. Alt i alt en vidunderlig lille grøn genistreg!

Bestil online

Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Valdemarsro - Grøn Aftensmad

Så er der grønne opskrifter fra tidens ubestridte populære leverandør af opskrifter. Med ’Valdemarsro – Grøn aftensmad’ deler Ann-Christine Hellerup Brandt sine dejligste opskrifter til det grønne køkken.

Læs mere
Glutenfri: 'Madpakker - Uden Gluten' af Karina Baagø

Døjer du med hyppige mavesmerter, diarré og ufrivilligt vægtab, så kan det dreje sig om en reaktion på glutenholdige madvarer.

Ved at undgå gluten i en periode, kan du udelukke om du har glutenintolerance, men at spise glutenfrit kan godt være lidt af en udfordring. Heldigvis er der rigtig god…

Læs mere
Keto: KETO og kulhydrater?

Alle der har taget KETO til sig som livsstil ved, at man i videst muligt omfang bør gå uden om kulhydrater. Grunden er - for dem der ikke er bekendt med KETO - at kroppen med KETO kost er i en tilstand af ketose, hvor den brænder fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater.

Læs mere
Chad Robertson - Mere Af Det Gode Brød

Fra manden bag det berømte 'Tartine Bakery' i San Francisco, kommer en bagebog, hvor han deler 85 opskrifter på fuldkornsversioner af hans absolutte favoritter.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^