Kategori: Kogebøger

Power food

Power food 

Bestil og få bogen inden jul !

Med Power Food præsenterer Martin Haugaard Zielke finere madlavning - uden fine fornemmelser ! Fra bogen bringer vi her en dejlig opskrift på julsteg med frisk rødkålssalat ...

Forfatter: Martin Haugaard Zielke


Finere madlavning uden fine fornemmelser!
Al frugt og grønt er godt for kroppen, og det samme gælder fisk og fuldkorn - det ved de fleste. Alligevel er dre nogle fødevarer, som skiller sig ud ved at være proppet med meget mere af alt det gode end andre: de såkaldte power foods.
Betegnelsen dækker over alt fra helt almindelige ingredienser som låg, kål og nødder til blåbær, granatæbler, fede fisk og nye spændende frø som quinoa. Fælles for dem alle er dog, at der ikke blot er tale om sunde, men også utroligt velsmagende og farvestrålende ingredienser.
I programserien "Ha´det godt" på DR1 har man kunne hente inspiration til, hvordan man får en masse power food ind i hverdagen. Med kokken Martin Haugaard Zielkes lækre og nytænkende opskrifter, som er samlet her i bogen, er det nemlig igen sag at leve supersundt døgnet rundt. Hvem ville f.eks. ikke gerne starte dagen med en gang yoghurt med syltede solbær, banen og kanelristet havre, hive en sund wrap med laks, spinat og mandelpesto op af tasken til frokost og runde af med sennepspanerede kyllingelår med spidskål og citron?

Fra bogen bringer vi her en dejlig opskrift på julsteg med frisk rødkålssalat ...

Svinefilet med varme krydderier
Til 4 personer

Ingredienser:
• 1 stk svinefilet uden spæk, 500 g
• Krydderblanding til svinefilet:
• 1 tsk rosépeber
• 1 appelsin
• 1 tsk kanel
• 1 tsk nellike
• 1 tsk spidskommen

Frisk rødkålsalat

Ingredienser:
• ¼ rødkålshoved (ca. 200 gram)
• 1 appelsin, økologisk og usprøjtet (skal bruge revet skal og saften)
• 2 spsk honning
• 2 spsk eddike
• 25 gram tørrede tranebær

Fremgangsmåde
1. Krydderierne gnides på svinestegen, og den bages i ovnen til den er gennemstegt.
2. rødkål snittes fint
3. revet skal og saften fra appelsinen blandes med eddike, honning og de tørrede tranebær, og det hele hældes over rødkålen.
4. Stegen afkøles og skæres i tynde skiver, lægges ved rødkålssalaten.

Kokketip: Brug gerne filetten på rugbrød eller i wraps

Mere inspiration finder du på Bestil online

Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om…

Læs mere
Holms Mad, af Claus Julius Holm

Med 'Holms mad' kommer den folkekære kok, Claus Holm, med sin måske mest personlige kogebog til dato. Her får fans ikke kun opskrifterne på al den skønne hverdags- og gæstemad, der har været med til at gøre ham kendt, bogen åbner også en dør ind til Holms eget køkkenbibliotek med opskrifter på…

Læs mere
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i…

Læs mere
Plantemad af Mia Gardum

Har du lyst til mere grønt i din mad? Overvejer du måske at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er opskriftsamlingen 'Plantemad', der er skrevet af den passionerede blogger, grøntsagsentusiast og skribent, Mia Gardum, lige noget for dig!

Læs mere
Blomsterbergs Bedste, af Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er kagedronningen over dem alle. Konditoren, som har fået hele Danmark til at bage. Hun står bag intet mindre end seks kage- og dessertbøger og nyder samtidig stor popularitet på tv, hvor hun lige nu er aktuel som den hårde, men også retfærdige, søde og sjove dommer, når folk…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Den andalusiske drøm

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^