Kategori: Kogebøger

Tapas på dansk

Tapas på dansk  

”Tapas på dansk” af Kamma Krølstrup viser hvordan vi kan arrangere det klassiske smørrebrød i små delikate bidder ...

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg

Vi har god grund til at være stolte af de danske råvarer og madtraditoner, når blot vi sørger for at holde det enkelt og godt med friske råvarer. Dansk smørrebrød har desværre tabt terræn de seneste år. Måske er det druknet i for meget præfabrikeret snask og syntetisk pynt med e-numre. Måske er det kalorietabellerne, der har givet smørrebrødet det røde kort. Eller måske har vi søgt fremmedartede smagsoplevelser fordi ”græsset er grønnere på den anden side”.

God til mange lejligheder
Jovist er der mange lækre mundfulde at hente i den spanske tapasbar, omkring den italienske antipasto eller den græske mezze. Men dansk er også dejligt! ”Tapas på dansk” af Kamma Krølstrup viser hvordan vi kan arrangere det klassiske smørrebrød i små delikate bidder. Den store frokost er blevet forfinet og raffineret, så også den kan snuppes i små smagfulde mundfulde. En hel igennem god idé!
”Tapas på dansk” er fortrinlig når de kommende studentergilder venter og der ikke er plads til al for meget på én gang. Nyd de dejlige småretter på sommerens skovture, når I inviterer indenfor på en regnfuld sensommerdag og kræser for jeres venner i weekends eller arrangerer en festlig reception. Mulighederne er mange …

Smag på Danmark
Det er med ”Tapas på dansk” præcis som et godt stykke dansk smørrebrød: der er altid plads til at byde på en lille mundret bid eller to med et glas velskænket øl eller vin. Ingen siger nej tak. Opskrifterne spænder vidt. Fisk & skaldyr i skikkelse af stenbiderrogn, røget torskelever fra dåse når det skal gå hurtigt og flere forskellige sildevarianter naturligvis. Æg og Grønt byder på klassikere og nye input: Æg med sennepscreme og karse, sprøde kartoffelkager og fynsk tzatziki rørt af rygeost!
Blandt kødretterne finder vi sprød ribbensteg med rødkål og skinke og hytteost der er en variant af den klassiske tunge mayonnaise-salat. Afsnittet Ost, snacks & frugt er en skøn afslutning. Her disker Kamma Krølstrup op med Ost med jordbærsalsa, rodfrugtchips og pragtfulde hyldeblomt-pandekager med nyslynget honning og ristede hasselnødder, som det netop nu er tid for!

Opskrifterne veksler mellem meget enkle og til tider mere komplicerede tilberedninger. Ligeledes er der et mix mellem de hapser, der tager afsæt i det danske køkken og de, der minder mere om godbidder fra andre lande i deres stil. Alle er de pæredanske og dejlige! Størst er fornøjelsen når det enkle spiller op og fremhæver hvordan gode danske råvarer er fuld af smag uden hel masse dikkedarer. Jeg nyder, at finde råvarer som fx. Høost, Vesterhavsost, gedeost fra Tebstrub mejeri nævnt. Der er i de senere år kommet en lang række skønne danske lokale specialiteter på markedet, som det vil være oplagt at bruge, når der bydes på danske tapas-bidder.

Skønne billeder vækker appetitten
”Tapas på dansk” er en dejlig lille mundfuld for enhver, der holder af det gode danske køkken. Billederne gør det til en glæde at bladre i den lille fine bog. Dog ville det unægtelig være en god idé, at Kamma Krølstrup havde suppleret opskrifterne med menuforslag til de forskellige årstider og forskellige lejligheder som fx buffet, barnedåb, picnic, gæstebud etc. Der er nemlig ikke tvivl om, at ”Tapas på dansk” vil komme i brug tit og ofte! Jeg tror liiige, jeg tar´ en bid til …

Titel: Tapas på dansk
Forfatter: Kamma Krølstrup


Bestil online

Små retter stor smag, af Timm Vladimir

'Små retter', 'tapas', 'mezze', 'antipasti' – kært barn har mange navne. I sin bog 'Små retter stor smag' præsenterer Tim Vladimir 80 opskrifter på retter med stor smag fra hele verden.

Læs mere
Rug – Meget mere end rugbrød

Danmarks nationalbrød, rugbrødet, og hvad rugmel og kerner også kan bruges til i madlavningen. Bogen fortæller om, hvorfor rug er så fantastisk.

Læs mere
KÅL

Kål er lækkert. Kål er sundt. Og kål er billigt og tilgængeligt for alle. I køkkenet er der mange variations-muligheder med kålen. To passionerede kål-entusiaster kokken Peter Nøhr og ekspert i madkultur Asmus Gamdrup har sammen skrevet kogebogen 'KÅL'.

Læs mere
Spiselige Svampe

– Og lækre svamperetter.

Læs mere
Mit grønne køkken

Fra forfatteren bag 'Salater fra The Food Club' kommer nu en ny inspirerende kogebog med 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt.

Læs mere
Smagen af rabarber

Rabarberens syrlige smag er herlig sammen med søde jordbær og hvid chokolade, men også med både stjerneanis, fed and eller makrel - og så kan rabarber også blive til god chutney, marmelade, saft og vin.

Læs mere
Fisk på gaflen

Synes du også, at det er svært at få nok fisk i løbet af ugen? Rasmus Grønbech har skrevet 'Fisk på gaflen' lige netop til dig!

Læs mere
Plenty more - Forny dit grønne køkken

Yotam Ottolenghis grønne revolution fortsætter! Fuld af inspirerende opskrifter og farverige fotos er hans nye kogebog 'Plenty More' et must-have for såvel kødspisere som vegetarer.

Læs mere
Mit cowgirlkøkken

Louisa Lorang har en kæmpe kærlighed til Texas og hele den amerikanske madkultur. I 'Mit cowgirlkøkken' tager hun os med på et gastronomisk roadtrip, hvor hun gavmildt deler ud af sine bedste opskrifter.

Læs mere
Køkkenfest

Har du nogenside tænkt over, hvorfor en fest altid ender i køkkenet?

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^