Kategori: Kogebøger

Tapas på dansk

Tapas på dansk  

”Tapas på dansk” af Kamma Krølstrup viser hvordan vi kan arrangere det klassiske smørrebrød i små delikate bidder ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Vi har god grund til at være stolte af de danske råvarer og madtraditoner, når blot vi sørger for at holde det enkelt og godt med friske råvarer. Dansk smørrebrød har desværre tabt terræn de seneste år. Måske er det druknet i for meget præfabrikeret snask og syntetisk pynt med e-numre. Måske er det kalorietabellerne, der har givet smørrebrødet det røde kort. Eller måske har vi søgt fremmedartede smagsoplevelser fordi ”græsset er grønnere på den anden side”.

God til mange lejligheder
Jovist er der mange lækre mundfulde at hente i den spanske tapasbar, omkring den italienske antipasto eller den græske mezze. Men dansk er også dejligt! ”Tapas på dansk” af Kamma Krølstrup viser hvordan vi kan arrangere det klassiske smørrebrød i små delikate bidder. Den store frokost er blevet forfinet og raffineret, så også den kan snuppes i små smagfulde mundfulde. En hel igennem god idé!
”Tapas på dansk” er fortrinlig når de kommende studentergilder venter og der ikke er plads til al for meget på én gang. Nyd de dejlige småretter på sommerens skovture, når I inviterer indenfor på en regnfuld sensommerdag og kræser for jeres venner i weekends eller arrangerer en festlig reception. Mulighederne er mange …

Smag på Danmark
Det er med ”Tapas på dansk” præcis som et godt stykke dansk smørrebrød: der er altid plads til at byde på en lille mundret bid eller to med et glas velskænket øl eller vin. Ingen siger nej tak. Opskrifterne spænder vidt. Fisk & skaldyr i skikkelse af stenbiderrogn, røget torskelever fra dåse når det skal gå hurtigt og flere forskellige sildevarianter naturligvis. Æg og Grønt byder på klassikere og nye input: Æg med sennepscreme og karse, sprøde kartoffelkager og fynsk tzatziki rørt af rygeost!
Blandt kødretterne finder vi sprød ribbensteg med rødkål og skinke og hytteost der er en variant af den klassiske tunge mayonnaise-salat. Afsnittet Ost, snacks & frugt er en skøn afslutning. Her disker Kamma Krølstrup op med Ost med jordbærsalsa, rodfrugtchips og pragtfulde hyldeblomt-pandekager med nyslynget honning og ristede hasselnødder, som det netop nu er tid for!

Opskrifterne veksler mellem meget enkle og til tider mere komplicerede tilberedninger. Ligeledes er der et mix mellem de hapser, der tager afsæt i det danske køkken og de, der minder mere om godbidder fra andre lande i deres stil. Alle er de pæredanske og dejlige! Størst er fornøjelsen når det enkle spiller op og fremhæver hvordan gode danske råvarer er fuld af smag uden hel masse dikkedarer. Jeg nyder, at finde råvarer som fx. Høost, Vesterhavsost, gedeost fra Tebstrub mejeri nævnt. Der er i de senere år kommet en lang række skønne danske lokale specialiteter på markedet, som det vil være oplagt at bruge, når der bydes på danske tapas-bidder.

Skønne billeder vækker appetitten
”Tapas på dansk” er en dejlig lille mundfuld for enhver, der holder af det gode danske køkken. Billederne gør det til en glæde at bladre i den lille fine bog. Dog ville det unægtelig være en god idé, at Kamma Krølstrup havde suppleret opskrifterne med menuforslag til de forskellige årstider og forskellige lejligheder som fx buffet, barnedåb, picnic, gæstebud etc. Der er nemlig ikke tvivl om, at ”Tapas på dansk” vil komme i brug tit og ofte! Jeg tror liiige, jeg tar´ en bid til …

Titel: Tapas på dansk
Forfatter: Kamma Krølstrup


Bestil online

Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt

Målet med Christian Bitz og Claus Holms nye kogebog 'Sund appetit' er at gøre hverdagens måltider til små, sanselige og sunde fester. Og det lykkes rigtig godt. Bogen, som præsenterer 80 opskrifter, byder på herlig inspiration fra hele verdens køkkener i retter baseret på nordiske råvarer og…

Læs mere
Sødt, sundere, syndigt

Hvis du, ligesom Xenia, har en ustyrlig trang til sødesager, men faktisk trives bedst uden mel og sukker, så kunne hendes nye, smukke bog 'Sødt, sundere, syndigt' gå hen og blive din favorit dessertbog.

"Jeg har altid været et kæmpe madøre med hang til søde ting" fortæller Xenia. "Men samtidig…

Læs mere
Detox med grønne juice og smoothies

Meningerne om detox og effekten af detox-kure er mange. Mens nogle mennesker synes at opleve fornyet energi ved at erstatte måltiderne med grønne juicer og smoothies, så findes der endnu ikke nogen videnskabelige undersøgelser, som bekræfter at detox-kure virkelig virker udrensende.

Til gengæld…

Læs mere
Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme

Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Det ved Anne-Sophie Lahme, som i hverdagen er travlt beskæftiget i et kommunikationsbureau. Samtidig bliver frustrationen ikke mindre af, at netop det at tilberede et godt…

Læs mere
Bag med rug

Rug er meget mere end rugbrød. Med Line Friis´ bagehæfte 'Vi bager med rug' får du masser af inspiration til rustikke brød og boller med blød krumme, og sprød og knasende skorpe. Men også til kager med rug, som smager og passer perfekt til det nordiske køkken.

Læs mere
Juice for begyndere, af Louisa Lorang

'Juice for begyndere' er Louisa Lorang bog til alle dem, der elsker friskpresset juice baseret på ganske få og helt enkle råvarer. Alle juicer i bogen er uden tilsat sukker, uden mælkeprodukter og opskrifterne er simple, nemme og fulde af smag og sundhed!

Læs mere
Den Store Antiinflammatoriske Kostguide

Nu skal det være slut med ømme led og sener, eksem, kredsløbsproblemer og en generelt hensygnende krop, skriver forfatterne til bogen 'Den store antiinflammatoriske kostguide'. Med den nye bog giver ernæringskonsulent Martin Kreutzer og madskribenten Anne Larsen svaret på det meste.

Læs mere
Tobias Hamann-Pedersen

Hvis du har fulgt med i 'Den store bagedyst' på DR1, så har du oplevet Tobias Hamann og set hvordan han konstant overraskede dommerne med kreative, velsmagende og kunstneriske kager.

Læs mere
Den store amerikanske kogebog

Clementine Paddleford´s store, smukke og superinspirerende kogebog udkommer nu på dansk. Der er tale om en nyrevideret udgave af USA´s første og største samling af egnsretter med mere end 500 klassiske opskrifter fra alle stater. Bogen, der udkommer fra forlaget Lindhardt & Ringhof, har forord af…

Læs mere
KAGEKARMA, af Annemette Voss

De søde detaljer er i højsædet i denne nye bagebog, som indeholder 100 kreative opskrifter på kager og andre søde sager, fra den tidligere Bagedyst-vinder Annemette Voss.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^