Kategori: Kogebøger

Tapas på dansk

Tapas på dansk  

”Tapas på dansk” af Kamma Krølstrup viser hvordan vi kan arrangere det klassiske smørrebrød i små delikate bidder ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Vi har god grund til at være stolte af de danske råvarer og madtraditoner, når blot vi sørger for at holde det enkelt og godt med friske råvarer. Dansk smørrebrød har desværre tabt terræn de seneste år. Måske er det druknet i for meget præfabrikeret snask og syntetisk pynt med e-numre. Måske er det kalorietabellerne, der har givet smørrebrødet det røde kort. Eller måske har vi søgt fremmedartede smagsoplevelser fordi ”græsset er grønnere på den anden side”.

God til mange lejligheder
Jovist er der mange lækre mundfulde at hente i den spanske tapasbar, omkring den italienske antipasto eller den græske mezze. Men dansk er også dejligt! ”Tapas på dansk” af Kamma Krølstrup viser hvordan vi kan arrangere det klassiske smørrebrød i små delikate bidder. Den store frokost er blevet forfinet og raffineret, så også den kan snuppes i små smagfulde mundfulde. En hel igennem god idé!
”Tapas på dansk” er fortrinlig når de kommende studentergilder venter og der ikke er plads til al for meget på én gang. Nyd de dejlige småretter på sommerens skovture, når I inviterer indenfor på en regnfuld sensommerdag og kræser for jeres venner i weekends eller arrangerer en festlig reception. Mulighederne er mange …

Smag på Danmark
Det er med ”Tapas på dansk” præcis som et godt stykke dansk smørrebrød: der er altid plads til at byde på en lille mundret bid eller to med et glas velskænket øl eller vin. Ingen siger nej tak. Opskrifterne spænder vidt. Fisk & skaldyr i skikkelse af stenbiderrogn, røget torskelever fra dåse når det skal gå hurtigt og flere forskellige sildevarianter naturligvis. Æg og Grønt byder på klassikere og nye input: Æg med sennepscreme og karse, sprøde kartoffelkager og fynsk tzatziki rørt af rygeost!
Blandt kødretterne finder vi sprød ribbensteg med rødkål og skinke og hytteost der er en variant af den klassiske tunge mayonnaise-salat. Afsnittet Ost, snacks & frugt er en skøn afslutning. Her disker Kamma Krølstrup op med Ost med jordbærsalsa, rodfrugtchips og pragtfulde hyldeblomt-pandekager med nyslynget honning og ristede hasselnødder, som det netop nu er tid for!

Opskrifterne veksler mellem meget enkle og til tider mere komplicerede tilberedninger. Ligeledes er der et mix mellem de hapser, der tager afsæt i det danske køkken og de, der minder mere om godbidder fra andre lande i deres stil. Alle er de pæredanske og dejlige! Størst er fornøjelsen når det enkle spiller op og fremhæver hvordan gode danske råvarer er fuld af smag uden hel masse dikkedarer. Jeg nyder, at finde råvarer som fx. Høost, Vesterhavsost, gedeost fra Tebstrub mejeri nævnt. Der er i de senere år kommet en lang række skønne danske lokale specialiteter på markedet, som det vil være oplagt at bruge, når der bydes på danske tapas-bidder.

Skønne billeder vækker appetitten
”Tapas på dansk” er en dejlig lille mundfuld for enhver, der holder af det gode danske køkken. Billederne gør det til en glæde at bladre i den lille fine bog. Dog ville det unægtelig være en god idé, at Kamma Krølstrup havde suppleret opskrifterne med menuforslag til de forskellige årstider og forskellige lejligheder som fx buffet, barnedåb, picnic, gæstebud etc. Der er nemlig ikke tvivl om, at ”Tapas på dansk” vil komme i brug tit og ofte! Jeg tror liiige, jeg tar´ en bid til …

Titel: Tapas på dansk
Forfatter: Kamma Krølstrup


Bestil online

Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om…

Læs mere
Holms Mad, af Claus Julius Holm

Med 'Holms mad' kommer den folkekære kok, Claus Holm, med sin måske mest personlige kogebog til dato. Her får fans ikke kun opskrifterne på al den skønne hverdags- og gæstemad, der har været med til at gøre ham kendt, bogen åbner også en dør ind til Holms eget køkkenbibliotek med opskrifter på…

Læs mere
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i…

Læs mere
Plantemad af Mia Gardum

Har du lyst til mere grønt i din mad? Overvejer du måske at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er opskriftsamlingen 'Plantemad', der er skrevet af den passionerede blogger, grøntsagsentusiast og skribent, Mia Gardum, lige noget for dig!

Læs mere
Blomsterbergs Bedste, af Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er kagedronningen over dem alle. Konditoren, som har fået hele Danmark til at bage. Hun står bag intet mindre end seks kage- og dessertbøger og nyder samtidig stor popularitet på tv, hvor hun lige nu er aktuel som den hårde, men også retfærdige, søde og sjove dommer, når folk…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Den andalusiske drøm

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^