Kategori: Kogebøger

Vidunderlig vegetar

Vidunderlig vegetar 

"Her er et vidnesbyrd om, hvor elegant og pikant det vegetariske køkken kan præstere med forholdsvis enkle råvarer.", skriver vores anmelder om Susanne Engelstoft Rasmussens nye bog ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Titel: Vidunderlig vegetar: en grøn kogebog
Forfatter: Susanne Engelstoft Rasmussen


”Vidunderlig Vegetar” vækker velbehag!
Susanne Engelstoft Rasmussen blomstrer i det vegetariske køkken blandt frugter, bær og grønt! ”Vidunderlig vegetar” er som en gave for alle os, der foretrækker det grønne. Bogen er i allerhøjeste grad flot og farverig håndsrækning til de mange, der gerne vil spise mindre kød. Her er et vidnesbyrd om, hvor elegant og pikant det vegetariske køkken kan præstere med forholdsvis enkle råvarer, der naturligvis er sæsonbaserede. Jo, Susanne Engelstoft Rasmussen lever op til bogens titel: ”Vidunderlig vegetar”!

Vellyst
”Vidunderlig vegetar” er en læse- og smagsoplevelse helt ud over det sædvanlige i denne grønne kategori. Vi ser her en ny Kirsten Skaarup – den kyndigste kogebogsskribent i vegetarverden – tage form og vise sine særkender. Susanne Engelstoft Rasmussen skriver poetisk og interessant, så vi får vækket vores lyst til at samle af naturens vilde skatkammer, læse visdomsord eller blot stå i køkkenet og henkoge. Det er med andre ord appetitten – livsappetitten og madlysten – der vækkes af Susanne Engelstoft Rasmussen igennem ord og billeder. Udsøgt skrevet og fornøjeligt at nyde!

Grønne glæder for alle
I vegetarkøkkenet byder Susanne Engelstoft Rasmussen os på vegetarklassikere og flere dejlige madoplevelser, vi sjældent finder: vegetarmoussaka, fuldkornstærte med limecreme, aspargessalat & urter, tofudeller, stegt polenta med ristet courgettesalat, gryderet med cornbread og så selvfølgelig den legendariske svampepostej i en ny version med bulgur, squash & filodej. Her er en flot blanding af lette retter og mere fyldige middagsretter, der mætter den sultne kødspiser godt! Jeg savner dog forslag til menu-sammensætninger og idéer til anvendelse af rester dagen derpå, ligesom mærkning af fryseegnede retter ville være fornuftigt. De veltilrettelagte smukke billeder gør, at læseren får svært ved at vælge. Det hele ser fuldstændig fantastisk ud!

Fejende flot
Umiddelbart kan retterne forekomme lidt fancy og smarte, men det er kun godt at vi ser en lækker rødbedecarpaccio og fyldte løg med kold sauce, der gør sig godt på billederne ligesom de smager fantastisk. I praktisk er opskrifterne ikke vanskelige at gå til, og det er en fornøjelse at kunne servere grønne glæder, der også tiltaler øjet. Vegetarmad har tidligere haft et kedeligt ry for at være tungt og trist. Her får vi demonstreret hvordan det både kan være liflige gryderetter, farverige salater, skønne supper og altså også lidt mere avancerede retter, der ligner noget fra et bedre spisested. Alt i alt en vidunderlig lille grøn genistreg!

Bestil online

Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der…

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller…

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin…

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^